Home » Je baby dragen duur? Niet met deze budgettips voor draagdoeken!

Je baby dragen duur? Niet met deze budgettips voor draagdoeken!

budgettips voor draagdoeken

Het dragen van je kindje is aan een enorme opmars begonnen. Het kan ook zijn dat het zo lijkt, omdat ik er meer op ben gaan letten hoor. Hoe dan ook zijn er veel ouders die de voordelen van het dragen zien. Maar zoals altijd heeft elk voordeel ook een nadeel. Bij het dragen kan dat het kostenaspect zijn. Een draagdoek kan zomaar een paar honderd en zelfs duizend euro kosten. Maar zoals met heel veel dingen kun je het net zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn natuurlijk de unicorns onder de draagdoeken zoals Artipoppe, Kokoro, Woven Wings en PinkNova. Helaas zijn deze doeken niet voor ieders budget weggelegd. Gelukkig zijn er genoeg budgetvriendelijke merken en manieren om betaalbaar te dragen. Voor deze draagdinsdag heb ik enkele budgettips voor draagdoeken op een rijtje gezet.

 

Budgettips voor draagdoeken

 

1. Facebook

 

Ik ben gek op Facebook groepjes. Je leert er mensen kennen, doet er veel kennis op en vind gelijkgestemden. Heb je een hekel aan Facebook groepjes? Sla dan vooral dit kopje over!

 

1.1 Volgen

 

Ben je fan van een bepaald merk? Volg dit merk dan overal. Overal? Ja! Op social media en in de speciaal opgerichte fan Facebookgroepjes (bijvoorbeeld Nona | PinkNova | Sling Studio ). Als er een keer iets te vergeven valt, een kortingscode, pré release of een winactie sta jij vooraan.

 

 

Lees ook: Op zoek naar een klein cadeau voor iemand die draagt? Ik geef je meer dan 10 toffe suggesties!

 

1.2 Reisdoeken

 

Wil je graag kennismaken met veel verschillende merken en soorten draagdoeken? Er zijn doeken waarvan de eigenaresse (even voor het gemak, niet om te stigmatiseren) graag wil dat hij ingedragen en zachter wordt gemaakt. Als je daar zelf niet de tijd voor hebt, kun je je doek op reis sturen. Een doek blijft de afgesproken tijd bij iemand en die stuurt hem daarna weer door. Nadeel: na de afgesproken periode moet je de doek weer doorsturen. Voordeel: voor een bedrag ter hoogte van de verzendkosten kun je doeken uitproberen die normaal boven je budget liggen. Heb je interesse? Hier kun je een algemene reisdoeken groep vinden.

 

1.3 Win acties

 

Een doek winnen is natuurlijk het mooist. Artipoppe valt bij heel veel mensen ver boven het budget, maar die heeft regelmatig winacties. Hierbij kun je de nieuwste doek, soms zelfs net voor release winnen. Uiteraard is er ook een Facebook groep waar je draaggerelateerde winacties overzichtelijk bij elkaar terug kunt vinden.

 

1.4 Tweedehands

 

Ja, daar kom ik weer met een Facebookgroepje. Die zijn ook zo nuttig! Draagdoekenmarkt en Tweedehands Draagdoekenmarkt zijn zulke koop/verkoop groepjes. Het is even zoeken, maar er zijn voor meerdere budgetten een doekje te koop.

 

 2. Betaalbaar merk

 

Dit is eigenlijk een open deur, maar toch een belangrijke tip. Er zijn zoveel verschillende merken draagdoeken. Ieder met zijn eigen prijs. De één met een nog specialere blend dan de ander. Deze hebben dan ook een speciale (als in duurdere) prijs. Word je echter blij van een katoenen doek die zich nog makkelijk laat knopen ook? Dan zijn bijvoorbeeld Little Frog, Yaro, Nona en Hoppediz de merken voor jou. De prijzen beginnen ongeveer bij €45,00. Ook een rekbaar doek (bijvoorbeeld ByKay) is vaak schappelijk in prijs.

 

Een mooie draagdoek van Hoppediz die zeer schappelijk geprijsd is. Dit is mijn eerste doekje en nog steeds degene die ik het vaakst pak.

 

Lees ook: Een strikmutsje; hoe, wat en waarom?

 

3. Ruilen

 

De kans dat je een doek wint is wel aanwezig, maar soms gewoon niet zo groot. Een andere manier om een doek te bemachtigen zonder geld uit te geven is er ook! Je moet er wel een andere doek tegenover stellen. Ruilen dus. Ook hier heb je allerhande groepjes voor, maar ik wil graag een website met je delen, namelijk RuilDoek.

 

4. Nakiki

Een Duitse website die dragers en draagdoeken soms wel met 50% korting aanbiedt. Overigens is het niet mogelijk om met een Nederlandse postcode te bestellen. Hiervoor kun je de klantenservice benaderen en dan wordt het voor je in orde gemaakt! Ik heb geen ervaring met bestellen via deze website, wel heb ik er prima reviews over gelezen. Nadeel: de verzendkosten en de levertijd. De korting maakt dit echter meer dan goed.

 

5. Marktplaats

 

Op Marktplaats kun je terecht voor van alles en dan nog wat. Ook voor tweedehands draagdoeken. Denk dan wel aan het volgende: Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het vaak ook. Als je deze en de andere veilig handelen regels van Marktplaats volgt, is dit een prima medium om een mooi doekje te scoren.

 

Lees ook: Een ode aan de draagpapa

6. 2nd grade

 

Soms is er iets met een doek waardoor hij de second grade label krijgt. Er is uiteraard niks mis met de draagkracht. Het gaat dan echt om schoonheidsfoutjes. Deze draagdoeken kun je vaak met een kleine korting kopen.

 

7. Doekenbieb

Net zoals dat je boeken kunt lenen in een bibliotheek, kun je ook draagdoeken en draagzakken lenen. Veel webshops, maar ook consulenten hebben een doekenbieb. Mamagroen bijvoorbeeld en BabyBij.

Tot slot: Koop nooit een draagzak via sites als AliExpress. Ze zijn goedkoop dat wel. Maar daarnaast niet alleen namaak, maar ook nog eens gevaarlijk. De veiligheidsvoorschriften worden niet in acht genomen waardoor stiksels los kunnen laten bijvoorbeeld. Ook de gebrukte stoffen/verf zijn van twijfelachtige kwaliteit.

Wat vind je van deze budgettips voor draagdoeken? Mis je nog een tip die je wilt delen?

Foto’s: met baby in draagdoek achter de laptop, baby in fwcc knopen, baby in draagdoek via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond