Home » Van de babykamer een kinderkamer maken

Van de babykamer een kinderkamer maken

van de babykamer een kinderkamer maken

Tijdens de zwangerschap vond ik de babykamer inrichten één van de leukste dingen om te doen. Nadenken over het geheel. Leuke spullen erbij zoeken. En shoppen maar! Maar kleine kindjes worden groot. De baby wordt een dreumes en niet veel later peuter. Dan is het echt tijd om van de babykamer een kinderkamer te maken. Laat ik dat nou geen straf vinden.

Kinderkamer opnieuw inrichten

Een babykamer wordt puur functioneel gebruikt. Het is een plek om kleertjes en spulletjes op te bergen, een plek om te verschonen en misschien wordt er zelfs ook geslapen. Bij het opnieuw inrichten van deze kamer is het goed om je af te vragen wat de nieuwe functie gaat zijn. Is het voornamelijk een slaapplek of (nu je kindje ouder wordt) ook een kamer om te spelen?

Lees ook: Interieurtip: houten meetlat voor de kinderkamer

1, 2, 3 Pinnen maar

Voor een goede voorbereiding en een flinke dosis voorpret is Pinterest een goed begin. Ideaal om voorbeelden te bekijken en inspiratie op te doen. Maak een bord en bewaar alles wat je mooi vindt. Als het goed is, zul je hier vanzelf een stijl in ontdekken en weet je in welke hoek je het moet zoeken.

Verbouwen of veranderen

Wat is er voor nodig om de babykamer in een kinderkamer om te toveren? Komt er een kleine verbouwing aan te pas of volstaat een likje verf en schuiven met wat meubels? Voor een klein klusje kun je gemakkelijk online bijvoorbeeld gereedschap kopen. Liever huren? Dat kan vast en zeker bij een lokale bouwmarkt. Tip: betrek je kind in de nieuwe plannen. Dat kan al bij iets kleins zoals een dekbed uitkiezen tot meehelpen met behang afkrabben of helpen met verven in een onopvallend hoekje. En natuurlijk het kiezen van een nieuw behang. Wat dacht je van een mooi vliesbehang bijvoorbeeld? Super stoer voor op de kinderkamer.

Lees ook: Maak van de kinderkamer een mooie en fijne ruimte door deze fouten te voorkomen

Onmisbaar in een kinderkamer

Welke stijl de nieuwe kamer ook krijgt, er zijn items die onmisbaar zijn in een fijne kinderkamer. Allereerst een nieuw peuterbed natuurlijk. En dan het liefst één die met je kindje meegroeit. De meegroeibedden van Ikea zijn een aanrader.

Kinderen spelen graag op de grond. Het zou daarom zonde zijn die ruimte niet te benutten. Zet een hink-stap-spel uit. Of creëer met een vloerkleed een fijn en mooi speel- of leeshoekje. Lekkere kussens erbij en klaar.

Heb je ook aan opbergruimte gedacht? Een klepbankje met opbergmogelijkheden is erg leuk. Maar ook een stoere kist doet het goed op een kinderkamer.

Decoratie voor een kinderkamer

Met accessoires maak je het geheel af. Een bijpassend dekbed, mooie lamp, muursticker, een kapstokje en iets leuks voor aan de muur. En klaar is de nieuwe kinderkamer.

Foto van kind van FamVeld via Shutterstock••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond