Home » Bijzondere en gezonde kamerplanten

Bijzondere en gezonde kamerplanten

Planten brengen enorm veel sfeer én sommige zijn ook nog eens goed voor de zuurstof in de lucht. Welke gezonde kamerplanten wij jou aanraden lees je hier.

Ik word echt enorm gelukkig van kamerplanten. Ik heb er welgeteld 18 in mijn huiskamer staan of hangen, variërend van groot tot klein. En wat mij betreft is het nooit genoeg, want planten brengen enorm veel sfeer én sommige zijn ook nog eens goed voor de luchtzuivering of gezondheid. Welke bijzondere en gezonde kamerplanten wij jou aanraden lees je in dit artikel.

Een olijfboom als kamerplant

Een van de mooiste planten in mijn kamer is onze olijfboom. Ik krijg erg vaak reactie op onze olijfboom, met name: “wauw, wat gaaf! Kan een olijfboom binnen!?” Nou, jazeker kan hij dat! Olijfbomen zijn juist perfect geschikt als kamerplant, maar in Nederland kennen wij ze vooral als buitenplant. Waar je wel rekening mee moet houden, is dat een olijfboom voldoende zonuren krijgt. Je hebt dus wel een lichte plaats in je huiskamer nodig waar je de olijfboom kunt plaatsen.
Je kunt olijfbomen in vele verschillende soorten en maten kopen, van de grote bekende olijfboom tot een mini bonsai olijfboom!

Aloë Vera

Aloë Vera is een van de gezondste kamerplanten die je in huis kunt halen. Aloë Vera heeft namelijk een zuiverende werking: de plant zuivert de lucht van chemicaliën. Daarnaast kan deze plant je ook nog eens waarschuwen als de lucht in huis niet goed is; er komen dan bruine vlekjes op de plant.
Heeft je kind zich flink geschaafd? Dan kan een Aloë Vera blad helpen: de sappen uit de plant hebben een genezende en desinfecterende werking voor schaafwonden. Hiervoor moet je overigens wel een blad open snijden of knippen, want dan kom je pas bij de sappen. Ze worden opgeslagen in de dikke bladeren van deze gezonde kamerplant.

Planten brengen enorm veel sfeer én sommige zijn ook nog eens goed voor de zuurstof in de lucht. Welke gezonde kamerplanten wij jou aanraden lees je hier.

De bananenplant

Als je een grote huiskamer hebt, dan is de bananenplant wat mij betreft echt een musthave! Deze prachtige plant brengt de tropen naar jouw huiskamer. Houd er wel rekening mee dat je deze plant veel verzorging en liefde moet geven. Zo heeft een bananenplant veel water nodig en mag de grond nooit uitdrogen. Ook wordt de plant er heel gelukkig van als je zijn bladeren wekelijks even besproeid.
De grote bladeren van een bananenplant zorgen voor veel vocht in de lucht en een gezond binnenklimaat. Daarnaast hebben de bladeren een natuurlijk antioxidant wat een geïrriteerde of pijnlijke plek op de huid kan verzachten.

Hangplanten

Als je de mogelijkheid hebt om een mooie hangplant in je huiskamer op te hangen, dan zeg ik altijd: doen! Een hangende plant zorgt voor een heel ander beeld dan een staande plant, met name omdat je hiermee hoogte creëert. Er zijn veel hangplanten die perfect zijn als kamerplant, bijvoorbeeld de populaire Monstera of de koraalcactus. Ook een varen is uitermate geschikt als hangplant en daarnaast heeft een varen een luchtzuiverende werking.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond