Speelgoed dat niet voorkauwt hoe ermee gespeeld wordt en de fantasie van kinderen daardoor prikkelt, is en blijft enorm populair. Eén van de producten die je hieronder kunt scharen zijn wel de balansborden. Ook wel balance boards, wiebelplanken of rockerboards genoemd. Kinderen verzinnen talloze manieren om ermee te spelen. Zo blijft het eindeloos leuk. Tenminste… dat moeten we geloven. De lovende woorden liegen er niet om. Het prijskaartje veelal ook niet. Voor degelijk speelgoed wat lang meegaat hebben we misschien best wel wat over, maar hoe weet je zonder meteen tot een dure aankoop over te gaan of het past bij je kind? Het antwoord hierop is eigenlijk heel simpel en gegeven door Eerlijk Speelgoed: Huren!
 

 

Eerlijk Speelgoed | Duurzaam en veilig spelen

 
Het aanbod uit deze webshop bestaat uit overwegend duurzaam houten speelgoed waar veilig mee gespeeld kan worden. Mijn favorieten zijn de houten poppenhuisjes van Glückskäfer en de Way to Play autobanen. Omdat ik de nieuwsbrief van Eerlijk Speelgoed ontvang, is mij opgevallen dat de ontwikkelingen op speelgoedgebied goed in de gaten gehouden worden. Denk bijvoorbeeld aan de Droomdeurtjes. En sinds kort zijn ze ook een officiële CreaTimber reseller.
 
Lees ook: De Wobbel en nog 5 andere balansborden
 

 

CreaTimber

 
Een balansbord handgemaakt van duurzaam geoogst Europees hout, dat is de CreaTimber. Hij is verkrijgbaar in blank hout, maar daarnaast met een gekleurde rand of helemaal gekleurd in heel veel leuke kleurtjes.
 
Een CreaTimber:

oefent het evenwicht

ontwikkelt aandacht en concentratie

helpt ruimtelijke oriëntatie

versterkt de spieren

Bron: eerlijk-speelgoed.nl

 
Ideaal voor actieve kinderen die wel van een leuke nieuwe uitdaging houden. Ben jij ook zo benieuwd naar deze alsmaar voortdurende rage? Wil je ook zonder meteen tot een dure aankoop over te gaan testen of een CreaTimber balansbord bij je kind past? Huur er één!
 

 
Lees ook: Draagpapa Gerjan over Little Greeny; een webshop voor de bewuste ouder
 

CreaTimber huren

 
Meestal komt het wel goed, maar het zal vast niet de eerste keer zijn dat je iets koopt waar je zelf enorm enthousiast over bent, maar de kinderen niet naar omkijken. Hoe fijn is het dan dat je er nu 1 kunt huren? Voor een relatief klein bedrag kunnen de kinderen naar hartelust wiebelen (en weet ik al wat niet meer mogelijk is) en jou laten zien dat dit echt iets is wat ze willen en bij ze past. En dan niet in woord, maar in daden natuurlijk. Blijven ze hem pakken? Ook nadat het eerste enthousiasme gezakt is? Of om een andere dwarsstraat te noemen; vind jij hem mooi staan in de huiskamer? Of is het een sta in de weg waar maar weinig mee gebeurt?
 

Kosten en voorwaarden huren CreaTimber

 
Voor slechts €1,00 per dag en dat 10 dagen lang kun je dit allemaal zelf ervaren en ondervinden. Naast dit huurbedrag komen ook de verzendkosten twee keer voor je rekening, van en naar jouw huis. In Nederland komt dit neer op €9,90 en in België €13,90. Ook wordt er een borg van €30,00 van je verlangd. Neem vooral een kijkje op de pagina met meer informatie over de huur, de volledige voorwaarden en uiteraard hoe je je kunt aanmelden voor dit bijzonder reisje.
 

 

Conclusie

 
Ik vind het een gouden idee om een wiebelplank te huur aan te bieden. Gezien de enthousiaste reacties op Facebook zijn er meer met mij die dat vinden. Toch moet ik eerlijk zijn en erkennen dat er twee nadelen kunnen zijn hieraan. Hoewel de huurprijs slechts een tientje bedraagt, komen de totale kosten door de verzendkosten op €19,90. Daar heb ik echter een fijne tip voor: mobiliseer de buren of vrienden in de buurt om ook een CreaTimber te huren. Op die manier betaal je beide maar één keer de verzendkosten! Tot slot zou het zomaar een match kunnen zijn. Dan is het natuurlijk reuze jammer dat het bord weer verder moet reizen. In dat geval kun je met een gerust hart tot aanschaf overgaan. Maar dan wel wel met een korting gelijk aan het huurbedrag. Na je huurperiode ontvang je namelijk een kortingsbon van €10,00 die je kunt inzetten om een nieuw exemplaar te kopen.
 
 
 

Vind jij het huren van een relatief duur product een goede manier om hier kennis mee te maken? Of durf jij de gok wel aan? 

 

••Op mamaLou blogt maak ik soms gebruik van affiliatelinks (te herkennen aan een *). Dit betekent dat als jij hier op klikt, ik daar mogelijk een commissie voor ontvang. Dit kost jou niets extra, maar levert mij wel een kleine vergoeding op. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Dit beïnvloed mijn mening echter niet. Meer informatie vind je in mijn disclaimer.

 3 Comments

  1. Ik haalde dingen dan meestal eerst bij de spelotheek. Dat vond ik ideaal. Maar huren is een goed alternatief vind ik. Je weet namelijk inderdaad niet of iets aanslaat bij de kinderen.

  2. Huren kan inderdaad een uitkomst zijn al vind ik het in dit geval ook vrij duur nog ivm de verzendkosten plus 10 dagen vind ik weinig als t gaat om eerste enthousiasme en echt kunnen zien of je kind ermee blijft spelen.

    • Dat is inderdaad een afweging die je moet maken. Hier is 10 dagen voldoende om te zien of iets blijft boeien, maar dat is per kind verschillend denk ik. En soms vergis ik me ook hoor. Denk ik dat ze iets niet leuk vindt, gaat ze er na een paar weken alsnog mee aan de haal. Of andersom, kom ik heel enthousiast met iets thuis en slaat het niet aan. Je weet het niet. Vind dit ieg leuk bedacht.

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It
%d bloggers liken dit: