Home » Bijles: een aanrader voor studenten die vastlopen!

Bijles: een aanrader voor studenten die vastlopen!

Economie. lk zal je verklappen, het was niet mijn lievelingsvak vroeger op de middelbare school. Tóch koos ik het wel als een van de vakken waar ik examen in ging doen.

Waarom, denk je misschien? Nou, het was óf economie, óf wiskunde. Nou, daar heb ik ongeveer één seconde over na hoeven denken: economie werd het! Voor wiskunde heb ik zover ik me kan herinneren nooit een enkele voldoende gehaald, dus die keuze was niet moeilijk.
Economie was ook absoluut niet een van mijn sterke kanten, met ieder zesje was ik al dolgelukkig. Dus voor het examen had ik wel even flink de zenuwen, ondanks hard gestudeerd te hebben. Herkenbaar? Dan heb ik een tip voor je!

Bijles

Want waar ik vroeger nog nooit gehoord had van bijles krijgen voor een bepaald vak buiten school om, is dat nu wel anders! Geloof me, als jouw zoon of dochter moeite heeft met het vak economie, dan is bijles economie écht een aanrader. StudyWorks staat er zelfs om bekend dat ze 100% slagingspercentage hebben bij de leerlingen die zij bijles hebben gegeven! Die bijles kan online, maar ook bij je thuis als dat beter werkt. Uiteraard wordt er ook goed gekeken naar de wensen van je kind, zodat er een goede match gemaakt kan worden tussen de bijlescoach en je zoon of dochter.
En wat ik persoonlijk echt het grote voordeel van bijles door een bijlescoach vind, is dat ik als ouder niet continu bezig ben met het uitleggen van de stof aan mijn kind. Niet omdat ik dat niet wil, zéker niet, maar omdat het continu strijd oplevert tussen mijn zoon en mij. Een tiener vindt het nu eenmaal echt niet relaxed als de ouder zich vaak met het huiswerk moet ‘bemoeien’.

Bijles kan je kind helpen om de stof van het vak beter te begrijpen. Door bijles kan alle focus op je kind gelegd worden en daardoor leren kinderen snel.

Wat ook zo fijn is aan bijles, is dat je alle aandacht krijgt. Door bijles te nemen krijg je precies die ondersteuning die je nodig hebt bij specifieke onderdelen in het vak. In de klas wordt door docenten natuurlijk aan alle onderdelen aandacht gegeven en is het niet mogelijk om één student extra te begeleiden op een specifiek onderdeel.
Bijles kan ook helpen bij kinderen met faalangst. Ze zullen zich zekerder gaan voelen en beseffen dat ze dingen wél kunnen. Daarmee zullen de twijfels verminderen en iedere succeservaring helpt bij het krijgen van meer vertrouwen.

Als je zoon of dochter moeite heeft met een vak, dan is het dus zeker een aanrader om bijles te bespreken met je kind. En leg hierbij ook duidelijk uit wat het inhoudt, want misschien denkt je kind dat hij elke dag na school uren extra moet blokken. Nou, dat is zeker niet het geval. In de meeste gevallen is een uurtje per week ruim voldoende.

Heb jij al eens bijles geregeld voor je zoon of dochter? En hoe is dat bevallen? Laat het me hieronder weten!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond