Home » Traktatie voor drukke moeders (die ook biologisch is)

Traktatie voor drukke moeders (die ook biologisch is)

Toen Sem onlangs van groep ging wisselen op het kinderdagverblijf leek het me wel leuk om een afscheidstraktatie te maken voor zijn oude groep. Ik ben helaas niet gezegend met het Pinterest gen en ook ontbreekt het me vaak aan tijd. De traktatie moest dus heel simpel zijn, maar zeker ook wel leuk! Ook wil ik mijn verantwoordelijkheid nemen als het gaat om verantwoord trakteren. Het gaat tenslotte om kindjes onder de 2 jaar. Ik bedacht niet alleen een simpele, maar ook een biologische traktatie voor drukke moeders. Hoppa!

Biologisch trakteren

Vorig jaar maakte ik kennis met Superheldjes. Het zijn biologische repen van De Kleine Keuken. Dit is wat er over te vinden is op hun website:

Bij ons vind je geen palmvet, aroma’s, bloem, geraffineerde suikers en andere chemische toevoegingen, want het lijf van je kind heeft wel wat anders te doen dan troep opruimen. Daarom alleen 100% volkoren melen, ongeraffineerde suikers, natuurlijke vetten en alles biologisch, (want bestrijdingsmiddelen….no way).

Als je me een beetje kent, weet je dat ik niet roomser dan de paus ben als het gaat om biologisch eten. Wij zijn van wat ik noem het “laaghangend fruit”. Als iets in de aanbieding is bijvoorbeeld of op een andere manier aantrekkelijker is om mee te pakken dan kies ik er voor. Via deze blog heb ik kennis gemaakt met De Kleine Keuken én de mensen er achter en er is wel een soort van liefde ontstaan. Voor de producten en voor het merk. Dus deze koekjes zijn intussen al vaker in mijn winkelmandje beland. De keus om hiermee te trakteren was dan ook snel gemaakt.

Simpele traktatie

Mijn ideale traktatie bestaat uit 2 items: iets nuttigs (of iets om mee te spelen) en iets lekkers. Nu het lekkers vaststond, ging ik op zoek naar iets bijpassends. Wat ik zelf onwijs leuk vind, zijn uitdeelboekjes. Of het nu van Nijntje is of Kikker, van een traktatie met boekjes word ik erg blij. Mijn kinderen ook trouwens. Ook niet onbelangrijk… Wist je trouwens dat er ook Boer Boris uitdeelboekjes zijn?

Even terug naar de koekjes. Superheldjes zijn koekjes gemaakt van appel. Laat Rupsjenooitgenoeg ook uitdeelboekjes hebben! Het leek mij een gouden combinatie. Ik denk dat geen enkele ouder de link heeft gelegd, maar ik was helemaal in mijn nopjes met mezelf. 🙂 Ik stopte alles, samen met een leuke tekst, in een cellofaanzakje en klaar was Kees. Je zou nog kunnen kiezen voor een kraftzakje als je plastic minder geschikt vind. Ik ben nog op zoek gegaan naar een bijpassende tekst, maar dat werd wel erg vergezocht. Ik hield het bij het volgende :

Ik wil met jou delen
Dat ik vanaf nu boven zal gaan spelen

simpele traktatie voor drukke moeders

Traktatie voor drukke moeders

Ik vind het onwijs knap als je een origineel kunstwerkje van een traktatie weet te maken. Tegelijkertijd lucht het me enorm op dat een simpele traktatie zeker ook heel leuk kan zijn. Met een klein boekje, iets lekkers er bij en een leuke tekst heb je ook iets leuks.

Like it? Pin it!

simpele traktatie voor drukke moeders die ook biologisch is••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond