Home » Binnen kijken in de babykamer van Sem. Een kamer vol sentiment

Binnen kijken in de babykamer van Sem. Een kamer vol sentiment

Eindelijk. Ein-de-lijk! Het staat al zo lang op mijn wensenlijstje om te doen, maar tot nu toe kwam het er steeds niet van. Een kleine rondleiding door de babykamer van Sem. De kamer die eerst een open rommelzolder was. De kamer die geeneens een kamer was en vol lag met dozen aan herinneringen, lege dozen, heel veel lege dozen en schone was. Dat moest een mooi plekje voor kleine Sem gaan worden. Ik vind dat we daarin geslaagd zijn.

Lees ook: Een leven lang op zolder

Wit als basis

De zolder hebben we laten opdelen in het kamertje en een voorzolder die nu dienst doet als opslagruimte en wasplekje. Aangezien het best een klein kamertje is, leken witte meubels het best als basis. Via Marktplaats tikten we een mooi setje op de kop. Om erachter te komen dat de grote kast met geen mogelijkheid op zolder te krijgen zou zijn. Tenzij…. tenzij we de kast (het frontlatje eigenlijk) doormidden zouden zagen. En zo geschiedde! Tegen de zin van Benjamin, maar helemaal conform mijn hormonsters. De linkergedeelte is voor Sem zijn kleertjes en rechts is als linnenkast voor alle kinderen in gebruik.

Accentkleuren

We hebben zoals je ziet gekozen voor 1 accentmuur met behang. De overige wanden en muren zijn wit. Mint, geel, roze en grijs zijn de andere kleuren die verder voornamelijk terugkomen. Als ik het zo schrijf, komt het over als een vreemde combinatie, maar het werkt! Het roze vond ik een heel leuk, anders dan anders, detail en het grijze breekt. Leuk: het hemeltje is nog van Mila geweest. Eigenlijk is zo’n kamertje sowieso bomvol sentiment. Van het spaarpotje waar je samen zo ineens tegenaan loopt tot het mandje gemaakt van kippengaas dat eerder bij iemand anders dienst deed om eieren mee te rapen.

 

Sentiment

Bijna alles heeft wel een klein verhaaltje, achterliggende reden of ademt nostalgie uit. Het geboortepakje bijvoorbeeld. Voor mij toch wel een ding. Het herinnert mij niet eens zo zeer aan de kraamweek waarin het gedragen wordt, maar juist de periode vóór de bevalling. De tijd dat je regelmatig even het kamertje inloopt. Omdat het je rust geeft en omdat het zo’n mooie plek is om te mijmeren over het wezentje in je buik. Even het pakje vasthouden en in gedachten je lijst met te doen’s wéér afgaan. Dat pakje hing tot voor kort, in afwachting van een mooie bestemming, gewoon in de kast. Hij hangt nu aan een gepersonaliseerde houten hanger van Wood & Words.

strikmutsje

Lees ook: De knoop is doorgehakt en dit wordt het geboortepakje

Speciaal voor mij

Sowieso liefde voor personalisatie en zelfgemaakte kraamcadeau’s. Ze krijgen uiteraard allemaal een ereplekje! Zoals het scrapkunstwerkje wat een collega namens iedereen heeft gemaakt. Ook bij de geboorte van Mila kregen we iets moois uit haar koker. Ik hou er van. Helemaal bovenin had ze een klein envelopje gemaakt voor het verzamelde geld. Gave details. En wat een werk moet dat zijn geweest. Het schaapjeskrukje dat we van de buren kregen ook. Hij is zo gaaf en past op zijn eigen manier nog bij het wolkjes thema ook.

In de wolken

Dat thema begon trouwens met een lamp van de Hema. Toen de zolder nog dus die rommelzolder was, maar het idee van wat het ging worden er al wel was. Het breidde zich uit met het behang van Eiffinger en het bij Dodi zelf samengestelde muziekmobiel maakt het af. Als hangers heb ik gekozen voor een vliegtuigje, ster, wolkjes (duh) en een maan om het gele terug te laten komen.

Accessoires

Niet teveel en het ligt er niet te dik boven op. Ik vond het echt een kunst om er 1 geheel van te maken, zonder dat het teveel showroomachtig wordt. Nieuwe stukken gecombineerd met Marktpkaats en uit eigen oude doos. Dat was in elk geval wat ik voor ogen had. Ben daar niet helemaal in geslaagd vind ik zelf. Interieurstylist is dan ook echt gewoon een vak apart. Al word ik wel echt heel blij van alles. Van de gave lamp met zijn geometrische vormen (en dito schijnsel ’s avonds) die eigenlijk geen kinderlamp is, de Done by Dear tas dat ik bij een evenement gratis kreeg en nu dienst doet als luiertas tot de gave houten pijlen die gemaakt lijken te zijn voor de schuine wanden. Liefde!

Wood & Words

De houten pijlen én de zwanen kledinghanger mocht ik uitkiezen uit de webshop van Michelle en leken mij een perfecte aanleiding voor deze babykamer rondleiding. De producten uit de babykamer lijn zoals de pijlen, tipi, cactus en veren zijn prachtig en helemaal van nu. Ook de artikelen die gemaakt zijn met een speciale betekenis of om stil te staan bij een mooie herinnering vind ik erg bijzonder. Denk aan houten mijlpaalkaarten, geboorteposters en de zwanen kledinghanger. Met hetgeen ik gekozen heb, heb ik hele mooie puntjes op de i gezet.
 
 Voor de liefhebbers:

Lampjes milk, cookie en ananas A Little Lovely Company| kartonnen naamtrein Kartonwinkel | spaarpot Wibra | hemeltje Jolein | muziekmobiel Dodi | wolklampje Hema | XL hydrofiel Aden en Anaïs | dekentje Jolein | geboorteposter Studio Ins & Outs | tuttelknuffeltjes Nijntje en Poespas | houten pijlen Wood & Words | behang Eiffinger Tout Petit | stoel Ikea | tas Done by Dear | geboortepakje Noppies | Kledinghanger zwaan Wood & Words | taarttoppertje LiefsLabel | grote lamp Karwei |  geboortekaartje Lief Leuk & Eigen | kaartenrek flamingo Maisons du Monde
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Wauw! Wat een Plaatje Mary-Lou, het is zo puur en fris maar toch ook weer warm. Het straalt pure liefde uit.
    Heerlijk dat jullie hierin geslaagd zijn en wat zal de kleine Sem hier lang plezier van gaan beleven joh.
    Die pijlen zijn erg gaaf en dat behang!!!! En dat rekje met dat persoonlijke kastje. Je hebt er wel werk van gemaakt zeg… Petje af.
    Ik wens je veel genietmomentjes toe met en voor je kleine Sem.
    Liefs, Mijntje.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond