Home » Bereid je voor op je eigen virtuele koffie festival

Bereid je voor op je eigen virtuele koffie festival

In deze tijden dat we elkaar niet of nauwelijks van dichtbij mogen zien moeten we creatief zijn. Een super leuk plan is het organiseren van een virtueel koffie festival. Geheel op afstand en daarom helemaal veilig. Ook ideaal voor als de maatregelen worden versoepeld! Bij het organiseren van een virtueel koffie festival horen natuurlijk wel de nodige weetjes. Want hoe wil je een koffie festival organiseren, als je eigenlijk niets van koffie weet? In dit artikel geven we je een aantal tips en kom je meer te weten over echte en heerlijke Italiaanse koffie.

Koffiebonen uit Ethiopië

We zullen beginnen met de oorsprong van koffie. Oorspronkelijk komt koffie natuurlijk niet uit Italië, zoals heel wat mensen denken, maar uit Ethiopië. Toch heeft Italië wel degelijk een hele lange koffie historie. Een leuk weetje is dat Espresso in Italië vroeger net zo duur was als de krant. Espresso was en is nog altijd een groot onderdeel van de Italiaanse cultuur. Onder het genot van een kleine Italiaanse espresso of een snelle cappuccino maken de Italianen snel een praatje met de buurman of met een vriend. Of ze lezen even de krant onder het genot van een heerlijk kopje Italiaanse koffie.

Hoogste cafeïnegehalte

De meeste mensen denken dat espresso het hoogste cafeïnegehalte heeft, en dat een espresso daarom perfect is voor wie echt een energie boost nodig heeft. Helaas, deze mensen komen bedrogen uit. Espresso heeft vaak wel een hoge intensiteit qua smaak, maar het cafeïnegehalte is juist lager dan bij filterkoffie.

Dat komt doordat het cafeïnegehalte van koffie stijgt als de koffie langer met water in aanraking komt. En gezien het feit dat filterkoffie een stuk langer nodig heeft dan espresso, is de conclusie al gauw gemaakt. Een andere eigenschap van koffie is, dat wanneer koffiebonen korter geroosterd worden, deze een zuurdere smaak krijgen. Houd je dus niet van zo’n zure smaak, ga dan voor koffiebonen die langer geroosterd zijn.

Tips en weetjes over koffie

Geef je virtuele gasten de tip mee eerst een glas water te drinken voordat ze hun koffie drinken, zodat ze de aroma’s van iedere heerlijke koffie beter kunnen proeven. Met deze tips en weetjes ben je alvast goed op weg bij de voorbereiding voor je eigen koffie festival!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond