Home » Back to school

Back to school

back to school

Toen we gisteravond om half 8, veel later dan gepland, thuis kwamen van bezoek bij familie kon je de klok er al op gelijk zetten. De volgende morgen zou ook chaotisch verlopen, kan niet anders. Met een boterham, in plaats van de snelle soep die op het menu stond, achter de kiezen konden we gelukkig toch op een redelijk christelijk tijdstip naar boven vertrekken. En toen was het ineens vanmorgen. Nou ja ineens… laten we het er op houden dat de poedermelk en borstmelk rijkelijk moesten vloeien voor de jongens vannacht.

back to school

Lees ook: Mila’s eerste wenochtend op de basisschool

Elke keer weer

Iedereen weet dat je kinderen gewoon lekker ’s avonds onder de douche moet stoppen, fris het bedje in. Tenzij ze echt viezig zijn van het buiten spelen, doet deze mams dat natuurlijk in de morgen. Lekker handig, maar niet heus. Ik trap elke keer weer in mijn eigen val. Het is gelukkig toch gelukt. Baby in bad, kleuter onder de douche en haartjes uitgekamd. En lieve Bas, die arme jongen. Ook zijn afro is uitgekamd. Sorry buren. Het was geen speenvarken, echt niet.

Back to school

Linksom of rechtsom, in mijn geval slalommend, flik ik het toch weer. Wij samen dan, maar dit is mijn blog. 😜 Ik help nog mee om alles in de jas, tas op, tas af en in de autogordels te krijgen. Er worden nog wat neusjes afgeveegd, kusjes uitgedeeld en dan kunnen ze gaan. Heel wat steken en draaien van de auto zijn er voor nodig en ik heb alweer spijt dat ik me gisteravond met de parkeerplek bemoeide. Die ene helemaal in dat hoekje is toch niet zo handig als je haast hebt. Nog een laatste succes en fijne dag wens en dan kunnen ze gaan. Back to school. Mila dan. En de lieve Lieverd ook natuurlijk.

Lees ook: Help, ik voel me verloren op school! 

Luistervinken

Even later stap ik op de fiets, verder haastend naar mijn werk. Ik neem mezelf niet eens meer voor om het voortaan anders te doen, zonde van mijn wensen. Die moet je niet verspillen, wist je dat?! Hier en daar pik ik halve conversaties op van andere moeders in hetzelfde back to school schuitje. “Eén is genoeg joh” hoorde ik een verre buurvrouw in het voorbij gaan verzuchten. Mijn fantasie slaat van zo’n zinnetje dan op hol. Waarvan is één genoeg? Zit haar kind te zeuren dat ze maar 1 schoen aan wil? Vraagt haar man of ze na het werk beide kinderen van het kinderdagverblijf ophaalt? Eén is genoeg joh. Dus…

Het is op zo’n moment dat een blog als deze ontstaat. Ik alle zelf opgelegde ochtendstress van me af laat glijden. En ook alweer helemaal zin krijgt om, ze na een dag te hebben gemist, weer samen de avondspits in te duiken. Maar eerst back to school.. uhm work bedoel ik.

 

Is voor jullie de zomervakantie ook voorbij? Hoe verliep jouw ochtend? Of mag je nog even? Ik ben benieuwd!

 
 
 
Foto schoolbord via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond