Home » Break Free; wie heeft het snelst zijn handboeien open?

Break Free; wie heeft het snelst zijn handboeien open?

Break Free spel met handboeien

Ja! Er komen echt handboeien aan te pas, maar voordat je fantasie een loopje met je neemt.. Break Free is dan wel een spel met handboeien, maar wel nog steeds een gezelschapsspel. Een spel dat je gemakkelijk voor een paar minuutjes speelt. Ideaal voor na het eten en voor bedtijd.

Break Free spel met handboeien

Jullie dragen handboeien en zijn aan elkaar vastgeketend. Wat is er gebeurd? Een overval? Nee, integendeel. Jullie zijn agenten met een geheime missie en willen jullie spionagevaardigheden samen trainen. Jullie opdracht: bevrijd je van de handboeien! Daarbij zullen jullie verschillende trainingslevels doorlopen, van makkelijk tot moeilijk. Welk agent heeft een goed Fingerspitzengevoel en voert als eerste zijn trainingsopdracht uit?

Klaar voor de start?

De bedoeling is dat je geboeid de handboeien probeert los te puzzelen. Het slot is als het ware de puzzel. Een soort van doolhofjes zijn het. En die komen in drie verschillende moeilijkheidsgradaties. Groen is een makkie, van geel krijg je het een beetje warm en rood is even peentjes zweten. Een spel heeft drie levels waarbij de moeilijkheidsgraad dus oploopt. Eerst groen, dan geel en dan uiteraard eindigend met rood. Voor je begint, steek je de juiste kleur slot er in, legt de corresponderende fisches (waarmee je punten verzamelt) op tafel en je kunt van start.

Af!

Dat puzzelen kwam voor mij neer op wriemelen, draaien en duwen dat het een lieve lust was. Na enkele frustrerende eerste pogingen had ook Mila snel door wat de bedoeling was. Dat gezichtje als het gelukt was om haar boeien los te krijgen; onbetaalbaar! Hou je van korte snelle spelletjes zonder ingewikkelde regels? Dan is Break Free een goede keus. Het spel kun je met maximaal vier spelers spelen. Is er nou sprake van een kloof tussen die spelers, dan kan degene met het grootste voordeel zijn handboei met de niet dominante hand proberen open te maken. Voor de afwisseling zijn er trouwens ook variaties in het spel aan te brengen. Er staan in totaal acht beschreven in de gebruiksaanwijzing.

Het spel kost circa €30,00 (link naar vergelijkingssite Beslist.nl waar je zelf de goedkoopste aanbieder kunt vinden)
 
Meer review van spellen lezen?

*Op ontdekkingsreis rond de wereld met de tiptoi starterset ‘Mijn grote Wereldatlas’
*Stoelen stapelen: een spel voor maar €1,00!
*Spelletjes voor peuters #1 Etenstijd op de boerderij

Ik heb het spel Break Free toegestuurd gekregen voor deze review
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond