Home » Norara… Waar is geluk?

Norara… Waar is geluk?

Rosalie is echt een denker. Ze vraagt heel veel en komt ook met vragen waarvan ik denk… Euhh… Hou je je daar nu al mee bezig?! Dus toen het boek ‘Norara… Waar is geluk?‘ voorbij kwam, dacht ik die moet ik hebben. Ik heb het boek eerst zelf gelezen en was prettig verrast over hoe het is uitgelegd. Zo zou ik het namelijk niet uitgelegd hebben. Dus het is maar goed dat het nu andersom is. Voordat wij begonnen met lezen, vroeg ik aan Rosalie of ze weet wat geluk is.

Wat is geluk?

‘Geluk is volgens haar dat je jarig bent.’ (Raad eens wie binnenkort jarig is?! Hahaha) ‘Dat je dingen doet die je leuk vindt.’

Nadat ik de eerste pagina’s had gelezen zei ze ‘ik dacht dat het over haar haren ging’. Ik snap haar verwarring wel want Norara heeft een mega grote bos haar. Maar het gaat zeker niet over haar haren. Norara is op zoek naar geluk en door verschillende nieuwe vriendjes gaat ze naar allerlei plekken om het te zoeken. Totdat Wijsgeit haar vertelt waar ze geluk kan vinden.

Lees ook: Leuke prentenboeken met papa in de hoofdrol

Norara… Waar is geluk?

Het is een mooi boek en het is ook mooi geïllustreerd. Met veel fantasie wordt er iets heel belangrijks op kindniveau uitgelegd. De vriendjes van Norara hebben leuke namen. Al verbaasde Pimpelmees met zijn hik mij wel. Best grappig hoor. Maar Rosalie snapt het niet. ‘Mama heeft het vogeltje de hik’, vroeg ze. ‘Ja, klopt.’ Ik heb maar niet gezegd dat het komt omdat zijn vogelnestje vol zit met wijnflesjes. Dus de clue van dat stukje snapt zij niet en ik heb het haar ook niet uitgelegd. Dat komt wel een keer.

‘Norara… Waar is geluk?’ is nu een van haar favoriete boeken geworden. Ik probeer iedere keer weer goed te benadrukken dat geluk gaat om wie je bent en niet wat je krijgt want gezien het tijd van het jaar en het feit dat ze bijna jarig is hangt haar geluk nu vooral af van wat ze allemaal gaat krijgen. Toestandjes!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond