Home » Budget tips voor een leuke speelkamer

Budget tips voor een leuke speelkamer

speelkamer

Het inrichten van een speelkamer kan zo ontzettend leuk zijn. Je kunt het kind in jezelf weer even omarmen en met de leukste, meest creatieve ideeën aan de slag gaan. Maar, wat als je met een bepaald budget werkt? Dan gebruik je deze handige budget tips om de speelkamer voor een laag bedrag tip-top in orde te krijgen!

1. Investeer slim in verlichting

Je kunt de verlichting goedkoop op budgetlight.nl aanschaffen. Kies vervolgens voor verlichting die je op lange termijn een positieve investering leveren. Denk bijvoorbeeld aan LED verlichting (de meest duurzame vorm van verlichting in de markt op dit moment) of solar verlichting. Door de online aanschaf kun je de verlichting goedkoper in huis halen, en door een doordachte keuze te maken zorg je ervoor dat de verlichting lekker lang meegaat!

2. Koop lekker tweedehands

Heb je meubelstukken nodig? Koop ze dan gewoon lekker tweedehands. Struin (online) marktplaatsen af op zoek naar leuke meubelstukken en geef ze met wat liefde en een likje verf een tweede leven. Niet alleen scheelt het je ontzettend veel geld, het zorgt er ook voor dat je de uitstraling van de meubelstukken in de speelkamer helemaal naar eigen hand kunt zetten!

3. Less is more

Wanneer je de creativiteit met je op de loop laat gaan zullen er gegarandeerd tientallen wilde ideeën in je gedachten voorbij schieten. Maar vergeet niet: less is more! Een aantal oude hoofdkussens kunnen prima dienstdoen als een gezellige leeshoek, en een opbergbankje met speelgoed zorgt al voor een leuke speelplek. Je hoeft niet altijd helemaal uit te pakken om iets leuks, sfeervols en praktisch neer te zetten!

4. Kijk wat je al hebt

Kijk eens rond in huis en tuin en vind creatieve manieren om oude materialen om te zetten tot iets nieuws. Een oude, houten gordijnrails kan bijvoorbeeld de basis zijn van een tipi. Voeg hier een oud tafelkleed aan toe, zoek een YouTube tutorial op en je hebt in no-time een paar tientjes bespaard (én een mooie, handgemaakte tipi in de speelkamer)!

5. Laat de kleintjes helpen

Voordat je met een gevulde portemonnee naar de winkels gaat, is het geen slecht idee om je kids te vragen wat hen nu echt vrolijk maakt. Misschien zijn jouw (dure) ideeën interessant voor jou – maar zijn de kleintjes net zo gelukkig met een oud matras op de grond en een hoop knuffels om mee te spelen. Willen de kids juist dure opties? Maak er dan een spelletje van om samen zo creatief mogelijk, goedkope oplossingen te vinden.

Wat heb jij gedaan om je speelkamer zo goedkoop mogelijk in te richten?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond