Home » Beginnen met hardlopen? Zo ga je goed voorbereid op pad

Beginnen met hardlopen? Zo ga je goed voorbereid op pad

Hardlopen is een vrij laagdrempelige sport waarmee je grote resultaten kunt bereiken. Het is een manier om tijd voor jezelf te nemen, gewicht te verliezen, sportief bezig te zijn én je kunt het alleen doen. Een rondje hardlopen pas je makkelijk in in je eigen planning. Geen wonder dat het zo populair is. Wil je beginnen met hardlopen en het ook vol blijven houden? Met de tips uit dit artikel ga je goed voorbereid op pad.

Beginnen met hardlopen

Sportschoenen aan en gaan toch? Hoe moeilijk kan het zijn om te beginnen met hardlopen? Niet zo moeilijk gelukkig! Maar het maximale uithalen, het vol blijven houden en het voor je lichaam zo comfortabel mogelijk maken zou wel fijn zijn, niet?

Je hardloopoutfit

Net zo belangrijk als, zo niet belangrijker dan de rest, is je hardloopoutfit. Met name je schoenen zijn van belang om blessures te voorkomen. Welke hardloopschoenen het best bij je passen hangt onder meer af van de type van je voet en je gewicht. Ook je geslacht doet er zeker toe. Tussen hardloopschoenen heren en dames zit daarom een groot verschil wat betreft pasvorm.

Intersport biedt met Fit for Feet een adviesmethode met een meting en kleurcodering in zowel de winkels als in de webshop. Zo kun je precies weten of die toffe Nike hardloopschoenen de beste zijn voor jouw voeten.

Naast schoenen heb je ook sportkleding nodig. Goede hardloopkleding neemt snel transpiratievocht op en beschermt je huid tegen schuren. Het mooie hoeft niet eens meer onder te doen voor het functionele. Kwaliteit én esthetiek gaan hierbij makkelijk hand in hand.

Om je outfit af te maken kun je gebruik maken van een sportarmband voor je telefoon. Als je een fles water mee wilt nemen, is een drinkgordel weer erg handig.

Een doel als startpunt

Wat is jouw grote waarom? Zonder doel is het heel moeilijk om gemotiveerd ergens aan te beginnen of vol te houden op momenten dat je zin ver te zoeken is. Inspiratie nodig? Dit zijn een aantal redenen om vandaag nog de hardloopschoenen onder te binden:

  • Afvallen
  • Gezondheid
  • Me-time
  • Prestatie

Lees ook: Bij gratie Evy’s!

Ter ondersteuning

Als je je doel helder hebt, kun je op zoek gaan naar ondersteunende hulpmiddelen. Wat kan jou helpen om je doel te bereiken? Een habit tracker is een fijn systeem om jezelf nieuwe gewoonten aan te leren.   Ik noem een habit tracker ook wel stickers voor volwassenen. Het werkt erg motiverend om kruisjes te kunnen zetten in hokjes, maar hoe je habit tracker er uit ziet mag je helemaal zelf weten. Op Pinterest vind je talloze voorbeelden.

Ook een hardloopschema zoals die van Start to Run werkt erg fijn. Het geeft je zowel een doel, ondersteuning en belooft resultaat. In een goed bij te houden tempo leer je een x aantal kilometer achter elkaar te lopen. Zo zijn er nog meer hardloopapps waarmee je een schema kunt volgen en/of je route kunt bijhouden.

Voor onderweg

Wat zo mooi aan lopen is, is dat je je gedachten de vrije loop kunt laten. Je kunt muziek dan als een stoorzender ervaren. Veel lopers vinden het daarentegen juist erg prettig. Je zult snel merken wat voor jou het beste werkt. Draadloze oortjes vind ik persoonlijk het fijnst tijdens het lopen. Ander leuks voor onderweg is een activity tracker zoals een fitbit. Hiermee kun je je hartslag meten, maar ook je stappen bijhouden.

Lees ook: Hoe ik mijn #vettepenszietgeenmens houding het keukenraam uitmieterde

Voorbereiding hardlopen

Hardlopen is een fijne sport waar je altijd mee kunt beginnen. In je eigen tempo kun je conditie opbouwen, afvallen of wat ook maar je doel is. Met dat doel in gedachten, goede ondersteuning en kwalitatief goede sportkleding ga je goed voorbereid op pad en hou je het ook langer vol.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond