Home » Boekrecensie: Het Dikke Dinoboek

Boekrecensie: Het Dikke Dinoboek

Het Dikke Dinoboek trekt meteen de aandacht van zowel de jongste van 2 als de oudste van 7. De jongste ziet alleen 'grote dino's', de oudste leest meteen.

Door Kirsten – “Mam, moet dit boek terug naar de bibliotheek of mogen we deze houden?”, wordt er gevraagd als dit gloednieuwe boek op de keukentafel ligt. Deze mogen wij houden en dat is tof! Het Dikke Dinoboek trekt meteen de aandacht van zowel de jongste van 2 als de oudste van 7. De jongste ziet alleen ‘grote dino’s’ en de oudste probeert zelf de dinoweetjes te lezen. Ook als ik later een verhaaltje aan ze voorlees luisteren ze allebei geboeid. En nog leuker; het nodigt uit tot samen lezen tussen broer en zus!

Het Dikke Dinoboek – Het verhaal

Het boek bestaat uit telkens 2 pagina’s met een leerzaam versje over een bepaalde dinosaurus. Op de 2 opvolgende pagina’s staat er op een speelse manier, in tekstwolkjes, allerlei informatie over die specifieke dinosaurus. Zoals mijn dochter zou zeggen het is echt een leer (informatief) boek over dinosaurussen. Op een leuke manier geschreven en geïllustreerd voor kinderen vanaf 4 tot ongeveer 10 jaar. Het is een behoorlijk dik boek met informatie over tientallen verschillende dino’s. De inhoudsopgave is makkelijk als je informatie zoekt over een bepaalde dinosaurus. In het woord vooraf staat algemene informatie over dinosaurussen maar er worden bijvoorbeeld ook tips gegeven van leuke musea en park over dinosaurussen in Nederland en België. 

Het Dikke Dinoboek trekt meteen de aandacht van zowel de jongste van 2 als de oudste van 7. De jongste ziet alleen 'grote dino's', de oudste leest meteen.

Over de auteur

 Het echtpaar en schrijversduo Marianne Busser & Ron Schroder hebben samen al over de vierhonderd kinderboeken geschreven en meer dan duizend liedjes. Ze hebben samen een herkende manier van schrijven wat speels ritmisch rijmvorm wordt genoemd (sorry, ik heb ooit in een bibliotheek gewerkt). Door de korte ritmische zinnen is het gemakkelijk voorlezen en onthouden zelfs jonge kinderen de versjes al snel. Buiten de boeken kun je ze ook kennen van verhalen uit Sesamstraat of de tijdschriften Bobo en Okki. Van dezelfde reeks als het dikke dinoboek verschenen eerder; het dikke dierenboek, het dikke kriebelbeestjesboek en het dikke vaderlandse dierenboek. 

Het Dikke Dinoboek illustraties

Iedere pagina in het boek is rijk aan illustraties en sluiten aan bij of het versje of de weetjes over de dino’s. Ik heb aan mijn zoon van 2 gezien dat de tekeningen ook de fantasie prikken en uitnodigen tot het maken van een eigen verhaal. Hij kan immers de bijbehorende teksten nog niet lezen. De tekeningen zijn eveneens gemaakt door Ivan & Ilia. Behalve een illustratorenduo ook vriend en vriendin. Ze werken al ruim 25 jaar samen aan vooral prentenboeken, leesboeken maar ook educatieve boeken. De boeken uit dezelfde reeks zijn ook door dit duo geketend. 

Het Dikke Dinoboek trekt meteen de aandacht van zowel de jongste van 2 als de oudste van 7. De jongste ziet alleen 'grote dino's', de oudste leest meteen.

Onze conclusie 

Ik vind dit boek een absolute aanrader. Ik weet zeker dat dit boek nog jarenlang bij ons op de leesplank blijft staan en af en toe gepakt gaat worden. Dino’s blijven immers een populair onderwerp onder zowel jongens als meisjes. Mocht je het cadeau gaan geven dan geef echt een prachtig dik boek weg die jarenlang als naslagwerk gebruikt kan worden. De verhalen en versjes zijn pas echt leuk en begrijpelijk vanaf een jaar of 4. De weetjes zijn goed te begrijpen en zelf te lezen vanaf 7 jaar. In het boek staan achterin leuke locaties vermeld zoals Dinoland in Zwolle, Dinopark in Wedde en het Oertijdmuseum in Boxtel om eens te gaan bezoeken met je dinofan. 

Informatie

  • Titel: Het dikke dinoboek
  • Auteur: Marianne Busser & Ron Schroder
  • Illustraties: Ivan & Ilia 
  • Uitgeverij: Overamstel uitgevers
  • Uitvoering: hardcover
  • Verschijningsdatum: juni 2021
  • Aantal pagina’s: 128 pagina’s
  • Adviesprijs: € 17,99 en te koop bij o.a. bol.com


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond