Home » Speelgoed voor een baby van zes maanden #3 Ballen voor baby’s

Speelgoed voor een baby van zes maanden #3 Ballen voor baby’s

Hoppediz Balloncover

Je had nog een blog van mij te goed in de serie over speelgoed wat geschikt is voor baby’s van zes maanden en ouder. In deel 1 liet ik je interactief speelgoed zien. Vervolgens zag je in deel 2 welke boeken ik aan het voorlezen ben en vandaag zijn ballen voor baby’s aan de beurt. Ballen zijn leuk en ze zijn er in verschillende soorten, kleuren en formaten. Voor elke leeftijd is er eigenlijk wel een passende bal te vinden.

 

Alle ballen verzamelen

Zowel voor jongens als voor meisjes een geschikt speelgoed. Sowieso geloof ik niet echt in typisch speelgoed voor een jongen of een meisje. Eerlijk is eerlijk; ik zou geen pop kopen voor een jongen. Maar omdat ik het hier toch heb liggen, heb ik Bas echt weleens een stoffen pop van Mila gegeven. Hem maakt het echt niet uit. Ik dwaal af, dus nog even terug naar de ballen. Ik laat je heel graag zien waar hij op dit moment mee speelt. Hij vind het allemaal leuk, maar over sommige ben ik zelf meer dan enthousiast.

 

 

Rubbabu

Zachte fluwelen ballen voor baby’s die handgemaakt zijn van natuurlijk schuimrubber. Klinkt goed toch? Ik heb al eens eerder over deze leuke balletjes geschreven. Deze set van drie heb ik bij Ikenik gekocht. Ze zijn er in drie contrastrijke kleuren die erg aantrekkelijk zijn voor baby’s. Wat ik ook leuk vind, is dat ze elk een ander motiefje hebben. De groene stelt een tennisbal voor, de rode is een voetbal en de oranje een basketbal. De balletjes passen nu precies in het vuistje van Bas. Af en toe moet ik onder de bank duiken voor een weggerolde bal, maar dat mag de pret niet drukken.

Hoppediz balloncover

Dit vind ik nou zo bijzonder. Eigenlijk gewoon erg gaaf! Een bal van draagdoeken stof. Om precies te zijn is het een ballon hoesje. Je stopt de ballon in het hoesje en blaast hem op. En spelen maar! Uitgespeeld? Doordat je de ballon niet afknoopt, kun je deze makkelijk laten leeglopen. Met dit compact pakketje in je tas heb je altijd iets te spelen bij je. Het hoesje kun je ook nog eens in de wasmachine wassen als er plakkerige kinderhandjes mee hebben gespeeld. Bas tijgert er volop achteraan. Naast het hoesje “krijg” je trouwens ook twee stevige ballonnen.

Nijntje ballen rammelaar

Dit speeltje is overgedragen van grote zus naar haar kleine broertje. En volgens mij was het ook voor haar een krijgertje. Hij ziet er dus niet meer zo mooi uit, maar hij doet nog steeds waar hij voor gemaakt is. Vermaken! Het is een doorzichtige rammelaar in tamboerijnvorm met drie gekleurde balletjes erin. Hij speelt hier al even mee, maar na de zes maanden ging dit significant beter. De bewegingen waren niet meer per ongeluk, maar doelbewust. Erg leuk om te zien hoe hij hiervan geniet.

 

 

Ook leuk!

Kruiprollers

Niet echt een bal, maar hij rolt en er zitten verschillende balletjes in. Hij heeft ook een melodietje trouwens. Bas vond hem meteen leuk. Ik ook, toen ik eenmaal was bekomen van het opblazen. 😉 Nu hij tijgert is het een nog leuker speeltje. Enig nadeel vind ik dat hij heel snel weer leeg loopt.

VTech Knuffel en Leer bal / VTech Dieren Draaibal

Deze hebben we niet zelf, maar ze staan wel hoog op mijn verlanglijstje. Knuffel en Leerbal: Schud de bal om allemaal zinnen, liedjes en geluidjes te horen. De gekleurde lintjes zijn erg aantrekkelijk voor grijpgrage babyhandjes. Wat ook handig is: het elektronische gedeelte kan eruit, zodat je de bal gewoon kunt wassen!

De Dieren Draaibal draait rond als een tol. Kruipen maar! Ook hier de nodige liedjes en geluidjes, maar er wordt ook spelenderwijs kennis gemaakt met verschillende vormen en dieren.

Oball ratelaar

Een ratelaar gemaakt van bijzonder kunstof. De ratelaar kan vervormd worden, maar zal atijd terugkeren naar zijn oorspronkelijke vorm. Door de openingen ook geschikt voor hele jonge baby’s, maar ook hier denk ik dat rond zes maanden het leukst is.

 

Ballen voor baby’s: Waar is dat goed voor?

De grove én fijne motoriek worden met de ballen die ik heb benoemd enorm gestimuleerd. Denk aan graaien, gooien, knopjes indrukken, dingen vastpakken en tasten. Daarnaast is je kind lekker in beweging door te kruipen, tijgeren en rollen.

 

Al verschenen in deze reeks:

Speelgoed voor een baby van zes maanden #1 Plastic fantastic
Speelgoed voor een baby van zes maanden #2 De kinderboeken hoek

 

Leuk dat je Ballen voor baby’s hebt gelezen. Is jouw baby ook zo gek op ballen?


••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties
  • De O- ball is hier al een groot succes bij dochter van 4 mnd. Fijn dat ie zo licht is en makkelijk om beet te pakken. De kruiproller ken ik nog niet, maar lijkt mij ook wel wat

  • Leuk artikel om te lezen. Wij hebben een zoontje van 5 maanden, dus ik ga eens kijken of zo’n bal hem ook veel plezier brengt dadelijk. 🙂 Dank je wel!

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond