Home » Boekrecensie: Spijt [ het stripboek ]

Boekrecensie: Spijt [ het stripboek ]

Ter ere van de week tegen het pesten is de bestseller Spijt van Carry Slee verschenen als stripboek. Al eerder werd deze succesvol verfilmd en bewerkt tot musical.

Ter ere van de week tegen het pesten is de bestseller Spijt van Carry Slee verschenen als stripboek. Al eerder werd deze succesvol verfilmd en bewerkt tot musical.

Spijt

Beide jongens hier hebben op een eerder moment al de film spijt gezien. Ze waren erg onder de indruk van het verhaal. Niemand zou gepest mogen worden en niemand zou een pester ‘moeten’ willen zijn. Dat we Spijt als stripboek mochten ontvangen was een grote verrassing voor ze.

Ter ere van de week tegen het pesten is de bestseller Spijt van Carry Slee verschenen als stripboek. Al eerder werd deze succesvol verfilmd en bewerkt tot musical.

Spijt stripboek

Spijt gaat over Jochem. Hij wordt gepest op school. David doet er niet aan mee, maar hij durft er ook niets van te zeggen. Als er op het schoolfeest vervelende dingen gebeuren met Jochem durft David hem niet te helpen. De volgende ochtend wil David zeggen dat het hem spijt. Maar Jochem is niet thuisgekomen vanuit het schoolfeest. Krijgt David nog de kans om te zeggen dat het hem spijt?

Vinz had geluk dat op het moment dat het stripboek bezorgd werd, Senn nog op school zat. Zo kon hij in alle rust als eerste gaan lezen, want dat was wat hij wilde toen hij zag wat er in de grote enveloppe zat. Lezen! Hij is erg onder de indruk van het verhaal en dat wordt er door de strip zeker niet minder door.
Toen Senn thuiskwam uit school en het stripboek op tafel zag liggen had hij geen tijd meer om te vertellen hoe zijn dag was geweest. Onze Senn vindt lezen soms wat lastig, maar voor strips is hij altijd wel te porren. We zijn nu enkele dagen verder en ik heb ineens een lezende Senn in huis, ik denk dat hij het boek inmiddels wel al 10 keer heeft gelezen.

Over Spijt – het stripboek

Ahmad Resh heeft het script voor de stripbewerking van Spijt geschreven. Hij heeft al meerdere stripboeken vertaald en heeft gewerkt op de redactie van het weekblad Donald Duck.
Ralf van der Hoeven heeft de prachtige striptekeningen gemaakt die erg realistische zijn met de karakters in de film.

Spijt, in mijn ogen een van de parels van Carry Slee, nu als strip om een belangrijk thema aan te halen is een gouden zet! Het leest heerlijk weg, de mooie illustraties zorgen ervoor dat het ook voor de wat moeilijkere lezertjes goed te lezen en te volgen is. Het stripboek zou op elke school, in elke wachtkamer en in elk huishouden aanwezig horen te zijn, om zo het thema pesten levend te houden.

Nadat ze hier beide spijt het stripboek hebben gelezen zijn er mooie gesprekken ontstaan over pesten, maar ook over een pester zijn. We hebben daarna samen nog eens de film spijt gekeken, wat een indrukwekkend verhaal heeft Carry Slee neergezet. Ahmed Resh en Ralf van der Hoeven doen er een prachtige aanvulling op door de strip vorm te geven. Voor ons is een hit en een dikke aanrader om in huis te halen!

Spijt het stripboek koop je hier voor € 9.99!


Lees ook de volgende boekrecensies:••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond