Home » Practice what you preach: Ik moet beter voor mezelf zorgen

Practice what you preach: Ik moet beter voor mezelf zorgen

De afgelopen dagen waren een aantal moedergroepen op Facebook onder de indruk van een bericht van een lid. In het kort komt het er op neer dat ze een bericht plaatste met de boodschap dat ze door ziekte nog enkele dagen te leven had. Heftig! Vanmiddag, maandag 30 december 2019, is deze mama in een eeuwige slaap gebracht. En ik? Weet je wat ik op dat moment deed?

Schaamte

Ik was boos. Boos omdat De Man geen chocolade voor me had gekocht zoals ik dat gevraagd heb. Ik was boos omdat hij me in mijn ogen behandelde als een kind. En dus reageerde ik nukkig, als een kind. Zodra de kinderen op bed lagen, ben ik maar zelf naar de supermarkt gegaan voor die reep chocola. Vervolgens zit ik op de bank met een kop thee en die reep, die in gedachten veel lekkerder smaakte dan het nu doet, en scroll gedachteloos door mijn tijdlijn. Zo stuit ik op het overlijdensbericht van de eerder genoemde vrouw. En ik? Ik schaam me kapot! Om mijn gezondheid die ik voor lief neem terwijl een ander er veel voor over zou hebben.

Goede voornemens

De afgelopen weken ben ik, zoals altijd aan het einde van het jaar, bezig geweest met het vormen van mijn voornemens en doelen voor het nieuwe jaar. Omdat ik onlangs mijn baan heb opgezegd en een nieuw avontuur als ZZP’er aanga, lag mijn focus voornamelijk op dit vlak. Ik wil van mijn bedrijf een succes maken! Al mijn voornemens lagen dan ook in het verlengde hiervan.

Practice what you preach

En terwijl ik aan alle kanten zelfzorg predik, vergat ik één ding: Voor mezelf zorgen. Ik heb maar 1 lichaam en ik wil daar zuiniger mee omgaan. Wat is het nut van enerzijds tijd voor jezelf nemen als je dit aan de andere kant verspild door tot diep in de nacht (onproductief) aan het werk te zijn? Wat is het nut van rusten als je je lichaam overbelast met rotzooi?

Zelfzorg

Bang om opnieuw te falen heb ik eerder geen nieuwe voornemens gemaakt op het gebied van gezond eten en meer bewegen. Daar ga ik de komende dagen mijn tijd voor nemen. Dat ben ik niet alleen aan mezelf verplicht, maar ook aan degenen die zoveel van me houden. Ik vind het te triest voor woorden dat een aanleiding als het bericht van vandaag mij de ogen moest openen, maar ik laat liever mijn dankbaarheid overheersen.

 

Lees ook:
* Afvallen met Weight Watchers? Dit is hoe Weight Watchers werkt!
10 kilo afvallen, hoe doe je dat?!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond