Home » Blue January

Blue January

Door Sanne | Het was maandag Blue Monday. De meest deprimerende dag van het jaar, volgens Wikipedia. En die heeft altijd gelijk, natuurlijk. Blijkbaar heeft de een of andere psycholoog, Cliff Arnal, in 2005 door middel van een wetenschappelijke formule besloten dat dit DE dag is waarop iedereen zich ellendig voelt. Dat zou dan weer te maken hebben met het feit dat het een maandag is (je ziet het niet aan komen), de vakanties nog ver weg zijn en de goede voornemens mislukt zijn. Je hoort het al, een regelrechte positivo die vent. Emile Ratelband is er niks bij. Tjakka en zo, je weet.

Blue January

Hoe dan ook, januari vind ik persoonlijk hoe dan ook een enorme shitmaand. De kerstverlichting is ervandoor, geen cadeautjes in het verschiet en het is alleen maar donker, koud, grijs en treurig. Soort van Blue January heb ik zeg maar. Duurt ook zo lang, he. Januari. Als ik zo een beetje om me heen kijk hebben toch verdacht veel mensen tot op zekere hoogte last van Blue January. Daar heb ik geen wetenschappelijke formule voor nodig, hoor. Het lijkt wel alsof veel mensen net wat chagrijniger zijn in januari. De teentjes zijn langer waardoor er nogal snel op getrapt wordt, de humor staat op een laag pitje en de vermoeidheid hoog. Niks zit mee, alles zit tegen & oh wat een ellende.

Een beetje liever

En omdat véél mensen dat hebben, versterkt dat elkaar zo lekker. Lekker ongegeneerd tegen elkaar aan zeiken. Nou ben ik groot voorstander van zeiken natuurlijk, begrijp me niet verkeerd. En iedereen moet zijn of haar ei kwijt kunnen. Ook waar. Maar we helpen elkaar er niet mee. Dus, wat zijn de opties? Januari overslaan is wat mij betreft prima, maar schijnt lastig te realiseren te zijn. Flauw. Iedereen aan de pretpillen is ook weer zoiets. En duur. Dus we moeten het zelf doen. Net een beetje liever tegen elkaar zijn misschien? Of niet alles direct opvatten als een aanval op je zonder twijfel sprankelende persoonlijkheid? Begin de dag met een complimentje? Voor een ander dan, he. Al mag je best óók je ochtend beginnen met tegen jezelf zeggen dat je er weer lekker uit ziet vandaag. Ieder zijn ding.  Of lekker ouderwets ‘als je niks aardigs te zeggen hebt, zeg dan niks’? Klinkt allemaal wel goed, toch?

Happy February

Ik zeg niet dat het makkelijk is, het is voor mij vrij lastig om mijn humor in te teugelen zodat ik niemand per ongeluk op zijn tenen trap, bijvoorbeeld. Daily struggle. En hoewel ik meestal in theorie prima weet dat ik beter mijn mond kan houden leert de praktijk dat ik mijn mond dan al hoor gaan. Maar goed, ook ik zal mijn steentje bijdragen. Goddank is het bijna februari. Op naar een Happy February dan maar.
 
 
Foto regen met zon via Shutterstock
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: