Home » Tip: De leukste baby voelboekjes

Tip: De leukste baby voelboekjes

Baby voelboekjes

Het viel me al snel op; Bas houdt van voelen. Dat wil zeggen, verschillende stoffen en materialen. Hij schrapt bijvoorbeeld geregeld met zijn nagels over de bank. Dat bracht me op het idee om baby voelboekjes te lenen bij de bibliotheek. Toen ik zag hoe leuk hij het echt vond, heb ik ook boekjes voor hem gekocht. Ook heeft hij een aantal voelboekjes voor zijn verjaardag gekregen.
 

Baby Voelboekjes

Wat alle voelboekjes gemeen hebben is dat ze stevig zijn en bijdragen aan de tastzin. Ze zijn ideaal als opvolger voor de knisper- en stoffenboekjes. Ik laat je graag zijn “collectie” zien.
 
Baby voelboekjes
 

BOE!

Matthew van Fleet | Foto’s Brian Stanton | Veltman Uitgevers

Op de kaft

Knor, tok, mèè, boe… kukelekuuu!

Dit boekje met zijn slimme flapjes en lipjes en aaibare buikjes geeft een hoop plezier en
laat kleine kinderen kennismaken met de gewoonten en geluiden van zeven verschillende boerderijdieren. Ze zullen het geweldig vinden de dieren aan te wijzen en na te doen!

Zonder de andere boekjes te kort te doen, vind ik dit toch wel het leukste boekje. Ondanks dat alle voelelementen zacht zijn, is het boekje toch erg veelzijdig. Het is namelijk niet alleen een voelboekje, maar ook een leuk kijkboekje met flapjes, bewegende onderdelen en zelfs een geluidje.

+ veelzijdig
– geen afgeronde hoeken (waardoor de omslagranden een beetje scherp aanvoelen)
 

Baby voelboekje Voertuigen

Nederlandse vertaling Loes Brouwer | Veltman Uitgevers

Op de kaft

Van glanzende auto’s tot grote tractoren:
Je baby kan in dit veilige, stevige boek
verschillende texturen ontdekken. Begin
vroeg met leren met dit leuke boekje.

Een klein leuk boekje vol met verschillende voertuigen. Dit was Bas zijn eerste eigen voelboekje en hij vond het geweldig. Hij haalt hem geregeld zelf uit de kast. Van een raceauto, brandweerauto tot een kiepwagen; het komt allemaal voorbij. Leuk detail: Van elke voertuig zie je links een echte en rechts een speelgoedversie.

+ handzaam formaat
– sommige voelstukjes lijken erg op elkaar
 
Nijntje op de boerderij voelboek
 

Nijntje op de boerderij

Dick Bruna | Mercis Publishing BV

Op de kaft

Nijntje is op de boerderij. Ze ziet ganzen, een kip, kuikentjes en een zacht wollig schaapje. Neem samen met nijn een kijkje op de boerderij en zie welke dieren er nog meer zijn.

Voelen aan de stofjes, raden wat er verstopt zit achter de doorkijkjes en dan zelf achter de flappagina’s ontdekken welke dieren er staan. Er valt voor jonge kinderen veel te ontdekken in dit stevige voel- en flapboek

Wat een leuke nijntje boek! Net als in het Boe! boekje staan ook hierin de diertjes centraal. De doorkijkjes maken nieuwsgierig naar het diertje erachter. De tekeningen zijn zoals altijd vrolijk en felgekleurd.

+ Het raad element maakt dit boek ook geschikt voor het iets oudere jonge kindje
– weinig pagina’s
 
Rupsje Nooitgenoeg voelboekje
 

Rupsje Nooitgenoeg Voelboek

Eric Carle | Gottmer

Op de kaft

Een boek om mee te spelen of speelgoed om te lezen?

Dit voelboek is allebei. Hiermee kunnen kinderen vanaf 18 maanden op een speelse manier kennismaken met vormen, cijfers, kleuren en geluiden

Zoals op de kaft staat, gaat het niet alleen om dieren, maar ook om bijvoorbeeld vormen en kleuren. Dit maakt het boekje leuk om ook samen met een oudere broer of zus te bekijken. Door dit boekje heb ik “ontdekt” dat Bas flapjes erg leuk en interessant vind. Je kunt nog op de valreep meedoen met deze winactie waarbij ik een exemplaar verloot.
 
 
Door een gastblog van Serita ben ik op het idee gekomen om het boekje van Rupsje Nooitgenoeg te kopen. Een super tip! Benieuwd naar haar tips voor baby voelboekjes en andere voorleesboekjes? Hier vind je haar gastblog!
 ••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reacties

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond