Home » Bloggerstour Negenmaandenbeurs 2020

Bloggerstour Negenmaandenbeurs 2020

Voor de derde keer op rij deed ik samen met een aantal bloggers mee aan de Negenmaandenbeurs bloggerstour. Deze editie werd door Mamasliefste georganiseerd. Hoewel ik geen baby’s meer heb, kom ik nog steeds erg graag op de beurs. Het is fijn om met collega’s te kletsen, kennismaken met merken waar je normaal gesproken alleen per e-mail contact mee hebt en ik doe ook zeker ideeën op waar ik jou hopelijk mee kan inspireren.

Difrax voor Clinic Clowns

We begonnen de dag bij Difrax waar Tim Douwsema een wel heel speciaal speentje onthulde: De Clinic Clowns speen. Van elk verkocht speentje doneert Difrax €1,00 aan Clinic Clowns. Het is een vrolijk speentje met het kenmerkende vlinderschildje en voor de gelegenheid confetti als versiering. Bijzonder is dat deze speen Glow in the Dark is zodat jij of je kindje het ook in een donker bedje terug kunt vinden.

Hoera voor nijntje

Wist jij dat de kleine nijn dit jaar haar 65e verjaardag viert? Wat een tijd he?! Mijn schoonmoeder neemt eens in de zoveel tijd een stapel boekjes mee voor onze kinderen die zij weer aan haar eigen kinderen heeft voorgelezen. Zo hebben ze boekjes waar hun vader en ooms hun eigen namen in hebben gepriegeld vroeger. Nostalgisch leuk!

Omdat 65 jaar toch best een mijlpaal is, wordt dit een feestjaar. Zo is er een samenwerking met de Blije Doos waardoor deze een toffe make over heeft gehad. En er is, voor het eerst ooit, een verhalenbundel verschenen met vier avonturen van nijn.

Het is niet alleen maar feest, nijn zet zich dit jaar ook in voor sikkelcelziekte. DIt is een aandoening die nog relatief onbekend is, maar vrij ernstig. Het merendeel van kindjes die met deze ziekte worden geboren, worden niet ouder dan vijf jaar. Iedereen kent Nijntje en dankzij deze bekendheid zal straks meer mensen zich bewust gaan zijn van deze nare ziekte. Het doel is trouwens niet alleen bekendheid, maar een serieus bedrag bij elkaar sprokkelen voor onderzoek naar genezing van Sikkelcelziekte.

Een romper voor een romper bij C&A

Duurzaamheid is tegenwoordig een groot goed. En terecht! Heel veel bedrijven zien dat ook in. Zo ook C&A. Je kunt je oude rompertjes inleveren en deze worden dan verwerkt naar nieuwe kleding, vulmateriaal, brandstof en zelfs papier. Naast de Hema vind ik de rompers van C&A het allerfijnst. Kwaliteit versus prijs is gewoon heel goed. Voor €2,50 heb je een mooi rompertje met tof printje en voor €3,50 een romper met nijntje print.

Dooky

Net als vorig jaar, wipten we ook dit jaar even langs bij Dooky. Dooky kun je kennen van de hun covers voor babystoeltjes en kinderwagens. Ook zij blijven zich vernieuwen. Omdat steeds meer stoeltjes uitgerust zijn met vijfpuntsgordels zijn hun hoezen hierop aangepast.

De Kleine Keuken en haar grote missie

Het is de missie van de Kleine Keuken om kinderen gezonde eetgewoonten aan te leren. De producten zijn iets duurder, maar de grondstoffen zijn dat ook. Je kunt het assortiment dan ook niet vergelijken met een eigen merk product van de supermarkt. Daar ben ik heel snel mee opgehouden nadat ik een keer op het Hoofdkwartier van de Kleine Keuken ben geweest. Gezond, zonder toegevoegde troep mag wat kosten.

Met de tussendoortjes zoals Chocokoeko’s en Superheldjes en het broodbeleg zoals de fruit en groente spread wordt er tegemoet gekomen aan de vraag van ouders. Zelf merk ik thuis dat dit inderdaad dé momenten zijn waarop er veel suikerinname is.

Negenmaandenbeurs 2019

WaterWipes

De tour ging ook langs WaterWipes. Dit zijn billendoekjes die voor 99% uit water bestaan en 1% fruitextract. Ik heb deze doekjes eerder een keer getest en was erg blij er mee. Door het water zijn de pakjes zwaarder en door het gebrek aan conserveringsmiddelen kun je een geopend pakje niet lang bewaren, maar dat is alleen maar positief natuurlijk.

review WaterWipes billendoekjes

Olie workshop

Wat was het heerlijk om aan het eind van de ochtend even bij Alka van met Puur! met olie uit te puffen voor een olie workshop. Sinds een paar maanden maak ik graag gebruik van etherishe oliën in een diffuser en ik was dan ook erg benieuwd wat zij voor ons in petto had. Dat je oliën voor verschillende toepassingen had, wist ik wel. Zo gebruik ik een andere olie als ik aan het werk ben dan als ik ontspannen voor de televisie zit, maar dat er zoveel keus was. Heel fijn dat we aan verschillende Young Living olietjes mochten ruiken.

Wist je trouwens dat als je een olie niet lekker vindt ruiken je juist behoefte hebt aan wat die olie voor je kan doen?

Echte oliewijsheid dus. We kregen onder andere een sample van RC antisnurk & snot mee en ik kan je vertellen dat De Man daar onwijs blij mee is, haha.

Dermo Care

Dermo Care heeft een beursaanbieding waar ik voorheen altijd gebruik van maakte; 3 verzorgingsproducten voor €5,00. Omdat ik over was gestapt naar een ander merk heb ik er geen gebruik meer van gemaakt, maar ik nam nu toch een flesje bad & douche mee van LOL. Mijn dochter was als een kind zo blij. Ook de dierenhelden van Paw Patrol zijn trouwens vertegenwoordigd.

Zindelijkheidspot van Nuby

Ik ga graag een beetje rondneuzen bij Nuby. Ze hebben namelijk fijne antilek bekers en flessen voor kinderen. Ook Nuby is een meer duurzame weg ingeslagen met het materiaal hiervan. Plastic is steeds meer verleden tijd. De bekers worden van BPA vrij plastic gemaakt, dit noem je tritan. Het is zo hard als glas, maar kan wel tegen een stootje.

Naast neuzen, klets ik ook graag even met Roel, een medewerker van Nuby. Elk jaar is het weer lachen. Roel weet meer over een vrouwenlichaam dan de meeste vrouwen gok ik. Zijn tip is om bij het passen van bh’s altijd een zoogcompres te gebruiken ivm besmetting van je tepels. Goed punt!

Dit jaar kregen we geen demonstratie van de stille kolf van Nuby, maar vertelde hij mooie verhalen over de My real potty. Een echt gelijkend plaspotje. De My real potty is denk ik een uitkomst voor kinderen die graag hun ouders nadoen en voor kinderen die nog een beetje bang zijn voor de grote wc. Deze pot heeft echt een deksel, maakt doorspoelgeluiden en heeft ruimte voor natte doekjes.

Aerosleep

Wat ik heel fijn vond om te gebruiken bij alle kinderen was een Aerosleep topper over hun matras en natuurlijk een bijpassend hoeslaken (anders heeft het geen zin). Het gaf me een iets zekerder gevoel dat onze kinderen beter konden ademen mochten ze met hun gezichtje in het matras belanden. Ze waren alle drie buikslapers dus die kans was groot.

Op de Negenmaandenbeurs maakte ik kennis met het nieuwste product van Aerosleep: een matras dat je kunt verhogen. Heel fijn voor verkouden kindjes of kindjes met reflux. Niet elektrisch of iets trouwens, maar door een heel slim en doordacht foefje. Je kunt het matras trouwens ook plat gebruiken. De Evolution Premium is, terecht, ook genomineerd voor de Baby Innovation Award.

Boekstart

Na de geboorte van de kinderen kregen we een brief van de gemeente dat we de baby gratis bij de bibliotheek konden inschrijven en een gratis Boekstartkoffertje cadeau zouden krijgen. Het inmiddels welbekende oranje koffertje heeft wat foldertjes met tips over voorlezen aan jonge kindjes, maar heeft ook altijd 1 hardcover boekje en een knisperboekje er in. Heel erg leuk. Als je op de Negenmaandenbeurs bent, zeker even langsgaan om een koffertje op te halen.

Naast het koffertje is er ook de Boekenstart VoorleesApp met video’s en boeken- en voorleestips voor je baby, dreumes, peuter of kleuter.

Cadeautjes personaliseren bij Bulbby

Bulbby staat er echt om bekend dat ze producten personaliseren. Zo kun je een heel persoonlijk kraamcadeautje of ander cadeau geven aan iemand. Wist je trouwens dat Simply Colors samenwerkt met Bulbby voor het gratis bedrukt mutsje dat je na de geboorte van je kind kunt aanvragen?

Zeeman

Tot slot gingen we ook even kijken bij Zeeman. Het fijne aan Zeeman zijn de kleine prijsjes. Voor een klein budget koop je de leukste kleding voor je baby. De nieuwe babycollectie werd volop gepronkt op de beurs en deze mag er ook zeker zijn: blauw, Bruin en roze voeren de boventoon, maar dan wel in een bijzondere tint. Elke kleurcollectie had ook slaapzakjes en heerlijke grote hydrofielluiers. Liefde voor XL hydrofielluiers.

Baby Innovation Award

De Baby Innovation Award bestaat uit een aantal prijzen. Deze zijn aan het begin van de Babyweek uitgereikt, maar er is nog 1 prijs te vergeven; de Baby Innovation Consumer Award. Deze prijs wordt op de laatste dag van de beur uitgereikt en jij stemt mee! Er zijn vijf kanshebbers:

  • Dusq Family Bag, Dusq
  • Evolution Premium matraspakket, Aerosleep
  • Bugaboo Ant, Bugaboo
  • Suavinex Zerø.Zerø anti-koliek flesje, Mercator Trading
  • Modu Toys, Babymatters

Mijn favorieten zijn het matras van Aerosleep en het modulaire speeloed van Babymatters. Ik dacht net even snel online te gaan stemmen, maar zit maar te dubben. Beide producten zijn innovatief én voorzien in een behoefte onder ouders.

Bloggerstour 2020

De Negenmaandenbeurs is een initiatief van RAI Amsterdam en wordt volgens mij altijd in februari gehouden. Het is een inspiratie en koop-evenement voor jonge ouders (to be). Over tradities gesproken… De beurs viert dit jaar zijn 35 jarig bestaan. Dat is bijna net zo oud als dat ik ben. Ben stiekem eigenlijk wel benieuwd hoe het de eerste edities er aan toeging. In ieder geval vroeg ik me tijdens mijn bezoek deze week geregeld af waarom deze of die innovatie er nog niet was toen ik kleine kindjes had. De oudste is 7, kun je nagaan hoe snel de ontwikkelingen gaan.


De bloggerstour werd georganiseerd door Fleur van Mama’s Liefste en we gingen op pad met AmandaLodiMirandaMerelTamaraEllenMarjolein en papabloggers Maarten en Rob.

Lees ook: * Kinderwagens op de Negenmaandenbeurs
* Dit zit er in de Kruidvat beurstas••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond