Home » De 3 belangrijkste lessen die ik ooit geleerd heb

De 3 belangrijkste lessen die ik ooit geleerd heb

Door Sanne | Weet je, ik ben bijna 33 (maar laten we dat vooral meteen weer vergeten), en leer nog iedere dag nieuwe dingen. Niet dat ik nou zo ongelooflijk dom ben of nu pas begrijp wat 1 + 1 is, maar andere dingen. Een ander lesprogramma. Laat ik de 3 belangrijkste lessen die ik geleerd heb of aan het leren ben eens bekijken. Omdat het voor mij leuk is om te schrijven en zo. (les 0.5: schrijf! Het is leuk. Het maakt niet uit of mensen het lezen en leuk vinden. Al is dat natuurlijk fijn, maar je kan niet alles hebben.)

Pas in 2017 durfde ik een beetje uit mijn ‘comfortzone’ te gaan. Wat een woord trouwens, comfortzone. Je eigen veilige bubbel waarin je je prettig voelt. Mijn bubbel bestond uit weinig sociaals, want eng en/of vermoeiend. Ik heb al eens eerder een heel verhaal gebazeld over eenzaamheid en zo. Da’s natuurlijk relatief, ik woon immers niet in mijn Remi op een hutje op de hei, en kwam ook nog wel eens ergens. Soms.
 

Als de sterren goed stonden en de wind uit het zuiden kwam, zoiets.

 
Maar pas sinds dit jaar ontmoet ik veel nieuwe mensen en ga ik nieuwe dingen doen. Had mij dat 5 jaar geleden gezegd en ik had je vierkant uitgelachen, want ik ging echt geen dingen doen die ik niet kende he. Met mensen die ik niet kende. God weet wat er ging gebeuren. Misschien verging de aarde wel of zo. Had gekund. Afijn, wat blijkt: het is juist leuk om dingen buiten je comfortzone te gaan doen. Grote verrassing. Voor mij dan. Maar da’s les 1 dus. Doe vooral dingen buiten je bubbel. Goed, het kan tegenvallen of de mensen kunnen stomvervelend zijn. Maar hé, voor hetzelfde geld is het superleuk en de mensen retegezellig. Kan ook he. Neem een uitnodiging om wat te gaan doen gewoon aan. Zelfs als je eigenlijk alleen maar in je joggingpak op de bank wil hangen en naar films met Chris Hemsworth wil kijken (Ja, wat? Heb je ‘m wel eens goed bekeken?). Gewoon gaan. Echt.
 

Goed, les 2: Wees niet altijd te eerlijk.

 
Ja, weet je, ik heb de neiging om enigszins bot over te komen. En dan druk ik het zacht uit. Onbedoeld uiteraard, meestal dan. Zal door mijn sarcastische aanleg en zwarte ziel komen. Het goede nieuws is dat je je niet af hoeft te vragen wat ik ergens van denk. Maar goed, in dat geval is ietsie pietsie minder eerlijk iets meer geaccepteerd. Of gewoon je mond houden. Lastig, I know, maar het voorkomt een hoop ellende. Oh, en let op hoeveel je zegt tegen mensen. Je vrienden kun je uiteraard alles vertellen he. Die kunnen het hebben en hebben ervoor getekend. Maar let op wat je zegt tegen bijv je collega’s (al zijn er die tot vrienden gerekend kunnen worden, maar bedoel de ‘gewone’ collega), de kassamedewerkster bij de AH, de burgerbakker bij de Mc Donalds en de kapster bijvoorbeeld. Anything you say can and will be used against you. Of nou ja, die kans bestaat. Trust me, I know.
 

Laatste les voor vandaag, les 3.

Wees tevreden.

 
En dan heb ik het niet over spullen. Dat zijn maar spullen. En ook niet over geld, al vind ik de uitspraak ‘geld maakt niet gelukkig’ enorme bullshit trouwens. Ik hoef geen miljonair te zijn nee, maar een dak boven je hoofd, eten, water en kleding zijn toch best fijn. En niet gratis. Maar goed, ik dwaal weer eens af. Ik bedoel: wees tevreden met jezelf. Te beginnen met uiterlijk. Goed, als ik wel miljonair zou zijn zou ik ook best wat aanpassingen willen doen. En ik zou best wel heel erg graag 10 jaar jonger willen zijn. En er zouden best wat kilo’s af mogen misschien. Maar hé, het is wat het is. Er zijn ook positieve punten, lijkt me. Hollands Next Topmodel zal ik niet worden, nee. Dat van mijn dorp ook niet. Hoeft ook niet. Ik ben ik en zo. En ik doe mijn best.

Maar wees ook tevreden met je innerlijk. In grote lijnen dan. Er is altijd ruimte voor verbetering, laten we eerlijk zijn. Oké, ik ben een smart ass, bot, eeuwig sarcastisch, onzeker en een zondaar. Daarnaast heb ik een dirty mind, which is a joy forever natuurlijk (voor mij dan) en werkt het filter tussen wat ik denk en zeg niet altijd even goed. Máár: ik ben ook eerlijk, humoristisch, sterk en zelfs af en toe best lief.

Hé, niemand is perfect toch?
 
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond