Home » Boekrecensie | Tasty Asia: Ontdek de smaken van Azië

Boekrecensie | Tasty Asia: Ontdek de smaken van Azië

Dit kookboek is een culinaire reis van de getalenteerde chef-kok Filip Boon uit Zweden. Dit prachtig samengestelde kookboek neemt je mee op een smaakvolle reis door de diverse keukens van Aziatische landen, waarbij Boon zijn passie voor deze verrukkelijke gerechten tot leven brengt.

AVG-tje

Aardappelen, groenten en vlees. Jaren hebben we zo gegeten in Nederland. Als kind ben ik zelf opgegroeid met Indisch en Surinaams eten en zoals misschien veel Nederlanders Babi pangang van de lokale “chinees”. Aziatisch eten was iets nieuws voor mij. Al vlot leerde ik nieuwe smaken kennen en aten wij graag lekkere Aziatische gerechten. Een goed kookboek vinden was lastig. Vaak is het bepaald tot 1 soort land of productsoort. Met Tasty Asia is daar verandering ingekomen.

"Tasty Asia: Ontdek de smaken van Azië". Dit prachtig samengestelde kookboek neemt je mee op een smaakvolle reis

Bao buns en Okonomiyaki

Het boek bevat een breed scala aan recepten, variërend van klassiekers tot eigentijdse creaties, die de rijke culinaire tradities van landen als Thailand, Japan, India en Vietnam goed weergeven. Of je nu een ervaren kok bent of net begint met koken, “Tasty Asia” biedt voor ieder wat wils, met gerechten die zowel eenvoudig als uitdagend zijn, maar altijd heel lekker

Een van de meest opvallende dingen van dit kookboek is de diversiteit aan recepten die het heeft. Van curry’s tot okonomiyaki en van knapperige loempia’s tot heerlijke bao buns.  Wat dit kookboek echt anders maakt, is de toegankelijkheid van de recepten. Elk recept wordt duidelijk en stapsgewijs uitgelegd, met handige tips en suggesties om ervoor te zorgen dat zelfs beginnende koks uit de voeten kunnen. De recepten worden geïllustreerd met prachtige foto’s die het water in de mond doen lopen en je echt inspireren om meteen de keuken in te duiken.

"Tasty Asia: Ontdek de smaken van Azië". Dit prachtig samengestelde kookboek neemt je mee op een smaakvolle reis

Daarnaast staat er veel informatie in het boek. Producten die misschien onbekend zijn worden uitgelegd en gefotografeerd. Ook de meest voorkomende kitchentools krijgt de lezer te zien.

Als liefhebber van Aziatisch eten kan ik niet anders dan heel blij zijn met “Tasty Asia”. De recepten zijn niet alleen heerlijk, maar ook verrassend eenvoudig te bereiden, zelfs voor degenen die niet bekend zijn met de Aziatische keuken. Het moeilijkste aan de recepten is misschien wel de juiste uitspraak van het gerecht!

Onze conclusie

Kortom, “Tasty Asia: Ontdek de smaken van Azië” is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van lekker eten en graag nieuwe smaken wil ontdekken. Met inspirerende recepten, prachtige foto’s is dit kookboek echt een aanvulling in mijn kast. Daarnaast is de vormgeving erg mooi en ziet het boek er ook leuk uit op het aanrecht.

Feitjes

  • Titel: Tasty Asia: Ontdek de smaken van Azië
  • Auteur: Filip Boon
  • Genre: Kookboek, Aziatische Keuken
  • Uitgeverij: BECHT
  • Prijs: 26.99 en te koop bij bol


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond