Home » Blogupdate; komkommertijd?

Blogupdate; komkommertijd?

Het is hier de laatste tijd soms ver zoeken naar verse blogposts. Ik kan allerlei excuses verzinnen, maar eigenlijk heeft het alles te maken met prioriteiten stellen. Voldoende slaap en het gezin krijgen op dit moment weer de voorrang. Dat is ook precies zoals het hoort, alleen vind ik dat soms lastig. Bloggen is zo leuk en ik haal er veel voldoening uit. Ook erg fijn om te zien dat het bezoekersaantal groeit. Afgelopen maand zag ik zelfs een verdubbeling ten opzichte van de maand er voor. Alleen tot laat aan een blogje werken of half 5 mijn wekker er voor zetten lukt op het moment gewoon niet meer.

Zomerplanning

Omdat ik denk dat niemand vrolijk wordt van terugkerende mededelingen als: “vandaag even geen blog” of iets in die trant heb ik een zomerplanning bedacht; Geen planning! Ook de draag(dins)dag heeft een zomerstop. In juli en augustus zal het hier een beetje komkommertijd zijn. Geen vijf blogs per week meer, maar eerder twee. Of drie. Of waar ik maar aan toe kom om uit te werken. Ideeën te over namelijk. Daar schort het niet aan.

Mama Challenge 2016

Mama Challenge 2016

Zo doe ik onder andere mee met de Mama Challenge 2016. Met een heleboel andere bloggers gaan we deze zomer leuke activiteiten doen die we graag met elkaar en met jou delen. Denk bijvoorbeeld aan: doe een binnenactiviteit buiten. Ik ga volgende week van start met de challenge en zal de deelnemers aan je voorstellen. Misschien vind je het wel leuk om ook hun invulling van een opdracht te zien? De andere activiteiten zal ik dan ook met je delen.

Meer over mamaLou blogt

Vóór het nieuwe thema van de blog had ik de mogelijkheid om je te abonneren op nieuwe blogposts. Zeker met het onregelmatig publiceren heeft dit een meer dan toegevoegde waarde denk ik. Helaas heb ik nog geen nieuwe service (plugin) gevonden die de website niet onnodig zwaar belast. Zodra ik iets heb gevonden zal ik dit kenbaar maken.

Knuffelen met een 39° kacheltje
Knuffelen met een 39° kacheltje

Let’s get personal

Behalve dat alle balletjes hooghouden nu niet zo goed lukt, heb ik vrij weinig te klagen. De kinderen ontwikkelen zich goed. Met Mila hebben we soms hilarische gesprekken. Bas lacht meestal zodra je maar naar hem kijkt en samen zijn ze echt een gouden duo. We hebben er wel wat koortsige, ik wil aan je plakken en niets drinken dagen erop zitten, maar nog niets waarmee we verder dan de doktersassistente zijn gekomen. Op dit moment kijk ik vooral uit naar onze vakantie. Genieten, gezin en geluk! Op onze eigen paar vierkante, caravan, meter.

Samen Zandkasteel kijken
Samen Zandkasteel kijken

Blogs in het zonnetje

Ik schrijf niet alleen minder blogs, maar ook het lezen van andere blogs staat even op een laag pitje. Het bloed kruipt echter toch waar het niet gaan kan. Normaal gesproken deel ik in blog updates enkele van mijn eigen blogs. Nu lijkt het me, voor de verandering, leuk om met je te delen welke blogs mij de laatste tijd blij hebben gemaakt, een snaartje hebben geraakt of gewoon iets met me hebben gedaan.

Eerst een blog van Marjo, een lieve blog vriendin. Altijd als ik een blog lees van haar vraag ik me af waarom ik haar niet dagelijks volg. In ieder geval heb ik deze blog gelukkig niet gemist:

We roepen heel hard dat wij moeders solidair moeten zijn. Niet aldoor op elkaar afgeven. Niet moeders tegen moeders. Moeders voor moeders en niet alleen met plas! Foei! Ik help met sparen

Af en toe leef ik onder een steen. Heb jij iets meegekregen over het ‘nieuws’ van die actiegroep die tegen bepaalde karakters van de Efteling is? Het doet me in elk geval al tegen de eeuwige sinterklaas/zwarte piet discussie opzien. Ik heb het gelukkig compleet gemist. Tot ik deze mooie open brief aan de actievoerders las:

En als we dan toch bezig zijn, nou ja.. jullie dan (!), dan graag ook wat sprookjes onder de loep nemen, want boze stiefmoeders zijn niet zo leuk naar de vele aardige stiefmoeders die door vele scheidingen ook bestaansrecht willen hebben en dan die arme dikke jongen die we Holle Bolle Gijs noemen. Slaan we niet een beetje door? Open brief aan actiegroepSOS

Ook wil ik nog een blog van Merel delen. Ze deelde een blog met peuter praatjes. Herkenbaarheid alom. Wat ik trouwens vaak heb als ik haar blog bezoek, maar nu helemaal:

3 We hebben meer contact met anderen dan ooit. Laatst stond ik voor de allesbepalende keus die dag: bananen of gele kiwi’s. Die werd ruw onderbroken toen ze haar favoriete supermarktmedewerkster ontdekte. Onze peuter is socialer dan ooit!

Tot slot wens ik je een hele fijne zomervakantie toe vol plezier. En ook een klein beetje sterkte.  We blijven toch moeders. 😉


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond