Home » Het jaar 2017 was niet zomaar een jaar, het was een bijzonder jaar

Het jaar 2017 was niet zomaar een jaar, het was een bijzonder jaar

Door Sanne | Ik hou van terugblikken. Vooral als iemand anders ze doet. Dus ik heb met veel plezier de terugblik van Mary-Lou gelezen, en in het kader van ‘beter goed gejat dan slecht verzonnen’ maak ik dankbaar gebruik van dezelfde tag. Het jaar 2017 was tenslotte niet zomaar een jaar, het was een bijzonder jaar. Daar mag op gedronken & over geschreven worden! Dus laten we lekker cliché gaan doen met z’n allen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. 🙂

MIJN JAAR IN VOGELVLUCHT – TAG

Ik kijk met een trots gevoel terug op..

na tig jaar een keer UIT mijn Remi comfortzone komen. Het kost wat moeite, maar dan heb je ook wat. Als ik dat niet gedaan had, had ik bijvoorbeeld de hele draagwereld niet gekend. Zonde. En oh god: Escape Rooms! Ik zou nooit geweten hebben wat het was, joh. De horror. Inmiddels heb ik er ook alweer een stuk of 30 gedaan. And counting…. en ja, óók daar ben ik trots op.

Een aantal hoogtepunten van afgelopen jaar vond ik..

-Milo! Ook al is hij technisch gezien van december 2016. Maar alsnog, de babytijd beslaat zo’n beetje heel 2017. En die was weer zó bijzonder!
-Komt ie weer: Escape Rooms. Enough said.
-Nieuwe dingen doen, nieuwe mensen leren kennen, mezelf leren kennen. Hoop nieuws dus.
-Bloggen! Dankzij Mary-Lou’s zachte doch besliste aansporing mag ik mijn hersenspinsels op het wereldwijde web spuien, op dit plekje. Thanks Mary-Lou!

De persoon die ik het meest dankbaar ben is..

Hier wil ik graag een onverwacht antwoord kiezen. Dus niet Milo, ondanks dat hij mij veel heeft geleerd. En dan bedoel ik geduld, functioneren op 1 uur slaap en zo. Niet in een luier poepen of projectielspugen. Dat kon ik vast al. Nee, ik kies voor mijn beste ‘dinnetjes’, ondanks mijn diepgewortelde afkeer voor dat woord. En dan heb ik het over Kim & Tamara uiteraard. Moeilijk te geloven dat ik deze dames vorig jaar nog niet kende. Het voelt als een eeuwigheid. En het zal ongetwijfeld nog een eeuwigheid duren met deze sisters from other misters. Meiden, love you & bedankt voor alles! <3

Wat ik het liefst wil vergeten van afgelopen jaar is..

Het slaapgebrek. Oh god, het slaapgebrek. Op de een of andere bizarre manier blijken mensen nog nét te kunnen functioneren op geen slaap, maar leuk is anders. Met wallen tot op je knieën. Nice. En dat ik me, ondanks goede voornemens, wéér druk heb gemaakt om niks. Vaak ook. Nergens voor nodig en je schiet er niks mee op.

Andere dingen van 2017 die me bij gebleven zijn..

Goh. Tja. Heb ik al eens verteld dat ik een waardeloos danwel enorm selectief geheugen heb? Zeker kleine dingen blijven me niet echt bij. Dus specifieke dingen? Hmm… De eerste verjaardag van Milo was echt een feestje. Compleet met slagroom tot achter de oren, uiteraard. Mijn verjaardag was voor het eerst sinds járen ook weer een feestje. Buiten dat ik weer een jaar ouder ben geworden dan. Da’s iets minder. Zien hoe gek de grote broers zijn met hun kleine broertje is ook dagelijks een feestje. Tussen de knuffels, kusjes en verhaaltjes door hebben de heren onderling amper tijd om ruzie te maken. Amper he, het blijven broers. Laten we wel wezen. Oh! En de PinkNova Polaris Musketeer! De custom draagdoek die me bloed, zweet en tranen gekost heeft, maar er toch maar mooi is gekomen. I Luv PinkNova.

Custom draagdoek

Voor 2018 hoop ik..

dat ik ineens, net als Mary-Lou, op magische wijze vrachtladingen vol geduld heb. Of het vermogen om me NIET overal druk om te maken, zou ook leuk zijn. Het verandert niets en je krijgt er rimpels van. Een paar kilo mag er ook wel af, waarschijnlijk. En op zich zou de Staatsloterij winnen ook wel tof zijn. Of een bezoekje aan de plastisch chirurg. Maar vooral hoop ik dat het zo’n beetje 2017 2.0 zal zijn. De goede dingen uit 2017, maar dan de overtreffende trap. Ik kijk er nu al naar uit.

Fijne jaarwisseling, lieve mensen!
En alle goeds voor 2018, may all your wishes come true.

》Deze terugblik heb ik gedaan aan de hand van de “mijn jaar in vogelvucht” tag van Sanne van La Vie Sanne. Mocht je dat ook willen, kun je hem gerust overnemen. Vermeld haar dan wel als bedenker. 《《••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond