Zoeken
Zoeken
Home » Budgetproof herfst activiteiten voor het hele gezin

Budgetproof herfst activiteiten voor het hele gezin

Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Wat een heerlijk seizoen vind ik de herfst! De natuur heeft de meest prachtige kleuren, ik ben dol op mooie warme truien en binnen lekker genieten met zacht kaarslicht en gezelligheid. Wanneer het buiten kouder is en de dagen korter worden, heb ik altijd nog meer behoefte aan familytime. Samen spelletjes spelen, lekker wandelen buiten en gewoon fijn in ons eigen warme huis bij elkaar zijn.

Budgetproof Herfst activiteiten 

In de herfst zijn er veel budgetproof dingen om te doen met het gezin. In deze blog lees je meer over een aantal leuke binnen- en buiten herfst activiteiten. 

1. Herfstwandeling

Samen lopend, op de fiets of met de auto naar het bos, de hei, het strand of een ander mooi plekje in de natuur. Heerlijk even buiten zijn en genieten van de mooie herfstkleuren. 

2. Op pad bij Natuurmonumenten

Een echte aanrader is om eens een kijkje te nemen bij Natuurmonumenten. Op verschillende locaties in Nederland zijn hier geweldige activiteiten voor het hele gezin. Ga met je kleintje het kabouterpad lopen, op zoek naar paddenstoelen. Samen spelen en ontdekken in de mooie, natuurlijke speeltuinen en daarna opwarmen bij het haardvuur in het restaurant. Op sommige locaties heb je het concept ‘OERRR’. OERRR maakt van iedereen een natuurbeschermer. Bijvoorbeeld door de boswachter te helpen met het bouwen van vogelhuisjes of door zelf een bijenhotel te bouwen voor je tuin of balkon. OERRR heeft passende activiteiten in verschillende leeftijdscategorieën van 0 tot 12 jaar. 

3. Maak een herfsttafel

Tijdens een herfstwandeling is het heel leuk om mooie ‘schatten’ te verzamelen om mee naar huis te nemen. Kleurrijke herfstbladeren, kastanjes en nootjes kunnen uitgestald worden op een zelfgemaakte herfsttafel. Zoek een klein tafeltje en leg hier een kleedje over. Met de gevonden schatten uit de natuur, warme lampjes en herfstknutsels maak je hier een gezellig plekje van in huis. Heel leuk voor kinderen om dit hoekje steeds verder aan te vullen met mooie herfstspulletjes. Dit kun je natuurlijk met elk seizoen of thema doen. Heel gezellig om naar te kijken en om fijn mee te spelen!

4. Knutselen met de natuur 

Met de gevonden dingen van buiten kun je de mooiste herfstknutsels maken. Van platte stenen maak je handgeschilderde paddestoelen, van kastanjes en satéprikkertjes maak je bijzondere dieren of poppetjes. Laat de kleurige bladeren drogen en maak ze plat (tussen dikke boeken) om het later in een fotolijstje te doen en er zo een uniek schilderijtje van te maken. Op Pinterest vind je nog veel meer ideeën om te knutselen!

5. Samen de tuin in!

Eigenlijk hoef je er niet eens op uit om de herfst te ontdekken. Makkelijker kan je het bijna niet maken, samen aan de slag in de tuin of in de straat. Bladeren vegen, schatten verzamelen of zelf vetbollen maken voor de vogels in de tuin:

  1. Smelt frituurvet (ongezouten en liefst zonder palmolie) of kokosvet in een pan. Wacht tot het warm is, maar niet heet.
  2. Voeg daar al roerend het zadenmengsel aan toe en laat dit mengsel een beetje afkoelen.
  3. Giet de warme brij in een vorm, bijvoorbeeld een blikje, een melkkarton, een theeglas, of een halve kokosnoot.
  4. Leg daarin, voordat de brij stolt, een stevige katoenen draad die ruim uitsteekt.
  5. Zodra de massa hard is geworden, kan het vet met zadenmengsel buiten aan de draad worden opgehangen.
  6. Soms is de vetbol moeilijk uit de vorm los te krijgen. Een melkkarton kan rondom worden afgescheurd. Houd een theeglas of blik even in heet water; de vetbol komt dan gemakkelijk los. De kokosnoot hoef je niet te verwijderen, hang hem zo op. Je kunt het afgekoelde vet (met zaden) ook in stukjes snijden en op een voederplank leggen. Op deze manier kunnen ook de vogels die normaal gesproken niet op een vetbol zitten ervan eten.
    (Bron: Vogelbescherming.nl)

Betekenisvol

Samen met het gezin erop uit, de natuur ontdekken en knutselen is heel gezellig en ook leerzaam. Kinderen leren sneller en meer als ze met een betekenisvolle context en betekenisvolle materialen bezig zijn. Het herfstseizoen leent zich daar perfect voor!
••Op Evenonderons.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Delen vind ik fijnFacebookPinterestWhatsApp

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Leuk Margreet. Weet je dat je ook oude kopje kunt vullen met zaad en vet en als je er dan een takje insteekt, kan de vogel daarop zitten en eten. Je hangt de kopjes aan het oortje en met een touw zo inde boom

Menu

%d bloggers liken dit: