Home » Er is er één bijna jarig, hoera hoera

Er is er één bijna jarig, hoera hoera

Bijna vijf is ze. Ondertussen wordt het meer een mijlpaal dan ik van te voren zag aankomen. Die allereerste verjaardag was ook speciaal, toen ze vier werd, luidde dat ook een nieuwe periode in. Ze mocht naar school! En nu… nu is ze bijna vijf. En vliegen de uitnodigingsperikelen, al die feestjes die georganiseerd moeten worden en de bijbehorende traktaties mij om de oren. En tussen de bedrijven door werd ze ook beoordeeld voor het oudergesprek.

Toestand!

De toestandjes omtrent de uitnodiging ligt trouwens niet aan de uitnodiging zelf, want die is prachtig. Wat zeg ik; allemachies mooi (zodra ik weer weet van wie ik deze mooie quote gepikt heb, vind je hier de credits). Karien, die ik via via heb leren kennen, maakt hele mooie illustraties. Veelal gericht op schoolgaande kinderen. Allerlei leuks voor thuis, maar ook voor in de klas. Ze had in haar assortiment al een mooie uitnodiging, maar een blond kindje vond ik niet echt passen bij Mila’s donkere krullenbol. Waar een netwerk al niet goed voor is; ze kon wel een nieuwe uitnodiging gebruiken en heeft Mila als inspiratie gebruikt. Dus! Persoonlijker dan dit ging het niet worden. De link naar haar shop is niet gesponsord, wel dik verdiend.

En zo sla je een zijweg in die je niet van plan was te nemen. Terug naar de perikelen en toestandjes. Want hoeveel kindjes nodig je uit en vooral wie? Ik ging voor acht en besloot de keus voor welke acht bij haar te laten. Als antwoord kreeg ik de voor de hand liggende kindjes, maar ook een paar onverwachte, zeg maar gerust onbekende, namen. Tsja, wat doe je daar nu mee? Ik liet het rusten, haha. In de hoop dat het zou wegwaaien ofzo. De dag naderde en haar lijstje werd steeds vreemder. Er kwam een kindje op die ze maar 1x op iemand anders zijn feestje had gezien. We besloten bij te sturen, maar niet helemaal. Er zijn compromissen gesloten. Hierbij gaat ze heel misschien de deksel op haar neus krijgen. Liefde en iemand lief vinden is niet altijd wederzijds.

Mama smelt

Met heel mijn hart wil ik haar voor teleurstellingen behoeden, maar dat kan gewoon niet altijd. Mensen uitnodigen betekent niet dat ze ook daadwerkelijk komen. Volgens de juf kan ze in elk geval goed met teleurstellingen omgaan. Dat is alvast mooi meegenomen. De juf zei nog meer trouwens op het oudergesprek vorige week. Veel meer. En daar werd ik toch een partijtje blij van. Er werden ter voorbereiding op dat gesprek ook vragen aan Mila gesteld. Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Met wie speel je graag? Waar zou je beter in willen worden? Haar antwoord op die eerste vraag wil ik wel even delen: Anderen helpen. En binnen de lijntjes kleuren. Nou dan smelt ik als moeder hoor. Na een boel lovende woorden die in 10 minuten werden gepropt kon ik weer op huis aan.

Bizar trouwens dat er zoveel afgeleid wordt uit en conclusies gehangen aan een tekening. Het was een mooie hoor en erg gedetailleerd, maar thuis zou hij bij het oud papier belanden. Niet omdat ik haar kunsten niet waardeer, maar puur omdat het er zoveel zijn. Ik maak ze nu schaars en dus waardevoller. Ahum.

Feest. Feest. Feest!

Nog een paar dagen en dan heeft ze haar kinderfeestje, de dag er op haar familiefeest en op haar verjaardag mag ze ook nog trakteren. Ze is nu al helemaal in haar nopjes met al die momenten waarop haar verjaardag gevierd gaat worden. De voorbereidingen hiervoor vorderen gestaag. Acht kindjes blijkt alleen wel wat aan de hoge kant. Wist ik niet. De vuistregel is: zoveel jaartjes, zoveel kindjes. Weet ik dat ook weer voor volgend jaar. Maar, dit gaat goedkomen joh, ik weet het zeker. (Sprak ze zichzelf moed in.) We hebben er zin in en zelfs Sinterklaas werkt mee door dit jaar op een gunstige zaterdag, ver na haar verjaardag, te arriveren.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond
%d bloggers liken dit: