Home » Hier heb je nou echt iets aan! Mijn favoriete Baby Innovation Awards producten

Hier heb je nou echt iets aan! Mijn favoriete Baby Innovation Awards producten

Wat zijn nieuwe producten in 2018 waar je als ouders zijnde echt iets aan hebt? Lastige vraag waarop geen eenduidig antwoord gegeven kan worden. Niets zo relatief als smaak, voorkeur en iemands persoonlijke situatie natuurlijk. Een leidraad kunnen de genomineerde Baby Innovation Awards producten wél zijn. Omdat ik deel uit mocht maken van de Mama Jury kan ik je alles vertellen over mijn favoriete producten. Die waarvan ik als moeder denk dat jij er ook blij van kan worden.

Een kort woord vooraf: De Mama Jurydag is een dag waarop 25 moeders (in spé) kennis maken met een twintigtal nieuwe kindgerelateerde producten. Deze producten zijn door een vakjury voorgeselecteerd. Ze mogen voelen, testen en beoordelen. Om het appels met peren idee te vermijden zijn er verschillende categorieën. De winnaar van elke categorie worden traditiegetrouw bij de opening van de Negenmaandenbeurs bekend gemaakt; De Baby Innovation Awards. De organisatie van dit alles ligt in handen van vakblad Baby Wereld, Fabulous Mama en de Negenmaandenbeurs.

En hoe tof; ik mocht daar dus bij zijn. Via de nieuwsbrief heb ik me opgegeven (meedoen loont dus!) en kreeg ik bericht dat ik geselecteerd was. De genomineerde producten varieerden van een kolf die noch elektrisch, noch met de hand bediend hoefde te worden tot een tweelingdraagzak. Maar ook een autostoel met ingebouwde airbag, een Instagram boxkleed en de nieuwe Ergobaby die met je kindje meegroeit. De volledige lijst met de genomineerde producten kun je hier lezen. Ik deel een aantal van mijn favorieten, maar niet voor ik op voorhand mijn excuses aanbied voor de wat donkere foto’s. Café Amsterdam in de Rai is een gezellige ruimte, maar ook een beetje donker.

Favoriete Baby Innovation Awards producten

KipKep Napper luiertas

Als je met een kind op stap gaat, sleep je een hoop mee. Luiers, voeding, reservekleertjes en als het even kan ook nog wat speelgoed. In deze tas van KipKep is er niet alleen onwijs veel ruimte om al deze spullen mee te nemen, ook kun je daar gerust een speelkleed aan toevoegen. Door een ingenieus ontwerp gaat deze namelijk niet er bij in de tas, maar klik je het er omheen. Het kleedje kun je als verschoonkussentje gebruiken, maar hij is ook groot genoeg voor een speelmomentje. Doordat hij aan één zijde waterafstotend is, hoef je je ook niet druk te maken om vochtig gras bijvoorbeeld.

Verpakkingen met hout accenten waardoor de verzorgingsproducten van Bambyo het heel goed doen als kraamcadeautje.

Bambyo Baby Care

Ben jij helemaal voor duurzaam gemaakte verzorgingsproducten die alleen uit biologische grondstoffen bestaan? Bambyo Baby Care heeft hier een complete lijn voor. Van luiers, billendoekjes tot shampoo. De vulling van de luiers bestaat uit 100% bamboe-vezel en zijn voor 70% biologisch afbreekbaar. De billendoekjes zelfs voor 100%. De verzorgingsproducten zijn trouwens een lust voor het oog en daardoor heel erg geschikt om als kraamcadeau te geven. Niet onbelangrijk; ze ruiken heerlijk!

Op deze, helaas echt heel donkere foto, zie je een handigheidje waar ik meteen verliefd op werd. De riempjes kun je aan de zijkant van de stoel vasthaken zodat je gemakkelijk je kindje in de stoel kunt doen. Hebben alle stoeltjes van Maxi Cosi dit eigenlijk?

Maxi Cosi AxissFix Air Dorel

Er is niets zo belangrijk als veiligheid als het gaat om je kindje vervoeren in de auto. Daarnaast juich ik praktische handigheidjes van harte toe. Dat gehanes voor we uiteindelijk weg kunnen rijden… Tot slot wil het oog ook wat. Ik heb gezien dat Maxi Cosi met de AxissFix Air deze drie punten uitstekend weet te combineren. Het meest innovatieve aan dit ontwerp is toch wel de airbag geïntegreerd in de veiligheidsriemen. Alles wat een traditionele airbag zo gevaarlijk maakt, is hier vakkundig vermeden. De zak vult zich bijvoorbeeld niet met hete maar met koude lucht en direct na het opvangen van de klap loopt de airbag meteen weer leeg. Kwestie van milliseconden. Mogelijkheid tot achterwaarts vervoeren tot twee jaar en voorwaarts tot vier jaar, naar de deur te draaien voor een gemakkelijke instap en handige haakjes waar je even de riempjes aan kunt hangen terwijl je je kind instaleer. Ik werd hier zo blij van!

Jaq Jaq Bird

Is je zomervakantie geboekt? Verheug je je op misschien wel zon, zee en strand, maar zie je op tegen de reis? Jaq Jaq Bird heeft iets gaafs wat je zeker in je achterhoofd moet houden als je op zoek bent naar achterbank vermaak. De krijtboekjes bestaan uit acht pagina’s waarop getekend en (in)gekleurd kan worden. Alle creaties kunnen makelijk uitgeveegd worden voor oneindig plezier. Tekenen doe je met de Butterstix; deze boterkrijtjes zijn uiteraard vrij van giftige stoffen, maar geven daarnaast niet af! Echt zo fijn. Ze lagen echt heel prettig in de hand (zacht en toch niet vettig) en de geur vond ik reuze meevallen. Ook aan thuisplezier is gedacht met placemats, een tafelloper en zelfs een kalender voor aan de muur dat volgens dezelfde principes werkt.

Ergobaby 4P Omni 360

Ik deed nog net geen vreugdedansje toen in in de weer ging met de Ergobaby 4P. Hij is meteen vanaf de geboorte te gebruiken tot twintig kilo. Door middel van een klittenbandsysteem kun  je pasgeboren baby’s zonder insert dragen. Al naar gelang je baby groeit, pas je de draagzak aan en groeit hij lekker mee. Mooi is dat je zelf kunt kiezen of je de schouderbanden recht of gekruist draagt.

Hugsy Home

Ik sta een beetje sceptisch tegenover producten die ouderlijke liefde en nabijheid moeten vervangen, daarom was ik minder te spreken over de Talking Turtle babyfoon die je kindje kunt voorlezen. Toch werd ik van de Hugsy Home lijn wel heel blij. Het buideldekentje, Hugsy Pouch, maakt het mogelijk om heerlijk samen huid op huid met je baby te kunnen zijn. De voordelen van buidelen zijn bewezen: het bevordert de hechting en reguleert temperatuur en hartslag. Ideaal voor te vroeg geboren kindjes, maar eigenlijk fijn voor alle kindjes. Tijdens het knuffelen registreert de Hugsy Heartbeat je hartslag. Na het knuffelen leg je je kindje in de Pouch samen met de Heartbeat weg. Voor oudere kinderen is er een knuffel; de Cuddle. Alle producten zijn gemaakt van stof dat de ouderlijke geur gemakkelijk opneemt.

baby innovation awards producten

Je stem telt

Er waren nog veel mooie producten te zien zoals de 2 in 1 loopfiets Trybike, maar ook een aantal waarvan ik denk mwah laat maar waarvan de Talking Turtle babyfoon maar één voorbeeld was. Dit waren in elk geval mijn favorieten, maar ik heb het (gelukkig) niet alleen voor het zeggen. De vakjury heeft gesproken en de Mama Jury heeft een oordeel geveld. Nu is het nog aan de online stemmers om hun stem te laten gelden. Samen bepalen deze drie groepen, elk voor eenderde, wie de winnaars zijn. Dit kun je trouwens tot 1 februari 2018 doen en met je stem maak je ook nog kans om één van die producten te winnen. Ga jij naar de Negenmaandenbeurs? In hal negen vind je de nieuwe Negenmaandenbeurs Villa waar je alle producten met eigen ogen kunt zien.••Op mamaloublogt.nl maken we soms gebruik van affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via die link een aankoop doet, wij daar een commissie voor ontvangen. Dit kost jou niets extra. Daarnaast word ik soms betaald of ontvang ik producten in ruil voor een artikel. Meer informatie vind je in mijn disclaimer. ••

 Wat vind jij?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Reactie

Welkom op Mama blogt!
Op deze blog vind je artikelen vol inspiratie, ervaringen en tips rondom het ouderschap, maar ook rondom het vrouw zijn. Want elke moeder is immers ook een vrouw.
Met ruim 1000 blogs heb je vast en zeker genoeg te lezen. Veel plezier!

Gratis aanvragen!

Voor jou!

Mooi en gezondMooi en gezond