Home » Bespaar geld als student – 5 handige tips!

Bespaar geld als student – 5 handige tips!

geld besparen bespaar geld

Als student is het niet altijd makkelijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Collegegeld, levensonderhoud, sociale activiteiten, het kan allemaal snel opstapelen. Gelukkig zijn er manieren om geld te besparen zonder dat je een opoffering hoeft te maken in je comfort of genot. In deze blog geven we je vijf handige tips om als student geld te besparen.

Kies een goedkope zorgverzekering

Wanneer je 18 wordt, is het tijd om je eigen zorgverzekering af te sluiten. Kies in dit geval voor de goedkoopste basisverzekering. Zorgverzekeringen vergelijk je online, dus ga goed na wat het beste bij jou past. Er kiest ook voor een zorgverzekering studenten. Die is zo ingericht dat het voor jou het meest ideaal is als student en dat je de minste kosten maakt. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk wel een zorgtoeslag, dus daardoor ben je ook een stuk minder kwijt aan je premie. 

Kies voor tweedehands studiemateriaal

Nieuwe studieboeken zijn ontzettend duur. Kijk daarom altijd eerst of je het boek tweedehands kunt kopen of huren. Op sites zoals Bol.com, Studystore of je eigen school kun je vaak tweedehands studiemateriaal vinden wat net zo goed is als nieuw, maar wel veel goedkoper. Een ideale oplossing dus.

Maak optimaal gebruik van studenten kortingen

Als student heb je vaak recht op verschillende kortingen, zoals bijvoorbeeld op een treinabonnement of bij een bepaalde winkel. Maak hier optimaal gebruik van. Zorg dus dat je altijd je studentenpas bij de hand hebt en check op internet wat voor kortingen er voor jou beschikbaar zijn.

Denk na voordat je een abonnement afsluit

Het is verleidelijk om abonnementen af te sluiten voor muziek streamingdiensten of andere services zoals Netflix. Zorg echter dat je het echt nodig hebt voordat je het abonnement aangaat. Bepaal of je echt veel gebruik gaat maken van de dienst en of het echt noodzakelijk is.

Gebruik de fiets

Als student zit je vaak in een stad. In plaats van dure taxi’s of ov-kosten kun je ook gebruikmaken van de fiets. Fietsen is goedkoop én gezond. Daarnaast is het in veel gevallen zelfs sneller dan ov. Zoek daarom een tweedehands fiets op marktplaats of kies een fiets van OV-fietsen.

Als student hoeft geld besparen niet moeilijk te zijn. Met deze 5 handige tips kun je gemakkelijk en snel besparen op je onkosten, zonder dat dit ten koste gaat aan je studie of ontspanning. Uiteindelijk zorgt dit ervoor dat je meer geld overhoudt, waardoor je minder hoeft te stressen over geldzaken en meer kunt genieten van je studentenleven. ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond