Home » Boekrecensie: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe

Boekrecensie: Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe

Maak kennis met de dapperste ridder van alle landen, heer ridder Louis! Hij woont in kasteel Overdwars, een kasteel dat ook echt overdwars staat! Hij maakt allerlei maffe avonturen meer met de meest rare personages die je jezelf maar kunt bedenken!

Over de schrijvers

Myles en Greg MCLeod zijn broers. De een schrijft, de ander illustreert. Naar ons idee een gouden combi. Ze staan ook wel bekend als “the MCleod” brothers.

De vormgeving van het boek

De cover van het boek ziet er uitnodigend uit met de mooie kleurencombinatie. Het boek wordt op een prettige manier afgewisseld van tekst en illustraties. De illustraties zijn mooi en niet té van opzet, ze overheersen niet. Dat maakt dat het boek een rustige uitstraling heeft en de illustraties weer niet teveel afleiden van het verhaal.

Maak kennis met de dapperste ridder van alle landen, heer ridder Louis! Hij woont in kasteel Overdwars. Lees onze boekrecensie in deze blog.

Waar gaat Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe over

Heer Ridder Louis is een echte held die allerlei avonturen beleeft. De avonturen worden op een prettige manier beschreven waardoor je er zelf echt een beeld van bij kunt vormen hoe het er ongeveer uit zou hebben gezien. Als je denkt dat je een vreemd hoofdstuk hebt gelezen, met maffe avonturen, dan wordt het volgende hoofdstuk nog vreemder en maffer.

Onze Senn (8) vertelt er ook graag een stukje over “Heel veel strijd, heel veel avontuur en hij ontdekt heel veel, zulk soort dingen. Het heeft echt heel veel fantasie, want het is met een tovenaar die als streepjesridder is verkleed. Heer ridder Louis heeft ook een vliegend robotpaard met een staartje, en een zwaard die Bon heet en die is van spiegel gemaakt. Het is echt een heel leuk boek”

Maak kennis met de dapperste ridder van alle landen, heer ridder Louis! Hij woont in kasteel Overdwars. Lees onze boekrecensie in deze blog.

Conclusie

Heer ridder louis en de vreselijke vrouwe is een boek wat niet in de boekenkast mag ontbreken. Het is ontzettend leuk om te lezen, bevat veel humor, heb onze bink regelmatig horen grinnieken tijdens het lezen. Vooral voor kinderen met een rijke fantasie is dit boek een juweeltje!

Heer ridder Louis en de vreselijke vrouwe facts:

  • Auteur en Illustrator: Myles en Greg MCLeod
  • Uitgeverij: Moon
  • Verschijningsdatum: Oktober 2021
  • Adviesleeftijd: 8+
  • Aantal pagina’s: 303 bladzijdes
  • Adviesprijs: € 14,99 en hier te koop.

Lees ook: Spijt! en Dog Man••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond