Home » Cadeau met foto voor Vaderdag

Cadeau met foto voor Vaderdag

Cadeau voor vaderdag met foto

Ben je al ideetjes aan het verzamelen voor Vaderdag? Ga je een cadeautje kopen of gaan de kinderen knutselen voor papa? Ik heb een te gekke suggestie voor je: een foto maken voor Vaderdag. Niet zomaar een foto natuurlijk, maar een hele speciale. En uiteraard is het makkelijk te maken, anders zou ik het niet delen. Dit cadeau met foto voor Vaderdag maak je zo:

Nodig voor foto voor Vaderdag

Om de foto te maken heb je maar een paar spullen nodig.

* 1 of meer bloedjes van kinderen
* 1 kartonnen letter P en 1 letter A
* heel veel geduld
* eventueel verf en kwast
* fotolijst

Lees ook: Leuke prentenboeken met papa in de hoofdrol | Inspiratie voor Vaderdag

DIY voor papa maken

Stap 1: je letters pimpen

De kartonnen letters hebben een kraft kleurtje waar ik persoonlijk erg veel van hou. Maar je kunt natuurlijk prima de letters verven of spuiten in een kleur dat past bij de achtergrond en/of kleding van je kind(eren). Xenos heeft de kraftvariant, maar bij Hema kun je ze ook al kant en klaar in een leuk kleurtje kopen.

Stap 2: foto’s maken

Kies een mooi effen muur als achtergrond voor de foto’s. Afhankelijk van de leeftijd kun je ze laten zitten of staan. Omdat de jongste toen erg jong was, heb ik een grote zitzak neergelegd en de kinderen daarop laten zitten en liggen. Letters in hun handen gedrukt en foto’s maken. Foto’s maken en nog meer foto’s maken.

Ik heb er voor gekozen om zowel groepsfoto’s als solo foto’s te maken.

Tip: Je kunt trouwens prima variëren met het thema. Denk aan MAMA of ZUS/BROER als gender reveal foto.

Stap 3: foto’s selecteren

Uit alle foto’s kies je twee verschillende foto’s met de letter P en twee verschillende met de letter A. Als je meerdere kinderen hebt, moet je er even opletten dat de foto’s goed verdeeld zijn over alle kinderen. Het is zonde als de één drie keer te zien is en de ander maar één keer. Je kunt de foto’s thuis afdrukken of gebruik maken van de fotoservices van bijvoorbeeld Kruidvat en Hema.

Foto voor papa

Stap 4: inlijsten

Met deze foto’s ga je het woord PAPA vormen in het fotolijstje. Het mooist vind ik een langwerpig lijstje, maar een vierkante lijst waarin je een collage kwijt kunt, werkt natuurlijk ook prima.

Cadeau met foto voor Vaderdag

Het was in een mum van tijd gepiept. Het moeilijkst was om de letters goed recht en zonder beweging van de kinderen in beeld te krijgen. Maar uiteraard was het de moeite waard, want papa was helemaal blij met zijn cadeau met foto van de kinderen voor Vaderdag.

 

Vind je dit een leuke cadeautip voor vaderdag? Met deze afbeelding bewaar je het op Pinterest.

Cadeau met foto voor Vaderdag••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond