Zelf ben ik gezegend met een olifantenhuid. Een dikke huid die nagenoeg overal tegen kan. Op z’n eigen manier brengt dit ook de nodige uitdagingen met zich mee, maar sprake van een gevoelige huid is er zeer zeker niet. Een droge, dat dan weer wel. Het is altijd even afwachten wat de kinderen van je erven, maar groot was mijn verbazing dat de kinderen wel allemaal een gevoelige huid hebben. Alle drie dus, al is het in meer of mindere mate. Al gauw moest ik constateren dat de verzorgingsproducten hierop aangepast moesten worden. Na eerst bij de oudste het wiel uit te hebben moeten vinden en proberen te achterhalen waar haar klachten vandaan kwamen, ben ik bij de tweede vrij rigoreus geweest toen ik de eerste tekenen van een probleemhuidje zag. Met de hevige klachten van de oudste in het achterhoofd durfden we niet aan te modderen en af te wachten hoe zijn babyhuidje op producten zou gaan reageren. Voor Mila zijn we uiteindelijk helemaal gestopt met billendoekjes en snoetenpoetsers gebruiken, maar bij een baby’tje heb je die echt wel nodig. Dus billendoekjes zonder troep stonden hoog op mijn lijstje.
Lees ook: Alles in 1 wasbare luier | Review
Een prijskaartje
Het werden niet alleen de billendoekjes van Neutral, maar ook de huidverzorging hiervan. Het werkte perfect. Zijn huidje wat na de geboorte zo aangedaan was, knapte er echt van op. Daar was ik zo blij mee dat ik in eerste instantie niet durfde over te stappen naar andere en meestal goedkopere alternatieven. Dat is namelijk wel een nadeel van de producten zonder meuk; er hangt een prijskaartje aan.
WaterWipes billendoekjes
In de gratis babydoos van Ouders van Nu zat een pakje WaterWipes. Wat me meteen opviel was hoe zwaar het pakje was. Dat maakte nieuwsgierig. Het pak gaf aan dat er slechts 2 ingedriënten zijn gebruikt. Daar werd ik helemaal blij van.
Lees ook: Gehoorbescherming voor kinderen even onmisbaar als zonbescherming?
Ingedriënten van billendoekjes zonder troep
99,9% water en 0,01% grapefruitzaad extract. Met recht billendoekjes zonder onnodige toevoegingen! Ingrediënten ergens in hebben verschillende toepassingen. Denk aan smaak of houdbaarheid. Hier zit dus niets in wat veroudering tegengaat en daarom heeft het wel een houdbaarheidsdatum. Een geopend pakje WaterWipes blijft ongeveer een maand goed. Laat je het te lang liggen, zal het gaan uitdrogen en beschimmelen. Het klinkt heel vies, maar is juist heel natuurlijk zonder conserveringsmiddelen.
Het gebruik van billendoekjes met water
Het pak is zo zwaar door al het water wat er in zit. Voor onderweg daardoor niet zo handig vind ik, maar er is ook een reisverpakking met 10 doekjes. Elk doekje is lekker vochtig en dat veegt zo lekker! Man man man. Ik had hierdoor vaak maar 1 doekje nodig. Eén doekje is vochtig genoeg om een poepluier aan te kunnen zonder dat de billen achteraf te nat zijn. Dat wil je namelijk ook niet. Nog een doekje achteraan voor het frisse en klaar ben je.
Lees ook: Natuurlijke verzorgingslijn van De Kleine Keuken
Aanrader
De adviesprijs voor een pak met 60 doekjes is €3,99 en te koop bij de drogist, sommige supermarkten en online bij bijv. Bol en Albert Heijn. Ik heb de WaterWipes billendoekjes hierna niet zelf gekocht omdat ik tevreden ben met wat we gebruiken en deze iets duurder is, maar het zijn hele fijne doekjes die ik meteen zou aanraden.
Like it? Pin it!
••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••
[…] langs WaterWipes. Dit zijn billendoekjes die voor 99% uit water bestaan en 1% fruitextract. Ik heb deze doekjes eerder een keer getest en was erg blij er mee. Door het water zijn de pakjes zwaarder en door het gebrek aan […]