Home » Van een rekbaar begin naar een geweven einde

Van een rekbaar begin naar een geweven einde

Het lijkt me leuk jullie eens mee te nemen in mijn draagavontuur. Natuurlijk te beginnen bij het begin. En niet omdat ik nou zo ontzettend interessant ben, maar meer omdat ik denk ik wel ontzettend standaard ben in deze. De meeste dames die ik heb leren kennen in de ‘draagwereld’ zitten er een beetje hetzelfde bij als ik. Alsof we allemaal dezelfde weg bewandelen en bewandeld hebben. Toch leuk om eens te kijken hoe het de meeste van ons dan ook vergaat en vergaan is. Al is mijn start wel weer een leuk mazzeltje!

Een rekbaar begin

Toen ik in verwachting was van mijn (eerste) dochter Noa (die inmiddels volgende maand 3 wordt..) kende ik weinig dragende mama’s. Degene die ik kende droegen met een rekbare doek en dat heb ik dan ook gedaan toen zij geboren werd. Ik vond het fijn, gezellig, lekker en makkelijk. Daarna kwam er een draagzak om diezelfde redenen. Ik weet nog goed dat ik met mijn 5 weken oude meisje de Efteling bezocht. Met heel de schoonfamilie gingen we erheen. Ideaal die draagdoek die ik mee had. Vol verwondering keek ik tijdens het voeden van mijn kleine meisje naar een moeder die met een enorme lap stof haar kind op zich aan het binden was. Wat een gedoe dacht ik nog. Leuk dat dragen maar zo een geweven draagdoek gaat me net te ver.

Maar goed, hier zit ik, baby 2 in the house en wel geteld 10 grote lappen stof die liggen te pronken op een plankje.

Like, deel en WIN

Toen ik zwanger was van Tess zag ik op facebook zo een welbekende ‘like, deel en win actie’. Ik dacht, ach proberen kan altijd en deed mee. Tot mijn verbazing won ik! Het ging om een geweven draagdoek. Ik mocht er gewoon 1 uitkiezen! Wauw wat een geluk! Ik kreeg de vraag welke maat ik wilde en terwijl ik alleen maar kon denken ‘maat?’ googlde ik gauw wat dit inhield. Een maat 6 zou mijn basismaat zijn en dus ging ik daarvoor, ik ging wel ontdekken wat ik ermee kon. Wat voelde dat als een kado en verwennerij om zomaar een prachtige doek thuis gestuurd te krijgen. Ik kon niet wachten tot ik hem kon gaan uitproberen.

En toen…

En je raad het al. Zoals ik 2 jaar ervoor nog zat te kijken naar die vrouw in de Efteling met die ‘enorme lap stof’ stond ik daar zelf. In mijn slaapkamer, goed en wel bevallen en tijd voor de eerste draagervaring. Trots liet ik de kraamzorg zien dat het gelukt was (thanks to YouTube) en ging ik een klein blokje om. Wat was dit genieten en toch echt wel anders dan een draagzak, hier wilde ik meer van weten. En wat een mogelijkheden bleken er te zijn.

De ene is de andere niet

Al snel vond ik mijn simpele grijze doek dan ook toe aan partners. In eerste instantie heb ik mijn doeken gewoon gekozen op wat ik mooi vond en vooral niet te duur. Een leuk kleurtje, printje of patroontje en hij lag in het winkelmandje. Maar ik kwam er tijdens het proberen van verschillende doeken achter dat er wel flink verschil zit in het ene doekje en het andere doekje. Niet alleen de kleuren maar ook de stoffen. Er is zoveel keuze! En al die keuze bepaald ook weer hoe je kunt dragen en wat het draagcomfort is.

Ik neem jullie volgende keer graag mee in de bevindingen die ik gaande weg heb opgedaan!••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond