Home » Het is bijna Koningsdag! Zo bereid je je goed voor

Het is bijna Koningsdag! Zo bereid je je goed voor

Over ongeveer een maand is het weer zover: Koningsdag! Om optimaal van deze nationale feestdag te kunnen genieten, hier onze tips!

Over ongeveer een maand is het weer zover: Koningsdag! Om optimaal van deze nationale feestdag te kunnen genieten, is het handig om je goed voor te bereiden. Zo maak je er een onvergetelijke dag van voor jezelf en je kinderen. Hieronder staan een aantal handige tips waar je de komende tijd mee aan de slag kunt gaan.

1. Haal de vlaggenstok uit de schuur

Ligt de vlaggenstok bij jullie ook ergens achter in de schuur verstopt? Haal het dan ruim van tevoren al tevoorschijn. Mocht de stok onverhoopt kapot zijn, heb je nog tijd om een nieuwe te kopen. Je kunt direct even controleren of de vlaggenstokhouder klaar is voor gebruik. Soms blijft er vuil achter in de houder, waardoor de stok er lastig in gaat. Maak het daarom op tijd schoon om stress op Koningsdag te voorkomen.

2. Vergeet de oranje wimpel niet

Bijna iedereen heeft wel een Nederlandse vlag in huis. Maar hoe zit het met de oranje wimpel? Tijdens Koningsdag worden de vlaggen namelijk mét wimpel uitgehangen. Dit geldt ook voor de verjaardag van Koningin Máxima, Prinses Amalia en Prinses Beatrix. Vergeet dus niet om de oranje wimpel van zolder te halen of er nog snel eentje te bestellen.

3. Kijk alvast waar de rommelmarkten zijn

Wat is er leuker dan rondstruinen op een rommelmarkt? Zoek van tevoren op waar dit jaar de leukste rommelmarkten zijn. Wellicht zijn er ook andere activiteiten voor de kinderen. Willen de kids zelf met een kleedje op de rommelmarkt staan? Dan is het nodig om een plek te reserveren. Wacht niet te lang, want de plekken zijn gauw vergeven!

Over ongeveer een maand is het weer zover: Koningsdag! Om optimaal van deze nationale feestdag te kunnen genieten, hier onze tips!

4. Koop kaartjes voor jouw favoriete evenement

Wil je zelf genieten van een leuk feestje of een concert op Koningsdag? Koop dan zo snel mogelijk de kaartjes. Op zo’n nationale feestdag vliegen de toegangskaarten voor alle evenementen de deur uit.

5. Stel jouw Koningsdag outfit samen

Als je eenmaal weet wat je op Koningsdag gaat doen, kun je alvast nadenken over de outfit. Duik de winkels in of zoek een duurzame outfit in een kringloopwinkel. Ook leuk om samen met de kinderen te doen!

6. Koop oranje Koningsdag decoratie

Oranje versiering mag natuurlijk niet ontbreken. Deze maand komt de decoratie voor Koningsdag langzaam weer in de winkels. Je kunt rood-wit-blauwe en oranje vlaggetjes gerust een paar dagen eerder ophangen. Dat maakt de straat extra gezellig. Houd je het liever simpel? Koop dan een mooi bosje oranje bloemen voor op tafel.

Hoe bereid jij jezelf voor op Koningsdag?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond