Home » Ik bied de helft! Over de beurscrash en beledigingen op de koop toe nemen

Ik bied de helft! Over de beurscrash en beledigingen op de koop toe nemen

Door Sanne | De doekenmarkt ligt enorm op zijn gat. There, I said it. De tijden dat je een doekje voor vér boven retail kon verkopen zijn voorbij. Op een paar zeldzame unicorns na dan. Maar die heb ik uiteraard niet. Ik ben dus zo’n pechvogel bij wie de investering alleen maar minder waard wordt. Al heb ik natuurlijk (en gelukkig) ook niet de retailwaarde voor mijn doeken betaald. Dus eigenlijk moet ik niet zeuren. Maar dat doe ik lekker wel.

Want zo af en toe ben ik een beetje ‘stashonrustig’.

Ik wil wat nieuws, en ik wil het nu. Maar omdat ik inmiddels ook soort van verstandig probeer te zijn, probeer ik het principe aan te houden dat ik éérst wat moet verkopen, en dan pas weer mag kopen. Of ruilen moet lukken, ook prima. Afijn, ik maak dan dus braaf een verkoopadvertentie voor het doekje. Wervende tekst, spotprijzen, foto’s. Alles erop en eraan. Marketinggenie dat ik ben he. Steve Jobs is er niks bij.

Zo werkt het niet

Nou heb ik altijd goede hoop dat er snel gereageerd wordt, en bij voorkeur ook het doekje snel verkocht. Want dat ruimt lekker op, en ik heb dus enorm weinig geduld. Maar zo werkt het niet, he. Nee nee. De eerste paar dagen ben je continu je advertentie aan het ‘uppen’, er nog meer korting in aan het gooien en aan het proberen niet al teveel gefrustreerd te raken. Wat standaard mislukt. Want wat vind ik het moeilijk. Ik baal al als ik een doekje weg moet doen, da’s al punt 1. En dan duurt het ook nog eens enorm lang, da’s punt 2.

Ik bied de helft

En soms lukt het dan ook nog eens helemaal niet, en dan ga je je heil zoeken op Marktplaats. Misschien lukt het daar dan wel. Dus je mooie advertentie ook op Marktplaats gezet, als een volleerd rommelmarktverkoopster. Hartstikke mooi. Maar weet je nu wat het vervelende is bij Marktplaats? Het zijn allemaal koopjesjagers. Niks mis mee, natuurlijk. Maar de meesten hebben dan ook geen flauw benul van wat de waarde van draagdoeken is. Nou vind ik wat van de prijs af halen nog wel te doen. Zo aardig ben ik dan ook wel weer. Maar zoals ik al eerder in een blog zei, in tegenstelling tot veel andere dingen zijn doeken niet ineens de helft waard ‘als ze gebruikt zijn’. Wel minder waard tegenwoordig, oké. Maar de helft?

Een belediging op de koop toe

En soms krijg je dan een bod van een paar tientjes op een doek van een paar honderd euro. Auw. Dat voelt voor mij toch echt als een belediging. Maar da’s Marktplaats. Hoort erbij.
De bieders haken ook snel weer af als je een berichtje stuurt dat je helaas niet akkoord kan gaan met hun bod, maar eventueel wel de vraagprijs wil verlagen. Jammerdebammer. Dus na een aantal weken verloopt de advertentie op Marktplaats, heb ik RSI en een SMS-duim opgelopen van het uppen in de Facebookgroepen en geef ik het maar weer op.
Om vervolgens toch maar lekker te ruilen. Of gewoon tevreden te zijn met wat ik heb. Blijkbaar valt mijn stash niet bij iedereen in de smaak 😉••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond