Home » Boekresencie: Juf Braaksel en de Mysterieuze verdwijning

Boekresencie: Juf Braaksel en de Mysterieuze verdwijning

Eindelijk weer een nieuw, spannend Juf Braaksel Avontuur! Het 4e boek inmiddels over de verschrikkelijkste juf op aarde die inmiddels schooldirecteur is geworden. Juf Brakel; beter bekend als juf Braaksel. Wij lezen graag boeken van Carry Slee omdat haar boeken spannend zijn, het taalgebruik lekker modern en de personages herkenbaar. Ook stipt ze onderwerpen aan zoals seksualiteit, scheiden en pesten op een manier zodat het kinderen aanspreekt en het nodigt uit tot een gesprek. Benieuwd of wij zonder dat wij de andere Juf Braaksel boeken hebben gelezen kunnen aanhaken in het verhaal. 

Eindelijk weer een nieuw, spannend Juf Braaksel Avontuur! Het 4e boek over de verschrikkelijkste juf op aarde die inmiddels schooldirecteur is geworden.

Waar gaat het boek over?

Na de zomervakantie gaan Lotte en Thijs naar groep zeven. Helaas is de sluwe juf Braaksel nog altijd directeur van hun school. Ze hebben geluk dat Lucas weer terug is in hun klas: hij ontdekt dat de uitvinder van de magische ring nog iets heeft uitgevonden waarmee ze juf Braaksel voorgoed kunnen laten verdwijnen. Maar net voordat ze de uitvinding willen gebruiken, wordt hij gestolen. Ze willen het bijna opgeven, maar dan blijkt dat Milou, hun nieuwe klasgenootje, meer van de diefstal afweet. Komen ze dan toch nog van die gemene juf Braaksel af?

Voorlezen maar!

Vanaf het eerste hoofdstuk zitten we meteen lekker in het verhaal. Het boek start aan het begin van een nieuw schooljaar; je moet opnieuw je plekje vinden, wie zijn je klasgenootjes en wie is de nieuwe juf of meester. Een herkenbaar en actueel onderwerp. Het is even wennen aan alle namen van de kinderen uit de klas, zeker als je de eerdere boeken nog niet hebt gelezen. Het verhaal is goed te volgen voor ons als nieuwe lezers van de reeks van Juf Braaksel. In de eerste hoofdstukken wordt kort uitgelegd wat er in de eerdere reeks is voorgevallen. Het boek heeft een vrij open einde, grote kans dat we niet voorgoed van Juf Braaksel af zijn en dat ze nog wel een keer gaat toeslaan in een deel 5! 

Eindelijk weer een nieuw, spannend Juf Braaksel Avontuur! Het 4e boek over de verschrikkelijkste juf op aarde die inmiddels schooldirecteur is geworden.

Carry Slee de bekendste kinderboekenschrijfster van Nederland

 Wie is er niet mee opgegroeid, de kinderboeken geschreven door Carry Slee (1949). Inmiddels zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht en meerder keren verfilmd. Haar boeken, inmiddels al 85 stuks, zijn meerdere keren bekroond door de Jonge Jury en Nederlandse Kinderjury. In haar schrijfstijl gaat ze mee met de tijd, en snijdt actuele onderwerpen aan zoals het vloggen en sociale media. Een aantal van haar bekende boeken zoals Kappen, Spijt, Lover of Loser zijn verfilmd. Hierin snijdt ze moeilijke onderwerpen aan als anorexia, drugsgebruik en geaardheid. Ook heeft Carry al een aantal volwassen romans uitgebracht.

Iris Boter
Iris Boter (1972) is inmiddels ook een hele bekende naam in de kinderboekenwereld. Ze is illustrator en schrijfster van inmiddels meer dan 150 boeken. Ook zij won inmiddels diverse prijzen. Iris B. Ze illustreerde ook de eerdere boeken uit de reeks van Juf Braaksel. Ook maakte zij de tekeningen in de boekenreeks van de Zoete Zusjes die hier thuis graag gelezen wordt. 

Eindelijk weer een nieuw, spannend Juf Braaksel Avontuur! Het 4e boek over de verschrikkelijkste juf op aarde die inmiddels schooldirecteur is geworden.

Onze conclusie

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning is een heerlijk dik boek waarin je niet zomaar uitgelezen bent. Ik las het boek voor aan onze dochter van 8 die in groep 4 zit. Ze vond het boek nog net iets te lastig om zelf te lezen. Dit komt omdat er relatief veel tekst op een pagina staat met weinig onderbrekingen of illustraties. De hoofdstukken zijn precies goed voor een leesmomentje voor het slapengaan. Dit boek is voor zowel jongens als meiden een goede keuze. Het sluit aan bij het denkniveau en wat ze op een dag meemaken op school, gelukkig zonder Juf Braaksel. Voor de fans is dit zeker een leuk nieuw avontuur in de reeks, ons maakt het nieuwsgierig naar de eerder verschenen boeken. 

Facts

  • Auteur: Carry Slee
  • Illustraties: Iris Boter 
  • Serie: Juf Braaksel (deel 4)
  • Onderwerp: Spanning, school en vriendschap 8+
  • Aantal pagina’s: 304 
  • Uitgave: hardcover september 2021 
  • Prijs: € 17,99 en online hier te koop


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond