Home » Koffietafel-prentenboek; Bij de neus genomen

Koffietafel-prentenboek; Bij de neus genomen

Bij de neus genomen Loes Riphagen

Voor ik dit boek had gekocht had het me al te pakken, Bij de neus genomen. Ik wilde hem hebben, heel graag! Tot ik de prijs zag. Noem me krenterig, maar bijna €23,00 voor een kinderboek vind ik nogal wat. Ik vind om en nabij de €15,00 een mooi bedrag hiervoor. En toch… hij liet me niet los. Omschreven als een koffietafel-prentenboek, wordt er heel wat beloofd. Ook een pluspunt is de gratis app die je bij het boek krijgt. 

Op de kaft

Lang geleden hadden olifanten nog geen slurf,
Maar Kleine Olifant stak zijn neus graag in andermans
zaken, en dat veranderde alles…

Bij de neus genomen

Het is even zoeken naar woorden om dit boek te omschrijven. Het is een kunstwerk. Een uniek, maar ook kwetsbaar kunstwerk helaas. Het boek wat zeer speciaal is vormgegeven met spannende doorkijkjes, vind ik niet geschikt voor peuterhandjes. Nu is Mila’s kast op haar kamer en de boekenkast beneden sowieso ingedeeld op boekjes waar ze bij kan en zelf mag pakken én boekjes waar we nog even alleen samen uit lezen. Voorlopig hoort Bij de neus genomen tot de laatste categorie. Het verhaal gaat over een nieuwsgierige olifant en hoe hij en andere olifanten aan hun lange slurf zijn gekomen.

Normaal gesproken neem ik altijd een passage over uit een boek wat ik bespreek. Deze keer laat ik je graag een filmpje zien. Een filmpje waarin de schrijfster en maakster je laat zien en vertelt hoe dit bijzondere boek tot stand is gekomen. Als de video niet wilt afspelen, kun je deze ook hier bekijken!

Ondanks dat de beloofde app er nog niet is, ben ik zeer te spreken over dit kleurrijke boek. Hij is zijn geld meer dan waard. Weinig tekst, maar des te meer is er te zien. Ontdek jij alle grapjes?

Bij de neus genomen is geschreven en geïllustreerd door Loes Riphagen

Voorleestijd: 5 minuten 

Beoordeling: ✅✅✅✅✅

Wat vind jij een mooi bedrag om uit te geven aan een kinderboek?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond