Home » Buitenspelen in de herfst met Les Papattes

Buitenspelen in de herfst met Les Papattes

We boffen de laatste weken maar met dat heerlijke herfstzonnetje! Die nodigt ons in ieder geval uit om lekker naar buiten te gaan. De kindjes spelen automatisch meer buiten en als we de tijd hebben gaan we de bossen in. Wonderbaarlijk hoeveel goeds dat doet, buitenlucht! Daarom ben ik dan ook voorstander om ook in de herfst en de winter buitenactiviteiten te ondernemen. Deze keer testten wij Les Papattes.

Jurywinnaar Speelgoed van het Jaar 2022

Hier thuis doen spelletjes het altijd erg goed, naast de fietsen en steps. Zo hebben we bijvoorbeeld een houten bowling spel en van die grote blokken ‘boter kaas en eieren’. Beide van hout! En nu hebben wij daar een prachtexemplaar aan toe mogen toevoegen: Les Papattes!
Dit spel is jurywinnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing in de categorie buitenspeelgoed. Deze verkiezing staat voor goed speelgoed, dus dat zegt natuurlijk wel wat!

Les Papatess

Het spel zit in een stevige houten kist, waarin het dus ook altijd netjes opgeborgen kan worden. Het spel zelf bestaat uit houten schijven met daarop afdrukken van dierenpoten (de papettes) en een lang touw met aan weerszijde een afdruk van een krokodillenpoot.

Het doel bij dit visueel aantrekkelijke spel is om de houten schijven zo dicht mogelijk bij het touw te werpen. Maar, let op! Ze mogen niet voorbij het touw komen, want dan tellen ze niet meer mee in het spel.
Het touw met de krokodillenpoten aan beide zijden is in het spel de oever van een rivier! Aan de kant van het touw waar de spelers staan tellen de schijven mee in het spel, maar als ze per ongeluk aan de andere kant van het touw komen belanden ze dus bij de krokodillen.

Hoe speel je Les Papatess

Je kunt het spel met 2 tot 4 spelers spelen. Iedere speler kiest een dier en de daarbij horende kleur en poten uit voor het spel + 1 bananen schijf. Je kunt kiezen uit Lou de Zebra, Tod de Olifant, Zoe de Gazelle en George de leeuw. Daarnaast zijn er nog 4 bananen.

In gedachten kunnen jullie je voorstellen dat je op een warme savanne staat en het dier wat jij in handen hebt wil zo dicht mogelijk bij de rivier komen. Het dier heeft dorst en wil uit de rivier slurpen!

Wanneer het touw is neergelegd op zo’n 7 meter afstand van de spelers kan er gestart worden. Om de beurt mag er een schijf worden geworpen. Alle schijven die uiteindelijk met de pootafdruk naar boven voor de rivier liggen tellen mee in de puntentelling. Zo krijg je punten voor alle schijven die nog in het spel zijn en de twee schijven die het dichtst bij het touw uitkomen leveren zelfs nog bonuspunten op!
Zo zijn er nog wat haken en ogen en spelregels die je optioneel kunt toevoegen, afhankelijk van de leeftijd van de kinderen die het spel spelen. Deze staan heel helder in de gebruiksaanwijzing.
Op het einde komen de apen nog even langs, namelijk de bananen. Deze proberen de boel nog even te dwarsbomen. Dit doe je door de banaan te mikken op een dier van de tegenstander. De speler die als eerste 25 punten scoort, is de winnaar. Wanneer meerdere spelers 25 punten scoren, moeten beide spelers nog 1 Papette richting de rivier werpen.  

In het bijgesloten boekje met alle spelregels staat heel helder de puntenverdeling beschreven en ook nog extra bladzijdes om de puntentelling op te noteren.
Het is even aftasten met alle mogelijke regeltjes, maar uiteindelijk is dit als snel duidelijk. Een spel wat jaren lang mee gaat en voor een fijn ontspannen spel zorgt. Ook de allerjongste kunnen meespelen, door hen dichter bij de rivier te laten staan.

Conclusie

Wij vinden het een ontzettend mooi, duurzaam, vernieuwd en leuk spel! Aanrader voor veel buitenpret, het hele jaar door!

Je shopt Les Papatesss voor € 49,99 bij o.a. bol.com.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond