Home » Boekrecensie: Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Boekrecensie: Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Juf Braaksel serie want er is weer een nieuw deel verschenen. Deel 5 inmiddels van bestsellerauteur Carry Slee! Een van de favorieten in de Kinderboekenweek 2022. Na het vrij open einde in deel 4 wisten wij gewoon dat er een deel 5 aan zat te komen. En ja hoor groep 7 kan dan wel blij zijn dat de valse juf Braaksel spoorloos verdwenen is, ze gaat opnieuw toeslaan! Het magische kompas heeft haar veranderd in een wolk. 

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Juf Braaksel serie want er is weer een nieuw deel verschenen. Deel 5 van bestsellerauteur Carry Slee!
Deel 5 is uit!

Waar gaat het ‘Juf Braaksel en de woeste achtervolging’ over?

Groep 7 is superblij dat de valse juf Braaksel spoorloos is. Alleen Lucas weet dat ze misschien niet voorgoed van haar af zijn. Tot zijn schrik komt hij erachter dat ze door het magische kompas veranderd is in een wolk. En ook als wolk blijkt Juf Braaksel nog steeds gevaarlijk te zijn. Wat moet Lucas nu?  Zal hij het Lotte, Thijs en Milou vertellen? Lucas aarzelt, maar als een weerprofessor de opdracht krijgt de geheimzinnige wolk te vangen en te bestuderen, heeft hij de hulp van zijn vrienden nodig. Ze zijn het er alle vier over eens: de gemene Braaksel mag nooit meer terugkomen. Ze gaan tot het uiterste om dit voor elkaar te krijgen. 

Lezen maar!

Vanaf het eerste hoofdstuk worden we meteen weer in het verhaal gezogen. Het lijkt net of deel 4 vloeiend overgaat in deel 5. Hoewel het makkelijker (en veel leuker) is als je de eerdere delen al hebt gelezen, wordt er ook een korte samenvatting gegeven over hetgeen gebeurd is. Met de komst van een nieuwe directrice zouden alle problemen opgelost moeten zijn, maar al in hoofdstuk 2 blijkt dat dit toch ietsje anders ligt. Herkenbare onderwerpen waar alle basisschoolleerlingen weleens mee te maken krijgen komen voorbij wat dit tot een heel herkenbaar boek maakt voor zowel jongens als meisjes! Als je het boek aan je kinderen voorleest zijn de actuele onderwerpen soms een aanleiding om er eens verder met je kind over door te praten. Gebeurd dit bij jou in de klas ook weleens? Mijn dochter van 9 is een echt leesbeest en leest graag haar boeken zelf, maar door de spannende schrijfstijl van Carry Slee vindt ze voorgelezen worden ook heerlijk. 

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Juf Braaksel serie want er is weer een nieuw deel verschenen. Deel 5 van bestsellerauteur Carry Slee!
Carry Slee is de meest succesvolle kinderboekenschrijfster van Nederland.

Bestsellerauteur Carry Slee 

Wie is er niet mee opgegroeid, de kinderboeken geschreven door Carry Slee (1949). Inmiddels zijn er meer dan 5 miljoen exemplaren van verkocht en meerder keren verfilmd. Haar boeken, inmiddels al rond de 90 exemplaren, zijn vaak favoriet en meerdere keren bekroond door de Nederlandse kinderjury. In haar schrijfstijl gaat ze mee met de tijd, en snijdt actuele onderwerpen aan zoals het vloggen en sociale media. Een aantal van haar bekende boeken zoals Kappen, Spijt, Lover of Loser zijn verfilmd. Hierin snijdt ze moeilijke onderwerpen aan als anorexia, drugsgebruik en geaardheid. Ook heeft Carry al een aantal volwassen romans uitgebracht.

Met tekeningen van Iris Boter 

Iris Boter (1972) is inmiddels ook een hele bekende naam in de kinderboekenwereld. Ze is illustrator en schrijfster van inmiddels meer dan 150 boeken. Ze heeft hiervoor inmiddels meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Ze illustreerde ook de eerdere boeken uit de reeks van Juf Braaksel. Ook maakte zij de tekeningen in de boekenreeks van de Zoete Zusjes die hier thuis graag gelezen wordt. 

Goed nieuws voor de liefhebbers van de Juf Braaksel serie want er is weer een nieuw deel verschenen. Deel 5 van bestsellerauteur Carry Slee!
Met bijpassende tekeningen van Iris Boter.

Conclusie

Wederom heeft Carry Slee weer een uiterst spannend en humoristisch boek geschreven. Wat een vreselijke juf is het toch, je zal d’r maar hebben. Je wilt gewoon doorlezen (ja ik ook!). Het boek is geschikt voor zowel jongens als meisjes vanaf een jaar of 8. Het boek is lekker dik en stevig voorzien van leuke tekeningen. Als je het boek cadeau geeft, heb je ook echt een goed boek in handen! Het boek is van begin tot echt de allerlaatste pagina superspannend. Want zou het lang verwachte schoolreisje wel zo lopen als groep 7 hoopt? Of is daar…..wij wachten in spanning af op het 6e deel. 

Facts

  • Auteur: Carry Slee
  • Illustraties: Iris Boter 
  • Serie: Juf Braaksel (deel 5)
  • Onderwerp: Spanning, school en vriendschap 8+
  • Aantal pagina’s: 288 
  • Uitgave: hardcover september 2022 
  • Prijs: 17,99 en te koop bij o.a. Bruna en Bol.com

Lees ook: Owen en de dingen die niemand zag••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond