Na maanden van mentale voorbereiding was het zover; we gingen naar Barcelona. We als in Benjamin en ik. We als in wij zonder de kinderen. Ik keek er naar uit. En tegelijkertijd vond ik dat we het niet konden maken om zonder de kinderen te gaan. Terwijl ik tijd met elkaar ook erg belangrijk vind. Ik hinkte steeds van het ene naar het andere gedachte en voordat ik het wist was het zover. In eerste instantie viel het afscheid me zwaar, maar al gauw kon ik het achter me laten en hebben we een aantal fantastische dagen beleefd.

Ik ga er niet al te veel woorden meer aan vuil maken. Kijk je mee naar onze stedentrip naar Barcelona?

Bienvenidos a Barcelona

Vliegen vind ik spannend en gaaf tegelijkertijd. De spanning probeerde ik maar te vergeten en ik besloot te genieten van de vlucht. Blijf het toch bijzonder vinden dat zoiets kan. Hoog boven in de wolken begon ons feestje al. Met tapas en bubbels luidden we de vakantie in!

 

Gaudi

De eerste avond trokken we, met de 100% gids, door de wijk. We kwam langs een gebouw van Gaudi en zo met de avondverlichting was het nog mytischer dan anders.

 

Koningsdag! Ook in Barcelona vierde ik deze dag met een klein oranje tintje aan mijn pols. Het oranje jurkje wat ik normaal aan heb, heeft het niet tot de koffer gered. Gewoon niet aan gedacht. Onderweg kwamen we die dag trouwens meerdere oranje attributen tegen. Deze automaten vind je overal op metrostations, gevuld met jawel… een oranje tril ehh apparaat. Ok, een vibrator dus.

ruïne

Parc Guell

Park Guell

Park Güell. Onderweg hiernaar toe keek ik zomaar een zijstraatje in en bam, deze fascinerende ruïne. Als je de vele opdringerige verkopers/oplichters wegdenkt, is Park Güell zelf een geweldige ervaring. Wat een fantastisch mooi uitzicht overal!

 

 

Mercat de la Boqueria Barcelona

Gelegen aan de Rambla heb je de grootste versmarkt van Spanje. De Mercat de la Boqueria. We hebben, na even te hebben moeten wachten, temidden van alle hectiek heerlijk gegeten. Vakantie op z’n best! Het is duidelijk dat de inspiratie voor de Markthal in Rotterdam hier vandaan komt.

 

Ja, ook zonder kinderen moet je veel aan ze denken. We kwamen veel leuke speeltuintjes tegen, waar kinderen trouwens tot laat nog aan het spelen waren. Heel duidelijk een andere cultuur dan hier. Het is, niet geheel toevallig denk ik, tijdens deze stedentripje dat we ook meteen onze gezinsvakantie hebben geboekt.

Mooi plaatje

Sagrada Familia

20160429_135226_001

20160429_134814

20160429_133759

Sagrada Família. Indrukwekkend. Onaf. Groots. Toch viel het mij in eerste instantie tegen. Dit had alles te maken met mijn eigen verwachtingen. Ik had een oud, monumentaal kerkgebouw verwacht. En niet de moderne, betonnen bouwwerk die de Sagrada is.

 

We deden een hop on hop off tour met Bus Turístic, er werd geshopt. Uiteraard zijn we ook naar Camp Nou geweest.  Dit alles werd elke dag om mijn kolfsessies heen gepland.

Barcelona

Arc

Fotogeniek straatjes

Op ons gemak slenterden we elke avond door deze fotogenieke stad op zoek naar een mooi en gezellig plekje om te dineren.

Ik ga me niet wagen aan tips, maar toch kan ik het niet laten er één te geven. Gaudi 4d Experienca! Wat een belevenis. Ik wil niet teveel verklappen, maar bijna al je zintuigen komen aan bod tijdens deze 4d ervaring die je meeneemt naar de Barcelona van 1868 (pin me er niet op vast). Je bent er letterlijk bij als Gaudi zijn meesterwerken uittekent en je ziet deze tot stand komen.

 

Ben je weleens naar Barcelona geweest? Ga je weleens op vakantie zonder kinderen? Ik ben benieuwd naar je reactie!
••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, ik daar een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 %d bloggers liken dit: