Home » Buitensporten die je kunt doen om actief te blijven

Buitensporten die je kunt doen om actief te blijven

Voor zowel kinderen als volwassenen zijn de volgende buitensporten ideaal om te doen. En nog fijner: iedereen kan ze leren en oefenen op straat,

In deze tijden van thuiswerken en weinig kunnen doen, is het extra belangrijk om in je vrije tijd leuke dingen te doen én te bewegen. Gelukkig kan dat prima en zijn er verschillende dingen die je buiten kunt doen die leuk zijn en die je lekker laten bewegen. Voor zowel kinderen als volwassenen zijn de volgende buitensporten ideaal om te doen.

Een eind skeeleren

Waarom ga je niet een flink stuk skeeleren? Je kunt alleen gaan, maar ook met een vriend of familielid bijvoorbeeld. Of ga met het hele gezin er lekker op uit. Haal je oude skeelers uit de schuur of kijk of je eventueel nieuwe aan gaat schaffen. Weet je niet zeker of je ze veel gaat gebruiken, dan kun je natuurlijk ook kijken naar tweedehands skeelers – een goede oplossing voor als je er niet al te veel geld aan wil besteden. Ga bijvoorbeeld een hele middag lekker rond skeeleren, en misschien ontdek je nog wel leuke nieuwe routes of mooie plekken.

Skateboarden

Een stuk skateboarden kan heel ontspannend en leuk zijn, en zeker als je eenmaal de smaak te pakken hebt wil je niet meer van het skateboard af. Het begin kan een beetje onwennig zijn, niet iedereen komt er altijd heel makkelijk in. Als je het nog niet vaker gedaan hebt, zal dit waarschijnlijk ook gepaard gaan met vallen en opstaan – letterlijk. Maar dat maakt het alleen maar leuker en uitdagender om beter te worden en jezelf nieuwe dingen aan te leren. Kijk online of je een goed skateboard kunt vinden, of kijk voor bijvoorbeeld een longboard of pennyboard. Deze zijn net wat makkelijker te besturen dan een skateboard.

 Voor zowel kinderen als volwassenen zijn de volgende buitensporten ideaal om te doen. En nog fijner: iedereen kan ze leren en oefenen op straat,

Regelmatig hardlopen

Op straat hardlopen is zeker niet iets wat iedereen heel leuk of prettig vindt, maar het is wel goed voor je en na een goede hardloopsessie voel je je ongetwijfeld erg voldaan. Dit doe je echter waarschijnlijk meer voor het bewegen en minder voor het plezier wat je eruit haalt. Toch kan hardlopen erg leuk zijn, zeker als je dit voor jezelf zo maakt. Door doelen te stellen bijvoorbeeld, of door routes te plannen langs mooie locaties.

Springtouwen

Waarschijnlijk heb je het al jaren niet gedaan, maar waarom eigenlijk niet? Springtouwen is erg goed voor je en zorgt er zeker voor dat je fit blijft, en het kan ook erg leuk zijn. Je kunt jezelf namelijk allerlei trucjes aanleren en het zo uitdagend houden. Ook kun je doelen stellen en zo ervoor zorgen dat je het leuk blijft vinden. Bovendien is dit goedkoop, en hoef je eigenlijk je tuin niet uit.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond