Home » Binnenkijken in de meisjeskamer van Mila

Binnenkijken in de meisjeskamer van Mila

Zowel de babykamer van Bas als die van Sem heb ik al eens laten zien. Nu is de kinderkamer van Mila aan de beurt. Een echte meisjeskamer met veel roze afgewisseld met wit en grijs. Het is geen grote kamer, maar groot genoeg. Op de eerste verdieping hebben we alleen maar schuine wanden. Later zal het minder handig zijn vermoed ik, maar voor nu is het juist een fijne speelplek.

Kinderkamer

De huidige kleuren van Mila haar kamer zijn precies dezelfde als in haar babykamer. Vonden we mooi en wel zo makkelijk. Na verloop van tijd neem je afscheid van dingen, maar sommige items gaan iets langer mee en dan is het wel leuk als het nog in het geheel past.

Lees ook: Binnen kijken in de babykamer van Sem. Een kamer vol sentiment

Kraamcadeautjes

Haar Jip en Janneke schilderijen bijvoorbeeld. Geschilderd door een collega als kraamcadeau. Of het muziekdoosje met de dansende muisjes gekregen van haar oom en tante. Het is allemaal leuk, mooi en ons heel erg dierbaar.

Ikea galore

De grote items in haar kamer komen nagenoeg allemaal bij Ikea vandaan. Van het witte bedje dat ze zelf heeft mogen uitkiezen, haar bureau dat ze onlangs voor haar zesde verjaardag heeft gekregen tot de grote kast met veel te veel vakjes die mij inmiddels een doorn in het oog is.

Lees ook: De babykamer van Bas

Groei mee

Haar bed leek ons met de opstaande randen meteen ideaal. Dat het een meegroeibed is, maakte hem perfect. Om de overstap van ons bed naar haar eigen bed makkelijker te maken, mocht ze toen ook zelf wat dekbedden uitzoeken. Haar laatste exemplaar heb ik laatst als verrassing (en als onderdeel van een samenwerking) wel zelf uitgekozen. Een mooi dekbed met een zeemeermin van het merk Snurk. Iets wat ze nu fantastisch vindt. Of het nu om haar Zwemmende Ariël gaat of een serie op Netflix; het zijn zeemeerminnen wat de klok slaat. Wat ze helemaal te gek vind, is het kroontje op de kussensloop. Ik vind het idee achter deze dekbedden geniaal. Alle brandweermannetjes, ballerina’s en astronauten in de dop zijn Snurk dankbaar.

Speelhoekje

Achter haar bed, onder het schuine dak hebben we een speelhoekje gemaakt. Hier staat haar My Little Pony kasteel en alle poppen. Met lekkere kussens hebben we er verder een knus hoekje van gemaakt. In dit hoekje staat ook een gigantisch knuffelbeer. Nog zo’n dierbaar kraamcadeau die we gekregen hebben van de mentorklas van De Man. Hier brengt niet alleen zij, maar ook de jongens veel speeltijd door. Door ook op de kamer van Bas een dergerlijk hoekje te maken, proberen we de jongens met zachte dwang daarheen te krijgen zodat haar kamer meer haar eigen plekje blijft. Gezien het aantal autootjes dat ik daar steeds terugvind bij het opruimen, slagen we daar nog niet altijd in.

Bureau voor meisje

Heel erg is het niet, maar we merken dat ze steeds meer behoefte heeft aan een plekje voor haar alleen. Waar haar spullen blijven liggen waar ze ze neergelegd heeft. Reden waarom we haar voor haar verjaardag een bureau met bureaustoel cadeau hebben gedaan. Ook heeft ze er een bureaukastje bij gekregen om spulletjes in op te bergen.

Geknutseld op een verjaardag.

Over opbergen gesproken. Haar bankje met opbergruimte was ook ooit een verjaardagscadeau. Ze kan er niet alleen lekker op zitten, maar kan ook al haar verkleedkleren er mooi in kwijt.

Ikea kast

En dan als laatste haar kast. Enerzijds vind ik het fijn dat we deze meubel al zo lang hebben, maar anderzijds zie ik liever een sfeervolle vintage kast in haar kamer. De kast is echter nog gewoon in prima staat dus De Man vind het prima. Ooit deed het dienst als kast in een studeerkamer. Na de geboorte van Mila werd die studeerkamer een babykamer. Het bureau dat vastgezet kon worden aan de kast werd haar commode. En nu na onze verhuizing heeft hij opnieuw een plek gekregen in haar slaapkamer. Ik vind al die vakjes vooral erg druk.

Mooie kinderkamer

Alles bij elkaar vind ik haar kamer zeker heel erg mooi. Bovenal is ze blij met en trots op haar kamer. Ze speelt er heel graag in haar speelhoekje of schuift aan haar bureau om iets te tekenen of gewoon te kleien.


Lees ook: Hoe noem je het geslachtsdeel van een meisje?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond