Home » De boekjes van Klein Konijn; favoriet bij mijn peuter

De boekjes van Klein Konijn; favoriet bij mijn peuter

Mijn kindjes en ik lezen elke avond. Prentenboeken, aanwijsboeken, flapjesboeken, kindertijdschriften, woordenboeken, voelboeken. Alles kan, als er maar gelezen, gerijmd, gewezen en gebladerd kan worden. Onze kindjes maken vaak ruzie. Zo vaak dat we ooit, lang geleden, besloten hebben om het naar bed brengen te verdelen. We leggen allebei een kindje in bed. Pyjama aan, tanden poetsen en dan is het verhaaltjestijd! Voorlezen is bij ons thuis (bijna) altijd een 1-op-1 activiteit. Als het qua tijd een beetje lukt, lezen we twee boekjes en meestal mogen mijn guppies zelf kiezen. De boekjes die ik aan jullie voorstel, zijn favorieten hier in huis! Vandaag de boekjes van Klein Konijn. Favoriet bij onze peuter.

De boekjes van Klein Konijn

Op de website van uitgeverij Kluitman staat de volgende introductie.

‘Klein Konijn is lief maar ook een beetje ondeugend. Dit character van Lida Dijkstra en Natascha Stenvert zal ongetwijfeld snel veel kinderharten veroveren (en ook die van de ouders). De mooi geschreven versjes van Lida Dijkstra zijn heel prettig om voor te lezen en goed voor veel vrolijke momenten voor het slapen gaan. En wie sluit het schattige konijn dat Natascha Stenvert heeft getekend nu niet meteen in zijn hart?’

Wij deden het wel! Mijn peuter kreeg de boekjes voor zijn derde verjaardag. Extra leuk omdat één van de boekjes over de verjaardag van Klein Konijn gaat. De ambitieuze dames die de boekjes maken, werken aan een serie. Wij hebben en kennen de eerste twee boekjes, ‘Klein Konijn wil met de trein’ en ‘Lang leve Klein Konijn’. Ondertussen is ook een derde boekje te koop ‘Klein Konijn is Slappie kwijt’.

Klein konijn wil met de trein

In ‘Klein Konijn wil met de trein’ gaan mama en Klein Konijn naar de verjaardag van opa. Onderweg gaat steeds een vervoermiddel stuk en gaan ze verder met een ander. Een leuke reis, dat vindt Klein Konijn ook, maar hij wilde met de trein!

Lang leve Klein Konijn

‘Lang leve Klein Konijn’ gaat over de verjaardag van Klein Konijn. Hij krijgt een mooie rode fiets (driewieler) en gaat een ritje maken. De tuin uit, het plein over, de stad in. Dat kán niet goed gaan. Eenmaal veilig thuis is mama boos. Klein Konijn is onschuldig, zijn nieuwe stoute rode fiets deed het!

Prentenboeken voor peuters

Grappige verhaaltjes, leuk op rijm en taal die begrijpelijk is voor peuters. Sprekende plaatjes in felle kleuren. En als bonus: de boekjes zijn maar €7,50 per stuk en dus heel vriendelijke cadeautips voor verjaardagen (krijgen én geven) of de goedheiligman.

Mocht je ze kennen of hebben, laat je ook even weten wat je ervan vindt?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond