Home » Mini mijlpaal #3: Bas is 6 maanden

Mini mijlpaal #3: Bas is 6 maanden

Afgelopen maand werd Bas alweer 6 maanden! Toch wel een behoorlijke mijlpaal dacht ik zo. En toch liet deze mijlpaal update even op zich wachten. Het maken van de foto’s ging niet zoals gebruikelijk. Zowel Mila als Bas waren er al snel klaar mee. Mijn voornemen om nieuwe foto’s te maken viel in het water omdat de één na de ander ziek werd, wij niet uitgezonderd trouwens. Ook kwamen er steeds andere blogs tussen die ik eerder wilde plaatsen. En zo ben je een paar weken verder en wordt Bas als je dit leest alweer 7 maanden. Nu of nooit dus. Tijdens het schrijven van deze update bekijk ik de foto’s nog eens en vraag me af waar ik me druk over maakte. Mijn mopjes staan er geweldig op. Ik neem je in deze update een maand mee terug, kijk je mee?

 

Bijvoeding

Eerste hapje met 6 maanden: broccoliLaat ik bij het begin van de maand beginnen. Ik heb bewust gewacht met het geven van bijvoeding totdat Bas 6 maanden werd. Enerzijds omdat ik geloof in het advies van de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding, anderzijds omdat ik twijfelde of de Rapley methode wellicht iets voor ons zou zijn. Mijn twijfels en overwegingen kon je net nadat hij 6 maanden werd, in deze blog lezen. Ik was nog volop bezig met de reacties hierop, toen we twee dagen later een afspraak bij het consultatiebureau hadden. Helaas is deze afspraak niet verlopen zoals ik gehoopt en verwacht had. Na het wegen en meten keken we samen met de kinderarts naar het bekende groene grafiek.

GenietenEn hierop was te zien dat Bas vanaf de middellijn een enorme duik naar beneden had genomen. Hij was veel te licht! Ik weet dat er verhalen de ronde doen over het consultatiebureau die dan gekscherend het consternatiebureau wordt genoemd. Ik herken mij niet in deze verhalen. We worden altijd kundig te woord gestaan. Niet alleen van horen van, maar ook uit mijn directe omgeving weet ik dat het niet altijd zo is. Gelukkig kennen we deze kinderarts als een vriendelijke, meelevende en kordate vrouw. Na een kort gesprekje constateerde ze al waar het pijnpunt ligt. Bas is lekker aan het bewegen, draait van rug naar buik en andersom, doet verwoede (soms nog succesvol ook) pogingen tot kruipen. En is daarnaast erg ziek geweest. Ze stelde me gerust, het lag niet aan mij. Maar alleen melk is gewoon te weinig geweest voor ons ondernemend mannetje. Ze begreep heel goed waarom ik wilde wachten met bijvoeding, maar nu hij zes maanden was geweest, was haar advies om meteen aan de slag te gaan met groente, fruit, en brood. Met zeven maanden mag hij al met ons mee-eten, mits ongezouten. Om te bezien of dit het gewenste effect heeft, mogen we over een weekje terugkomen.

Na dit bezoekje was ik toch lichtelijk uit het veld geslagen en ben ik al jullie reacties vergeten. Ik heb gegeven wat we voor handen hadden; broccoli! Het was eerst aftasten en hij heeft er weinig van gegeten. In de loop van de weken is dit enorm verbeterd. Hij krijgt stronkjes van de groente die wij eten, maar soms ook fruit en groente uit een potje. Dit blijkt prima bij ons te passen. Het heeft in elk geval zijn vruchten afgeworpen, hij is merkbaar zwaarder geworden. Al na een paar dagen! Nog even afwachten op de bevestiging.

 

Outfit of the month

Zoals gebruikelijk bij een maand update van Bas maak ik foto’s in een leuke outfit. Deze serie foto’s ben ik al begonnen voordat ik begon met bloggen. Uiteindelijk is het mijn bedoeling om zijn eerste levensjaar te bundelen om zo zijn groei vast te leggen. Waar ik eerst de leuke outfit gewoon uit de kast trok, maak ik er nu iets meer werk van.

De outfits kies ik nu uit een kleine (Instagram) shop. Deze keer heb ik gekozen voor Made by Indys. Het broekje, mutsje en jurk komen uit deze shop. Ik ben helemaal weg van het spat motiefje van Bas. Maar ook het vrouwelijke batfiguur op het jurkje van Mila vind ik tof. De schoenen heb ik besteld bij Happiness.foryou. Daar heb ik eerder iets besteld en dat beviel erg goed. Bij ontvangst bleek mij dat deze, toevallig, ook gemaakt zijn door Made by Indys. Ze zijn nog net iets te groot voor Bas, dus die bewaren we voor een andere update. Met het rompertje heb ik gesmokkeld, want die is van de Zeeman.

 

Plastic Fantastic

Plastic Fantastic VtechNa de geboorte van Bas hebben we veel speelgoed mogen krijgen als kraamkado. Ook heb ik wat leuke items mogen winnen en uiteraard hebben we zelf ook dingen aangeschaft. Ze hebben allemaal 1 ding gemeen: Het is felgekleurd en lawaai producerend spul. Altijd fijn! Haha. Tot voor kort stond het allemaal mooi uitgestald op zijn kledingkast. Minimumleeftijd is namelijk vaak 6 maanden en het was even afwachten totdat het zover was. De komende tijd zal ik deze speelgoed gaan reviewen in een nieuw rubriek: Plastic Fantastic! Ongeveer twee weken geleden haalden wij de Pinguïn Rammelaar van Vtech tevoorschijn. Wat we hiervan vinden lees je binnenkort!

 

Koop jij weleens iets via Instagram?••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • Ik heb wel ns wat tweedehands gekocht via instagram en van byischa ook super leuke dingetjes. Leuk altijd zo’n update van andere te lezen. Moet gelijk weer terug denken aan toen Emily 6 maanden was

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond