Home » Ik ben besmet(telijk)

Ik ben besmet(telijk)

Ja, ik ben besmet(telijk)! Mijn man zei vorige week ineens

Je bent niet alleen besmet, je bent ook nog besmettelijk.

Dat klinkt gelukkig ernstiger dan het is! Het ‘draagvirus’ heeft mij gegrepen en het grijpt om zich heen! Dragen, het liefst alle dagen.. Ik ben mama van 2 meiden en wat is dragen als mama met meerdere kindjes soms een uitkomst. Dus puur vanuit praktisch oogpunt begon ik het hele avontuur. En ja, praktisch is het zeker. Maar al snel begon ik het steeds leuker en lekkerder te vinden. Er zijn natuurlijk niet voor niets allerlei uitspraken over de kracht van dragen voor de hechting van het kind. Dat lekkere warme kleine lijfje tegen je aan.. heerlijk! Al vind ik die gezellig kletsende peuter op mijn rug ook ontzettend fijn!

Een wereldje op zich

Ik ging steeds meer dragen, mij verdiepen in het dragen en ontdekte dat er een hele draagwereld bestaat. Die overigens vol zit met gezellige gemoedelijke dragende mama’s en zo nu en dan een papa. Waar de prachtigste doeken je in de bijzonderste knopen worden getoond en waar de terminologie je om de oren vliegt.. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst de collegezaal inkwam. Eerst dacht ik nog, ze bestaan dus echt. Die zalen uit de films… Even wat anders dan die gewone klaslokalen van de middelbare. Maar al snel dacht ik vooral ‘wat doe ik hier?’ ‘Wat betekenen al die woorden die ze zeggen?’ ‘Dat leer ik nooit!’ En je raad het al, nog geen maand later kende ik niet alleen al die termen maar gebruikte ik ze ook.

Zo is het ook in de draagwereld. Ineens maak je stashshots, zoek je ISO’s en DISO’s en ben je dipverslaafd. Ik leg met liefde aan vriendinnen uit wat het allemaal inhoud en zo zijn al meerdere dames enthousiast geworden. Wat heerlijk voor hun en hun kindjes hè?

Oefening baart kunst

Al snel werd ik uitgedaagt om naast de standaard FWCC knoop ook YouTube eens aan te slingeren en wat andere knoopjes onder de knie te krijgen. Zwetend stond ik daar met mijn baby en peuter gevoelsmatig te gymen achter een beeldscherm. Dit is het moment dat mijn man begon te denken ‘ohje!’.  Al snel kwam ik er achter dat het bij sommige knopen beter is om YouTube niet als enige leermeester te raadplegen. Je wilt immers niet dat al die mensen die je op straat aankijken alsof je een circusact aan het uitvoeren bent als je je baby op je rug slingert, gelijk krijgen in hun angst dat jij je kind daar zo zou kunnen laten vallen. Veiligheid voorop en dank voor al die draagconsulenten die er bestaan. Ze komen je met een levensechte pop leren hoe je een knoop veilig kunt uitvoeren.

Over kijkende mensen gesproken…

Toch leuk gezicht dat mijn buurman trok toen de draagconsulent een draagpop aan een been uit de achterbak trok! En om even terug te komen op de ‘ohje’ van mijn man, de besmetting gaat verder dan het infiltreren in de draagwereld. Ik vertel jullie een volgende keer graag hoe mijn eerste draagdoek zich al snel vermenigvuldigd heeft.. oeps!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond