Home » Back to school; op jacht naar lunchbakjes en drinkbekers

Back to school; op jacht naar lunchbakjes en drinkbekers

Deze week keek ik op de kalender en telde de dagen voordat de school weer gaat beginnen. Dat zijn er toch minder dan dat ik dacht. Het werd nu dus echt hoog tijd dat ik op zoek zou gaan naar een nieuwe goede drinkbeker en broodtrommel. Bij ons op school werken ze met een vijf-gelijke-dagen-model waardoor de kinderen tussen de middag op school eten en vervolgens om twee uur al uit school zijn. Het minpunt hiervan is dat je als ouder dus dubbel zo veel bakjes en bekers klaar moet maken om mee te geven naar school en dat alles ook nog eens in één tas moet passen zodat je kleuter niet met te veel hoeft rond te slepen.

Back to School

Er zijn gelukkig genoeg ruime tassen zoals een Herschel rugzak. Een lange zoektocht naar bakjes en bekers hoef ik gelukkig niet meer te doen. Voordat de zomervakantie begon heb ik al rond gekeken wat de opties en hoe de ervaringen zijn. Aangezien ik het erg sneu zou vinden als de kinderen tijdens hun fruithap een lekkende beker in hun tas vinden, heb ik gekozen voor het oude vertrouwde. De beker die ik vroeger al mee naar school kreeg en er eigenlijk nog steeds hetzelfde uitziet. Nu moet ik er wel bij vermelden dat deze beker met zijn tijd is meegegaan en niet meer het overdrukventiel heeft wat het een paar jaar terug had. Dit ventiel was namelijk schimmelgevoelig.

Je raadt het waarschijnlijk al, ik ben gegaan voor de Back to School met Mepal welke in verschillende decoren en kleuren zijn uitgevoerd. Ik heb het dit jaar tijdloos gehouden en de kinderen laten kiezen voor een kleur. Het werd Turquoise en Pink. Enige nadeel is dat de dop eigenlijk niet in de vaatwasser mag. Dus dat wordt met de hand afwassen.

Al snel zag ik dat er bij de beker ook een bijpassende broodtrommel te verkrijgen is. Welke al net zo makkelijk sluit en open gaat als de beker. Bij beiden hoor je een duidelijke klik als hij goed dicht is. Het handige aan de broodtrommel Campus is dat er ook een bento bakje en een vork bij zit zodat je fruit niet meer in een zakje of apart bakje hoeft te stoppen.

Take a Break

Naast de Campus beker hebben wij hier in huis ook de duo Take a Break beker voor bij de lunch. Mijn tiener neemt liever twee grote bekers mee naar school in plaats van een grote en een kleinere. Deze duobekers zijn namelijk net wat groter en in het losse compartiment, welke je ook gewoon weg kan laten, passen kleine koekjes of stukjes fruit. Bij ons op school doen ze namelijk elk jaar mee met Schoolgruiten (een samenvoeging van school, groente en fruit) waarbij de kinderen in de ochtendpauze een stuk fruit of groente op school krijgen. De oudste heeft hier niet altijd voldoende aan en krijgt dan wat extra’s mee in het compartiment. Ook deze bekers hebben hier nog nooit gelekt en zijn makkelijk te openen.

Kast vol

Op de bestelling heb ik gelukkig niet lang hoeven wachten en de kast staat weer vol. Ik heb nog wel even gekeken of het ook allemaal samen in de tassen gaat passen, maar ook dat is gelukkig gelukt. Anders hadden we nog snel op tassenjacht gemoeten. Maar voor nu zijn wij klaar voor het nieuwe schooljaar.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond