Home » Even bijkomen? 3 Geleide meditaties om tot rust te komen.

Even bijkomen? 3 Geleide meditaties om tot rust te komen.

Meditatie geeft ons de gelegenheid om echt tot rust te komen en onszelf de aandacht te geven, wat ons in staat stelt om ook liefdevol naar anderen te zijn.

Als ouders hebben we het niet zo makkelijk. We moeten veel multitasken en ontsnappen aan prikkels is soms bijna niet mogelijk. Des te belangrijk om wel regelmatig tijd voor jezelf te nemen om op te laden en te herstellen. Immers, als we moe zijn is het ook moelijker om er écht voor onze kinderen en anderen te zijn. Tijd voor jezelf is dan ook niet alleen een stukje zelfliefde, het is ook liefde voor een ander. Meditatie geeft ons zo de gelegenheid om echt even tot rust te komen en onszelf de liefdevolle aandacht te geven, wat ons in staat stelt om ook liefdevol naar anderen te zijn.

Hieronder drie geleide meditaties van meditatieleraar Gerjan Schoemaker die je daarbij kunnen helpen.

Geleide meditatie gericht op het ontwikkelen van liefdevolle vriendelijkheid

Juist deze geleide meditatie is er op gericht om liefdevolle vriendelijkheid te ontwikkelen. Hierbij richt je liefdevolle wensen op zowel jezelf als anderen. Deze vorm van meditatie wordt ook wel metta meditatie genoemd.

Als je deze geleide meditatie een aantal keer hebt gedaan, kun je deze ook creatief toepassen door bijvoorbeeld naar iedereen die je tegenkomt te glimlachen en liefdevolle vriendelijkheid te sturen.

Geleide meditatie gericht op loslaten

Soms vragen we iets te veel. Willen we de dingen perfect doen of gaan de dingen gewoon niet zoals we graag willen. Bij deze geleide meditatie kun je alles even helemaal loslaten. Even de boel de boel laten.

Geleide compassie meditatie

Bij deze geleide meditatie worden we uitgenodigd om zowel compassievol naar onszelf te zijn als naar anderen. Vaak hebben we te maken met oordelen naar een ander, of naar onszelf. We doen dit niet goed, en we doen dat niet goed.

In plaats van oordelen kunnen we leren om vanuit mededogen naar datgene te kijken wat we als ‘tekortkomingen’ ervaren. In deze geleide meditatie richten we ook weer compassievolle wensen zowel naar onszelf als naar anderen.
Gerjan Schoemaker heeft nog veel meer geleide meditaties opgenomen. Op deze pagina staan een aantal van zijn Nederlands gesproken geleide meditaties.

Mediteren doen we dus niet alleen voor onszelf, maar juist ook voor de mensen om ons heen. Op dat we liefdevolle ouders mogen zijn.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond