Home » De blazer: je kunt én wilt niet zonder dit najaar!

De blazer: je kunt én wilt niet zonder dit najaar!

Al maanden dacht ik erover om een blazer te kopen. Ik zag er zoveel dames mee rondlopen en elke keer dacht ik: wauw, wat tof. Een blazer, zeker in combinatie met een bijpassende broek, zodat het echt een pak is, een geheel. Maar tegelijkertijd dacht ik dan: dat is niets voor mij. Dat dacht ik, tot ik er een paste!

Blazers

Er zijn veel verschillende soorten blazers en de ene blazer is dus ook echt de andere niet. Pas je dus een keer een blazer en denk je; nee, dat is echt niets voor mij, gooi de deur dan niet direct dicht, want ze verschillen flink van elkaar. Kort, lang, met of zonder motief…
In deze blog vertel ik je wat meer over de verschillende soorten blazers die ik gezien heb van het merk LASCANA.

Korte blazer

De korte blazer valt op je heupen, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een spijkerjas qua lente. Vaak zijn korte blazers wat meer getailleerd. Een korte blazer kun je, net als lange blazers overigens, zowel casual als chic dragen. Wil je voor een casual look gaan, combineer je blazer dan met een jeans en een basic t-shirt en sneakers.
Voor een casual chic look ruil je je sneakers om voor laarzen of hakken en kies je voor een blouse onder je blazer, et voila, je look is klaar!

Al maanden dacht ik erover om een blazer te kopen. Ik zag er zoveel dames mee rondlopen en elke keer dacht ik: wauw, wat tof.

Lange blazer

Een lange blazer valt meestal over je heupen. Vaak wordt een lange blazer gecombineerd met een lang shirt eronder. In dit geval is een wit shirt áltijd een goede optie. Soms twijfelen dames wel eens of de blazer wel goed zit. Logisch, want het is net weer even een ander kledingstuk dan anders. Je weet dat je blazer goed zit als hij lekker zit, niet trekt bij je schouders of rug en hij gemakkelijk dicht kan zonder dat de knoop trekt. De mouwen moeten tot je pols vallen en dan weet je dat ook de lengte goed is.

Motiefjes of niet?

Blazers komen er, zoals ik al zei, in allerlei soorten en maten en dus ook in allerlei kleuren. Wil je niet te veel opvallen, ga dan voor een rustige kleur. Aardse kleuren zoals zeegroen, beige of bruin doen het dan goed. Wil je juist wel lekker knallen, dan zijn de kleuren lila, roze of zelfs zilver en goud helemaal hot deze winter!
Je kunt er ook voor kiezen om een blazer in een rustigere kleur aan te doen, en dit te combineren met een trui in een fellere kleur. Zeker wanneer het buiten wat kouder is, is dit een heerlijke outfit om te dragen!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond