Home » Bach bloesems bij baby’s en kinderen

Bach bloesems bij baby’s en kinderen

Als je volwassen bent, vergeet je wel eens waar je vroeger als kind eigenlijk allemaal mee zat. Goed willen presteren op school, pesterijen, nervositeit… En dan komt daar in de pubertijd ook nog eens een overdaad aan hormonen bij die je uit balans brengen.

Tegenwoordig gaat het leven steeds sneller en ook de agenda’s van onze kinderen raken overvol qua huiswerk, sport, muzieklessen en uitstapjes met vrienden en vriendinnetjes. Als je ziet dat je kind het moeilijk heeft, dan wil je als ouder graag helpen en niet machteloos aan de zijlijn staan. Probeer daarom altijd te blijven praten met je kind. Mochten de problemen heel groot zijn, zoek dan professionele hulp. Maar voordat je je zoon of dochter een leven lang aan de medicijnen zet, probeer dan eerst eens een natuurlijk alternatief om neerslachtigheid, nervositeit en druk zijn te verbeteren.

Kracht uit de natuur

Homeopathie, fytotherapie, kruidengeneeskunde… het worden allemaal alternatieve geneeswijzen genoemd. Er was echter een tijd waarin kruiden, bloemen en plantenextracten juist de reguliere geneeswijze was. Kruidenvrouwtjes wisten van iedere plant, struik, bes en bloem hoe ze dit konden toepassen om mannen, vrouwen en kinderen te helpen. Artsen werkten uitsluitend met planten en bloemenextracten voor zowel fysieke als emotionele problemen. Zo ook Dr. Edward Bach (1886-1936). Hij ontdekte 38 plantenextracten die elk een specifieke emotie kunnen beïnvloeden. Na zijn dood werden deze plantenextracten omgedoopt tot Bach bloesems en worden ze veelvuldig door Bach bloesem therapeuten ingezet om innerlijke rust te creëren en negatieve gevoelens te elimineren. De extracten kunnen gebruikt worden door baby’s, kinderen en volwassenen, want het is 100% natuurlijk, niet verslavend en bevat geen alcohol. 

Buig negatieve gevoelens om

Bach bloesems zijn vloeibare plantenextracten er vooral om te helpen negatieve gevoelens om te buigen in positieve gevoelens. Ieder van de 38 extracten kan zich richten op een andere negatieve emotie. Bijvoorbeeld kinderen die kampen met concentratieproblemen, faalangst en neerslachtige gevoelens, zitten niet lekker in hun vel. Dit resulteert zich vaak in kribbig gedrag, maar ook slechte cijfers, onrustig slapen en dus vermoeidheid. Dit zijn allerlei negatieve emoties, die niet meehelpen lekkerder in je vel te zitten. Bach bloesems helpen mee om je kind zich rustiger te laten voelen, waardoor hij of zij zich beter kan concentreren in de klas. Veel ouders verklaren dat hun kinderen na een paar dagen al lekkerder in hun velletje zitten. 

Bach bloesems bij baby’s en kinderen

In de mix

Er zijn 38 verschillende plantenextracten, maar welke zijn nu het meest geschikt voor jouw kind? Vaak heeft je kind baat bij meerdere bloesems, omdat het niet alleen om angst, maar ook om concentratieproblemen gaat en misschien nog wel andere emoties. Het fijne aan de Bach bloesems is dat er al kant-en-klare mixen bestaan die perfect aansluiten bij de behoeftes van je kind. Deze worden door Bach bloesem therapeuten zorgvuldig samengesteld. Zo hoef je zelf niet te goochelen met de samenstelling en kun je je kind snel van de negatieve emoties afhelpen, zodat hij of zij zelfverzekerder in het leven staat. Zo kan je kind de wereld aan en dat is natuurlijk heel veel waard.

Bach bloesems voor je huilbaby

Het is moeilijk te achterhalen waarom een baby continue blijft huilen. Als je alles al gedaan hebt (verschonen, voeden, wiegen, zingen, knuffelen) en je kindje blijft huilen, dan is dat frustrerend voor jou en je kleintje. Er is duidelijk iets aan de hand, maar wat… Je baby kan het je niet vertellen. Alleen maar huilen. Om je kindje dan tot rust te brengen, kun je het een paar druppeltjes Bach bloesem mix voor huilbaby’tjes geven. De mix van planten brengen je kindje tot rust, zodat het beter slaapt en de indrukken van de dag verwerkt. Ook overdag kan je kindje hierdoor rustiger en dus gelukkiger zijn. Dat is fijn voor je baby en voor jou. 

Moeilijk concentreren en druk zijn

In deze snelle maatschappij waarbij de druk van presteren op school al vroeg wordt geopenbaard, hebben drukke kinderen het extra moeilijk. Een druk kind verstoort de rust in de klas niet expres. Het kan er nu eenmaal niets aan doen dat hij zich van binnen zo ontzettend opgejaagd en onrustig voelt. Door dit gevoel ontstaan ook nog eens concentratieproblemen. De kleinste prikkel vormt al een grote afleiding. Daarbovenop kunnen kinderen die constant gewezen worden op hun andere gedrag hier heel nerveus van worden. Met alle gevolgen van dien. In plaats van meteen het label ADHD of ADD op te plakken, kun je ook eerst Bach bloesems voor drukke kinderen gebruiken. Deze druppels helpen het kind van binnen rustiger te maken, waardoor het zich beter kan concentreren.

Neerslachtigheid bij jongeren

Het komt helaas steeds vaker voor dat jongeren zich neerslachtig en depressief voelen. Het moeten voldoen aan de eisen van school, ouders, schoonheidsidealen en het bijhouden van social media kunnen soms veel te veel worden. Prestatiedruk van school, sport en dergelijke vormt een grote bron van neerslachtigheid. Vooral in combinatie met faalangst, hormonen en alle veranderingen die jongeren doormaken. Met Bach bloesems kun je je kind helpen om deze sombere gevoelens te verdringen en plaats te maken voor zelfverzekerdheid en innerlijke rust. Neem daarnaast ook prestatiedruk weg door complimenten te geven dat je kind zo hard gewerkt heeft en goed zijn of haar best doet. 

Veilig om te gebruiken

Dit zijn slechts enkele zaken waarbij Bach bloesems zouden kunnen ondersteunen. Zo zijn er ook druppeltjes die kunnen helpen bij bedplassen, pesten op school, als je kind moeilijk vriendjes maakt en examenstress. De druppeltjes bevatten geen alcohol, waardoor ze veilig zijn om toe te passen bij baby’s, kinderen en pubers. Daarnaast is het gemakkelijk te geven; je doet de druppels gewoon in een glaasje water. Je kan zelfs de gehele dagdosering in een flesje water doen en deze gedurende de dag opdrinken. Het gaat bij Bach bloesems puur om de kracht uit de natuur die kan ondersteunen om innerlijke rust te vinden. Dat is voor baby’s, kinderen en al helemaal kinderen in de puberteit extra fijn. Zo staan ze veel zelfverzekerder in het leven.


Auteur: Tom Vermeersch – Psycholoog en Bachbloesemtherapeut bij Mariepure – bachbloesemadvies.nl••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond