Home » Boek recensie | Zootje ongeregeld

Boek recensie | Zootje ongeregeld

Zootje ongeregeld is een boek van schrijver en illustrator Iris Boter. Als illustrator kennen we haar werk van de Juf Braaksel serie.

Zootje ongeregeld is een boek van schrijver en illustrator Iris Boter. Als illustrator kennen we haar werk van de Juf Braaksel serie. Wij waren dan ook erg benieuwd naar dit boek dat we niet konden wachten om het te gaan lezen.

Het verhaal:

Zootje ongeregeld gaat over een grote, chaotische familie. Ze wonen in een groot rommelig huis, vol drukte en gezelligheid. Tore, haar vriendjes en klasgenootjes vinden het een beetje raar bij Tore thuis. Daarom besluit ze een groot feest te geven, maar eerst gaat ze het huis flink opruimen. Dan kan iedereen zien hoe fijn het er is. Ze begint driftig om alles leeg te halen, zo ook een grote oude kast die vol papier zit. IJverig brengt ze alles naar de oud papier container. Maar ineens staat er een vrouw aan de deur van kindzorg die de adoptie papieren van haar broertje Olle wil zien. Ojee! Lagen die niet in de kast die Tore heeft opgeruimd?

Zootje ongeregeld is een boek van schrijver en illustrator Iris Boter. Als illustrator kennen we haar werk van de Juf Braaksel serie.

Wat wij ervan vinden?

Wat een mooi goed en beeldend geschreven verhaal! Je wordt tijdens het lezen mee genomen in het verhaal en je ziet werkelijk alles voor je. Als je dit kunt als schrijfster dan heb je talent. Je leest de vindingrijkheid terug van Tore, die uit alle macht haar broertje bij zich wil houden. Bij mijn jongste gaf het ook een inkijkje in adoptie, het nodigde hem enorm uit om meer te leren over adoptie, dat hij daar nu alle ins en outs over kent. Het verhaal laat zien dat er voor moeilijkheden diverse oplossingen zijn. Ben jij benieuwd of Olle bij de grote chaotische gezellige familie van Tore mag blijven? Lees snel dit boek en laat je meenemen in dit hartverwarmend verhaal. Wij kunnen niet wachten tot er meer boeken uit haar hand komen!

Layout

Zodra ik het boek open deed werd ik al blij. Het begint met hele leuke uitspraken gezet in leuke kaders. Uitspraken die zo goed te gebruiken zijn in het dagelijks leven. Wij noemen ze hier thuis affirmaties, teksten die gedachtekracht geven! Mijn jongste, een enorme rommelkont roept nu regelmatig: “ik voel me pas thuis in een rommelig huis. Verder is de layout van het boek prima: bladzijdes met tekst en af en toe een duidelijke illustratie. De voorkant van het boek geeft goed de leuke familie van Tore weer!

Zootje ongeregeld is een boek van schrijver en illustrator Iris Boter. Als illustrator kennen we haar werk van de Juf Braaksel serie.

Waar te koop?

Zootje ongeregeld is hier te koop voor € 16,99. Om echt een leeftijd aan een boek te hangen vind ik zelf lastig, voor onze jongste (bijna 8) was dit boek prima te lezen en te volgen. Zijn broer (10) vond het ook een erg leuk verhaal en had zelfs binnen twee dagen het boek uit!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond