Home » Tijdelijk blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg

Tijdelijk blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg

Al een paar jaar wil ik met vriendinnen en onze kinderen het blote voetenpad in Opende lopen. Vorige week zag mijn vriendin dat er een tijdelijk blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg is aangelegd en dit te bezoeken is van 25 augustus t/m 2 september. We hebben gelijk een datum geprikt. Anders komt het er weer niet van.

De weersvoorspellingen waren niet heel fantastisch maar gelukkig bleek het een mooie dag te zijn. Als het zonnetje scheen was het lekker warm en niet onbelangrijk, het was droog. Ik was niet eerder bij Landgoed Fraeylemaborg geweest en was benieuwd naar hoe het eruit zou zien. Het werd goed aangegeven, we waren op tijd en er waren voldoende parkeerplaatsen.

Lees ook: Weekend tip: Zelf je groenten oogsten

Blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg

Bij de borg aangekomen werd duidelijk aangegeven waar het blote voetenpad begint. In een schuurtje kon je je schoenen uitdoen om je daarna in het avontuur te storten. Ik ben met de meiden gaan lopen, hadden ze hun laarzen uitgedaan om ze nog geen 5 minuten later weer aan te doen. Ja! Echte stadskinderen! Helemaal geen eelt nog onder de voetjes. Hahaha…

Als eerste kwamen we bij de muziekinstrumenten. Erg leuk gedaan. Er waren verschillende tafels waar je kon trommelen op potten en pannen, emmers en verschillende soorten blikken. Verder waren er een houten xylofoon, een mega triangel en een rek met fietsbellen. Nadat de kinderen zich hierop hadden uitgeleefd kon het echte werk beginnen.

Schoenen en sokken uit en gaan!

Eerst door de vijver heen. Brrr… Koud! Dat zeiden zíj. Ik ben er niet doorheen gelopen. Milou wilde er wel doorheen. Al twijfel ik ten zeerste of ze het echt zou durven, Dinthe wilde niet en ik was het niet van plan haha… Wat de kinderen betreft had ik nagedacht over de kleding, maar over kleding voor mezelf niet. Goed excuus vind ik.

Blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg

Bus noar bos

We hebben het hele parcours afgelegd. We zijn langs een aantal voeldozen gelopen, zandbanken geklommen, op bruggen en in een sloot gelopen en in een bus gezeten. Ja joh.. er stond zomaar een bus in het bos. ‘Bus noar bos’. In de bus was een tentoonstelling te zien.

Er zijn trouwens meer tentoonstellingen te bekijken, bijvoorbeeld in een mega hazelnoot die je via een brug kan bereiken. De weg ernaar toe is sprookjesachtig. Via de houten pijltjes wisten we hoe we moesten lopen. In het midden was een groot veld daar hebben wij even gepauzeerd.

Geslaagd uitje

Aan het eind van het pad hebben de kinderen pogingen gedaan om wat oud Hollandse spelletjes te doen. Dat ging niet zo makkelijk. Stok lopen is toch een bepaalde techniek. Misschien moet ik dit op het verjaardagslijstje van Rosalie zetten 😉

Het tijdelijk blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg was een zeer geslaagd uitje! Het was leuk om te doen en de omgeving was prachtig. Wij hebben ons goed vermaakt. Zeker voor herhaling vatbaar. Hopelijk wordt dit ieder jaar georganiseerd. Wel zo leuk. Zelf was ik niet op blote voeten maar volgende keer doe ik zeker mee.

 

Blote voetenpad bij Landgoed Fraeylemaborg

Duur: 3,5 kilometer
Adres: Landgoed Fraeylemaborg
Hoofdweg 30
9621 AL Slochteren••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond